Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Asus popírá přípravu $99 ARM tabletu, akcie VIA díky tomu stouply

ASUS Vivo Tab Windows RT
Informační kanály asijských výrobců mnohdy umožní únik zajímavých a pravdivých informací, ale někdy vyrobí i naprosto kuriózní situaci…

V poslední době se začaly šířit informace, že Asus připravuje nový tablet. Na tom by nebylo nic zvláštního - mělo by však jít o 7” řešení vyráběné v Číně, které by koncového zákazníka vyšlo na velmi příjemných $99. Zprávy ale hovoří ještě konkrétněji: Zařízení má vycházet z ARM procesoru v platformě od WonderMedia, divize společnosti VIA. Ostatně specifikace mluví ještě konkrétněji: Název tabletu: ME-172V, procesor: WM8950, grafický čip: Mali 400, rozlišení: 1024 × 600, 1 GB RAM a 8GB úložiště.

Asus Memo pad
ASUS MeMO Pad - draft(?)

Aby toho nebylo málo, mluví zprávy ještě o 1MP předním fotoaparátu (webkameře), 4270mAh baterii, microSD slotu a použití systému Android Jelly Bean. Cíl: země jižní Afriky.

Redakce serveru DigiTimes kontaktovala zástupce společnosti Asus, CFO Davida Changa, který popřel, že by společnost měla vůbec něco takového v plánu. Rovněž VIA ani WonderMedia nevydaly tiskovou zprávu, ve které by o podobném nasazení vlastní ARM platformy Prizm informovaly.

Je možné, že Asus o spolupráci s WonderMedia dříve uvažoval, stejně tak je možné, že mu VIA pouze zaslala nabídku, kterou Asus neakceptoval. Bizarní je i fakt, že v pondělí (poté, co Asus zprávu dementoval) vzrostla cena akcií VIA o 7 %. Přesto všechno je až kuriózní, že se žádná z firem za téměř tři týdny, po které takto konkrétní specifikace kolovaly světem a předními stránkami poměrně věrohodných internetových magazínů, nejala uvést situaci na pravou míru.

Diskuse ke článku Asus popírá přípravu $99 ARM tabletu, akcie VIA díky tomu stouply

Žádné komentáře.