Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

FORPSI překonalo hranici 200 000 registrovaných *.CZ domén

Forpsi logo
Největší tuzemský poskytovatel domén a webhostingu INTERNET CZ, a.s. zaznamenal v pondělí 7. května rekordní dvoustou tisící registraci domény s koncovkou *.CZ. Společnost působící na českém internetovém trhu pod značkou FORPSI tím potvrdila své výsadní postavení na českém trhu internetových domén.

Už 200 000 *.CZ domén si zaregistrovali zákazníci prostřednictvím FORPSI, které je dlouhodobě jedničkou na trhu v tomto segmentu.  Majitelem "jubilejní" domény (martingutman.cz) se v pondělí 7. května stal pan Martin Gutman. Jako bonus ke své roční registraci získává bezplatnou správu domény u FORPSI po dobu dalších 9 let a webhosting včetně doplňků pro danou doménu dle vlastního výběru v hodnotě 5000 Kč.

Běžná cena za roční registraci *.CZ domény je 140 Kč bez DPH. Nyní se dá u FORPSI pořídit za 90 Kč bez DPH. "Přestože by cena při registraci a volbě webhostingového poskytovatele  měla být až druhotným kritériem, rozhodli jsme během kampaně poskytnout zákazníkům speciální zvýhodněnou cenovou nabídku," uvádí ředitel společnosti Erich Syrovátka. Tím hlavním důvodem zákazníka pro výběr registrátora by podle něj měly být dlouholeté zkušenosti, technologické zázemí a stabilita poskytovatele internetových služeb.

Reklamní kampaň FORPSI na podporu prodeje *.CZ domén probíhá od začátku května. Její nedílnou součástí je i spotřebitelská soutěž v období od 1. 5. do 30. 10. 2012, v níž mohou uživatelé registrující nové domény získat atraktivní počítačové sestavy DELL.

FORPSI má v současné době ve své správě celkem cca 310 000 domén, z nichž téměř 2/3 jsou domény s koncovkou *.CZ. Podíl ostatních domén s dalšími koncovkami potom tvoří *.gTLD  (generické nadnárodní) cca 56.000, *.eu  cca 41.200, *.sk cca 13.100 a ostatní *.ccTLD (národní domény včetně exotických) cca 400 registrací. Celkově by v České republice do konce roku mohlo být registrováno milion *.CZ domén. Největší zastoupení mezi českými doménami mají firemní stránky (41%).

Diskuse ke článku FORPSI překonalo hranici 200 000 registrovaných *.CZ domén

Žádné komentáře.