Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

VRMark, první benchmark pro virtuální realitu, byl ohlášen - ještě na letošek

Futuremark využil příležitosti ohlášení finálního modelu Oculus Rift a prozradil přípravu nového benchmarku…

Futuremark si uvědomuje, že během letošního roku bude na světě zhruba 15 systémů (brýlí, helem) virtuální reality. Výrobci jich plánují do konce roku 2016 poslat na trh všech dohromady kolem 10,8 milionu kusů (jestli tento počet někdo skutečně koupí, je ovšem druhá věc) a Futuremarku je jasné, že po testování výkonu pro zobrazovadla virtuální reality bude poptávka.

Společnost toho o konkrétnější podobě testu příliš neprozradila. Zaměřený bude na konzistenci snímkové frekvence, která bude testována při různých úrovních kvality a typech scén. Krom ní otestuje benchmark latence snímků, odezvy a jejich přesnost u samotných head-setů. VRMark by měl být dostupný ještě v letošním roce. Na letošek už výrobce přislíbil i 3D Mark pro nová API (Mantle / DirectX 12), takže toho mají firemní vývojáři rozpracováno více.

Výrobci jednotlivých systémů se mohou vývoje VRMarku účastnit v rámci tzv. Benchmark Development Program. Získají tím nejen přístup k jednotlivým předfinálním verzím softwaru a technikám, jaké test využívá, ale taky ke kompletnímu zdrojovému kódu. Členové programu také mohou vývojový proces připomínkovat a podávat návrhy na změny.

Diskuse ke článku VRMark, první benchmark pro virtuální realitu, byl ohlášen - ještě na letošek

Pátek, 12 Červen 2015 - 12:23 | BTJ | "takže toho mají firemní vývojáři...
Pátek, 12 Červen 2015 - 09:35 | aa bb | Docela by ma zaujimalo co alebo ako vlastne bude...

Zobrazit diskusi