Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pozvánka: (Big) data přinášejí nekonečné možnosti využití. Jen vědět, jak ně

Data ve všech souvislostech jsou předmětem zájmu odborné konference Deep in Data, která bude mít premiéru 8. listopadu 2016 v Konferenčním centru City v Praze 4 na Pankráci.

Pozvání na konferenci přijali přední „datoví“ odborníci z řad akademiků i společností, jež jsou leadry v technologiích soustřeďujících se na analytiku a kombinaci dat interních s externími.

Data jsou bohatstvím každé firmy, ale je nutné vědět, jak je smysluplně vytěžovat a práci s nimi neustále rozvíjet. Právě data z interních zdrojů v kombinaci s daty externími otevírejí stále nové možnosti využití v různých oborech. Konference se zaměří např. na big data ve finančnictví s důrazem na ochranu soukromí. Dalšími zajímavými přednáškami budou: Proč a jak (ne)využívat data o chování studujících či Astroinformatika – cesta k pochopení Vesmíru z astronomicky velkých dat. Na programu bude i případová studie využití big dat v praxi: Návštěvnost horských středisek v ČR.

Více než 80% všech dat obsahuje polohovou informaci. Horké téma současnosti – geodata -budou tématem hned několika přednášek. Nahlédneme do prostředí úspěšného startupu Liftago a dozvíme se, jak lze využít open data a proč se nebát otevírat část svých dat. Jistě podnětné informace přinese i prezentace se zajímavým názvem Kde otevřít hospodu, aby mi nechodili lidé? Příspěvek se bude věnovat propojování dat, která spolu zdánlivě nesouvisí, lokační analýze i praktickým ukázkám použití v různých segmentech lidské činnosti od bankovnictví, přes retail až po doručování zboží.

Deep in Data se koná 8. listopadu 2016 v Konferenčním centru City v Praze 4.

Registrační formulář, program, představení přednášejících a profily partnerů naleznete na: did.konference.cz