Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dell zahájil útok na české domácnosti. Pomůže mu ultrabook i herní počítače

Dell XPS 13
Letošní rok bude pro Dell ve znamení výrazného posilování pozice v segmentu počítačů pro domácnosti. Karty sází na bohaté portfolio notebooků i herních počítačů. Vůbec poprvé bude na českém trhu k dispozici také ultrabook Dell. Model s označením XPS 13 váží pouhých 1,36 kilogramu. V nejužším místě má tloušťku 6 milimetrů a i ve svém nejtlustším bodě měří méně než dva centimetry. Díky kompaktní konstrukci nabízí 13,3” displej v těle o rozměrech běžných 12” netbooků. Fanoušky počítačových her potěší Alienware X51. U toho se Dellu podařilo vtěsnat plnohodnotný výkon stolního počítače do rozměrů běžné herní konzole.
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak dorazila redakci Deep in IT.
Redakce neodpovídá za obsah, ani za případné chyby.

Společnosti Dell se na českém trhu dařilo již vloni. Jenom v posledním čtvrtletí loňského roku vzrostly prodeje notebooků Dell v meziročním srovnání téměř o 58 procent. Trh s notebooky se přitom zvětšil pouze o pětinu. Díky širokému portfoliu má teď Dell co nabídnout doslova každému. „Řada notebooků Inspiron zaujme zejména rodiny s dětmi. Její součástí jsou počítače s vyměnitelnými kryty – každý si tak může vzhled svého počítače v podstatě kdykoliv přizpůsobit svému vkusu či momentální náladě, a to během několika málo sekund,“ nastiňuje možnosti Radovan Kohút, marketingový manažer Consumer divize Dellu pro region střední a východní Evropy. „Notebooky XPS jsou díky svému výkonu a  kompaktním rozměrům určeny náročným zákazníkům, kteří jsou neustále v pohybu a od svého počítače vyžadují odolnost, spolehlivost a vysokou výdrž baterie,“ dodává.

Vlajkovou lodí nabídky je první ultrabook od Dellu XPS 13, který představuje jeden z nejkompaktnějších modelů ve své kategorii. „Rozměry notebooku jsou plně srovnatelné se standardními 12” notebooky, přitom nabízí plnohodnotný 13,3” displej,“ vysvětluje Kohút. Nový ultrabook se vyznačuje precizním zpracováním, šasi z lehkého a odolného hliníku a základnou z uhlíkových vláken. XPS 13 lze díky ní používat bez nadměrného zahřívání i na klíně nebo v posteli.

Nezapomnělo se ani na hráče. „Již brzy chystáme výrazné zlepšení dostupnosti oblíbených produktů značky Alienware,“ uvádí Kohút. Nejnovějším přírůstkem v této již kultovní rodině herních počítačů je desktop Alienware X51. Ten bude vyhovovat zejména zákazníkům, kteří právě neoplývají místem – plnohodnotný herní počítač se skrývá v kompaktní schránce o velikosti běžné herní konzole. „Navzdory malému tělu má toho tento mimozemšťan v hlavě hodně – poradí si i s nejnovějšími hrami ve vysokém rozlišení, včetně her ve 3D. Zážitek navíc umí obohatit i o osmikanálový prostorový zvuk. Díky nápadité konstrukci je Alienware X51 nepřehlédnutelný, ať už stojí kdekoliv,“ upozorňuje na vlastnosti nového modelu Kohút.

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dell zahájil útok na české domácnosti. Pomůže mu ultrabook i herní počítače

Pátek, 3 Únor 2012 - 20:19 | Jaromír Šebela | Jaká je tohle novinka? 13,3" XPS notebooky...
Pátek, 3 Únor 2012 - 15:27 | TyNyT | A v čem je rozdíl? Kromě těch nejlevnějších...
Pátek, 3 Únor 2012 - 14:58 | borowitz | To je reklama ne?A blbá.
Pátek, 3 Únor 2012 - 14:41 | junk mail | Už i Dell se snížil k používání zdeformovaných...
Pátek, 3 Únor 2012 - 14:20 | ica sk | No tak nasa firma ma bohate skusenosti s del aj...
Pátek, 3 Únor 2012 - 13:44 | RoPo | TyNyTe, v článku se píše o produktech pro...
Pátek, 3 Únor 2012 - 13:36 | TyNyT | To není až zase taková pravda. Jsou i lidé, kteří...
Pátek, 3 Únor 2012 - 12:13 | Xspy | České domácnosti jsou stále citlivé na cenu a...

Zobrazit diskusi