Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

EA potvrdila podporu Mantle ve třech hrách

EA již v minulosti potvrdila podporu Mantle pro Frostbite engine, tentokrát ale zmínila konkrétní hry, jejichž vydání je na spadnutí a které nabídnou možnost efektivnějšího běhu pod novým API…

Do tohoto okamžiku se do světa z Mantle-kompatibilních her dostal Battlefield 4 plus DLC Second Assault, dále Thief a techdemo StarSwarm. EA se nechala slyšet, že tyto tituly v blízké době doplní Plants vs Zombies: Garden Warfare, v jejíž souvislosti se již o podpoře Mantle hovořilo, dále Battlefield: Hardline a Dragon Age: Inquisition. Tím se celkový počet titulů, u kterých byla podpora nového API výslovně potvrzena jejich tvůrci, dostává na osm, z čehož šest bude dostupných začátkem letošního léta:

Amd Mantle Adoption

Z nejmenovaných to jsou Sniper Elite 3 chystaný na konec června (nově obsažený v bundlu Never Settle Forever) a dále Star Citizen a Civilization: Beyond Earth, jejichž vydání je časově vzdálenější.

Doba, po kterou bude Mantle bez přímé konkurence ze strany DirectX 12, bude patrně o něco delší, než se původně předpokládalo. Původně uváděné datum uvedení DirectX 12 v letošním roce se podle novějších informací bude zřejmě týkat pouze „early access preview“, přičemž k oficiálnímu vydání, které se dotkne koncových uživatelů, dojde až v roce 2015.

Diskuse ke článku EA potvrdila podporu Mantle ve třech hrách

Čtvrtek, 12 Červen 2014 - 14:53 | Pavel Kmotr | jj, přesně tak.
Čtvrtek, 12 Červen 2014 - 11:36 | Waffer47 | Dokym se v Microsoftu rozdychaji uz davno bude...

Zobrazit diskusi