Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CyberLink s podporou AMD VCE přináší 3,6× zrychlení

CyberLink PowerDirector 10
Společnost CyberLink, která je známá svým softwarem pro přehrávání a zpracování videa, ohlásila oficiální podporu videoprocesoru AMD VCE. Video na APU Trinity je tak možné zpracovat 3,6× rychleji…

Oficiálně byly vydané následující verze programů:

  • PowerDirector 10 - pro editaci videa
  • PowerDVD 12 - přehrávač Blu-ray, DVD a videa obecně
  • MediaShow 6 - aplikace pro správu a organizaci multimédií (obrázků a videa)
  • MediaEspresso 6.5 - konvertor videa (převádí z jednoho formátu na druhý)

Ze jmenovaných programů je podpora pro AMD VCE zahrnuta u aplikace PowerDirector, PowerDVD a MediaEspresso. Právě u první z nich uvádí CyberLink 3,6× rychlejší zpracování. To bylo naměřeno na APU A10-4600M (Trinity) s povolenými technologiemi UVD, VCE a OpenCL (ve srovnání s čistě softwarovým zpracováním).

CyberLink VCE software

Podobně je VCE podporováno i v MediaEspressu, které slouží na převod videí mezi různými formáty (např. pro kompatibilitu s různými tablety a mobilními telefony včetně těch od Applu). Na první pohled zarážející může být zmínka o PowerDVD, který jakožto přehrávač zdánlivě nemá šanci z akcelerované komprese profitovat: V tomto případě se VCE využije (jen) při real-time streamingu komprimovaného videa do různých přenosných zařízení.

CyberLink však ani slovem nezmínil, jak je to s Radeony HD 7000, které VCE integrují také. Bylo by logické předpokládat, že jsou podporované, nicméně výrobce uvádí pouze tolik, že akcelerace s grafickými kartami AMD vyžaduje nainstalovaný software AMD Video Codec Package (dříve zvaný Avivo Package), který je k dispozici zde. Zda je tím míněna podpora OpenCL nebo i VCE však z dokumentace od výrobce poznat nelze, za což má u nás CyberLink bezvýznamné virtuální mínus.

 

Diskuse ke článku CyberLink s podporou AMD VCE přináší 3,6× zrychlení

Čtvrtek, 24 Květen 2012 - 15:11 | Rafan | Dokáže MediaEspresso 6.5 Překlopit DVD do Mp4 ?...

Zobrazit diskusi