Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ovladače 304.48 beta řeší stuttering s GeForce GTX 600

Nvidia logo velké
GeForce Driver 304.48 by mohl oslovit především majitele grafických karet z generace Kepler. Kromě řešení zmíněného problému totiž přinášejí i navýšení výkonu v několika hrách právě pro GeForce 600.

Před měsíce jsme vás informovali o problému s pocukáváním obrazu (stuttering), který se projevoval při zapnuté vertikální synchronizaci. Nvidia tehdy přislíbila nápravu v průběhu června, a tak se i děje. Dále byl vyřešen bug, který způsoboval, že karty přetaktované z výroby neběžely na oné vyšší frekvenci, kterou udával jejich výrobce.

Mezi příjemné změny patří i výkonnostní nárůsty (jako obvykle udávané oproti poslední WHQL verzi, tedy 301.42):

GeForce GTX 680

  • až 18% v Batman: Arkham City
  • až 15% v Dragon Age II
  • až 10% ve S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
  • až 60% v Total War: Shogun 2

K poslední položce je třeba specifikovat, že jde o kompenzaci výkonnostního propadu, který se objevil po nainstalování posledního patche.

GeForce GTX 560

  • až 14% v Batman: Arkham City
  • až 5% v Battlefield 3 (v SLI)
  • až 4% v Dragon Age II
  • až 8% v The Witcher 2: Assassins of Kings (v SLI)
  • až 7% v Lost Planet 2

Obsaženy jsou nové a aktualizované profily SLI pro hry: Spec Ops: The Line, PlanetSide 2, F1 2011, Final Fantasy XIV, Saints Row: The Third, Torchlight II, Tribes: Ascend a 3D Vision profily: Alan Wake's American Nightmare (poor), Borderlands 2 (update), Depth Hunter (ready), Mass Effect 3 (update), Max Payne 3 (update), Street Fighter X Tekken (ready), Tiger Woods PGA 12: The Masters (good), Tribes: Ascend (fair), The Walking Dead (good).

Diablo III
GeForce Driver 304.48 umožňuje nastavit anti-aliasing pro Diablo III z ovládacího panelu

Ovládací panel nyní umožňuje použít anti-aliasing ve hrách Diablo III, L.A. Noire, Rayman Origins, The Secret World a použít ambient occlusion ve Star Wars: The Old Republic. FXAA bylo zakázáno pro aplikace jako Windows Media Player, Movie Maker a podobně.

Z dílčích ovladačů je integrovaný PhysX v9.12.0604 a HD Audio v1.3.17.0. Stahovat můžete přímo na webu výrobce, konkrétně:

  32bit 64bit
 Windows Vista desktop / notebook desktop / notebook
 Windows 7

Drivery jsou k dispozici pro Windows 7 a Vista (Windows XP a 8 tato řada nepodporuje). Zahrnuty by měly být i mobilní produkty řady 600, ale minimálně podle webového formuláře tyto bety ještě neznají GTX 680M.

Diskuse ke článku Ovladače 304.48 beta řeší stuttering s GeForce GTX 600

Žádné komentáře.