Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Asus chystá VivoTab Note 8 tablet se stylusem postavený na Bay Trail procesoru

asus-vivotab-note8_01
Uniklé snímky nového VivoTabu prozrazují, že Asus chystá v nejbližší době (možná už na CES) ukázat svůj první osmipalcový tablet s Windows 8. Ten by měl mimo jiného nabídnout i ovládání pomocí stylusu.

O Asusu bylo v posledních týdnech dost slyšet. Velmi pozitivním způsobem na prodejnosti se totiž podepsala novinka Transformer Book T100, která se i díky bundle s Xbox 360 stala na několik týdnů žádaným zbožím a trhala rekordy v prodejnosti.

Tento týden však na povrch probublaly obrázky nového zařízení, které nese kódový název M80TA. Není to žádný hybrid, nespadá do kategorie Transformer Book, jedná se o osmipalcový tablet VivoTab Note. Označení Note není jistě pro nás žádná neznámá, například u Samsungu víme, že se jedná o charakteristiku zařízení, u kterého ve výbavě nalezneme i ovládací stylus. Na stejné vlně plave i Asus, a tak připravovaný osmipalcový tablet VivoTab bude mít ve své výbavě digitální digitizer pro psaní a kreslení také.

asus-vivotab-note-8_02

Z další výbavy určitě zmiňme procesor Intel Atom Z3740 Bay Trail, 2 GB RAM, úložiště o velikosti až 64 GB, přední a zadní kameru, WiFi, Bluetooth, GPS a stereo reproduktory. Osmipalcový displej nabídne rozlišení 1280x800 pixelů. Operačním systémem bude Windows 8 s Office 2013 v edici Home & Student.

asus-vivotab-note-8
Předpokládaná cena M80TA je 299 USD (cca 6000 CZK)

Oficiálně mezi produkty na stránkách Asusu VivoTab Note 8 zatím nehledejte, není tam, avšak zmínku o něm lze nalézt v poznámce podporovaných zařízeních u bezdrátové klávesnice TransKeyboard.

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Asus chystá VivoTab Note 8 tablet se stylusem postavený na Bay Trail procesoru

Žádné komentáře.