Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Shrnutí: Jsou vůbec některé z parametrů GeForce GTX 970 správné? Zbývají dva :-)

co si z toho zoberiem?
nikdy nekupovat graficku kartu nvidie skor, ako !oprava!:pol roka po vydani :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a co se stane, NIC
ti co si nejvice stezuji casto GTX970 nevlastni a jeste vice casto nevlastni ani kartu Nvidia, tech par lidi co se odhodla GTX970 vratit bude zrejme nakonec tak malo, ze to bude asi dohromady s reklamacema stale jako bezna reklamace u jinych VGA
a ve finale zrejme bude o GTX970 jeste vetsi zajem nez dosud, jak naznacuji i prodeje nekterych eshopu, o tu kartu zacina bejt vetsi zajem nez pred kauzou, svuj dobry pomer cena/vykon si ta karta drzi stale, takze ji to vlastne pomaha v marketingu u te vetsiny co vlastne ani nevi co ty parametry znamenaji

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

obhajujes klamstvo? preco

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem nijak oklamanej nebyl, koupil jsem za danou cenu nejaky vykon s urcitou spotrebou (to jsou faktory ktere me jako zakaznika ovlivnuji), a to jestli pod krytem chladice je GPu nebo parta krecku ve slapacim kolecku me nema proc trapit dokud ty kreckove nezesilej a nezacnou treba pistet a to bych pak samo reklamoval, proste ta karta me prinasi presne to co ukazali recenze

pokud jsi GTX970 koupil a vadi ti to, tak ji bez reklamovat a nech si proplatit penize a kup si jinou VGA, treba od AMD

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, já kupuju grafiky tak, aby mi vydržely aspoň 2 roky a ideálně se držely výkonem v High Endu. Teď chci kupovat nový 4k monitor... to spolu s HiRes texturama znamená, že je pro mě GTX970 nepoužitelná, protože očekávám využítí více RAMky.
Pokud Ty budeš ještě několik let na FullHD, pak OK, karta není špatná, i když cenově k výkonu bych ji viděl tak o 2,3 tisíce níž.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ocekavat muzes co chces, ale pokud chci pouzivat kartu v 4k tak se pred koupi podivam na testy jak se chova ve 4k. Ano v tomto pripade nvidia lhala, ale i kdyby ne neznamena to ze si muzes koupit kartu pro 4k podle testu v hd. I kdyby mela plne uvadene parametry, stejne tam muze byt neco co ji ve 4k bude brzit a bude na to nevhodna. Kupovat kartu bez testu je hloupost.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

v soucasnosti mam dvojici WQHD monitoru (FHD, respektive ume spise WUXGA jsem opustil nekdy v roce 2012) a 5K monitor planuji letos v podobe HP Z27q, ani na WQHD me GTX970 nijak nelimituje, a jestli tam nejake propady FPS jsou, tak v te rovine ktera je nad me rozlisovaci schopnosti, pri hrani nastesti nemam potrebu si zobrazovat a sledovat jestli mam 50 nebo 70fps, ke hrani tuto informaci tak nejak nepotrebuju :)

ja kupuju grafiky na cca 1 rok v aktivni sluzbe

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

GTX970 mi prijde na takovy monitor slaba a to i v pripade, ze by tam zadny problem nebyl. Pri rozliseni 1920x1200 uz dnes jsou hry, kde se neda davat vse uplne na max. Do budoucna narocnost pujde nahoru a neprijde mi zrovna idealni mit 4k monitor a nastavovat hru na stredni, nebo nizke detaily. :)
At s problemem, nebo bez, je to karta pro FHD monitor, kde s postupnym ubiranim detailu clovek nejaky rok muze vydrzet.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ale ba, minimalne ta spotreba bola deklarovana ina, ani to ti nevadi?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

deklarovana cim? cislovkou TDP v nejaky tabulce? jestli jsi cetl me posty, tak ja se ridil recenzema, a tam spravidla nameri realnou spotrebu ;) a to ze spotreba muze bejt +-10-15W me netrapi, to zalezi na spouste faktoru od kvality zdroje az po dany kus VGA

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty jak se to vezme. NVidia uváděla SDP místo TDP. Takže běžně by maximální spotřeba neměla nad deklarovaný počet W vystoupil, ale stát se to může. Problém to je, pouze v případě, že sis pořídil nevýkonný zdroj, který už to pak neutáhne, ale snad má většina lidí rezervu více než 20 W na občasný výkyv. Běžnou spotřebu by to nemělo ovlivnit.

Nehledě na to, že stále je ta spotřeba hluboko pod podobně výkonnými kartami od AMD.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně řečeno, i kdyby se spotřeba karet AMD měřila v kiloWattech, neopravňuje to Nvidii uvádět specifikace, u kterých si je vědoma toho, že nejsou pravdivé. U TDP si toho zjevně vědoma byla, když do tabulek šla jiná čísla než do BIOSu. Jinak SDP je hodnota, která je překračována zcela běžně, protože jde o hodnotu průměrnou (tzn. reálná spotřeba je ve stejném množství situací vyšší i nižší).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Já netvrdím, že to od NVidie nebyla minimálně neprofesionalita, ale nějaké marketingové krasožvásty, které nebyly naplněny můžou být většině lidí ukradené, protože ta karta sama o sobě je výborná. A to jak po stránce výkonu, tak spotřeby. Klidně bych ji doporučil známým, které zajímá spotřeba a ne TDP a výkon a ne ROP.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Heh, Šamanovi by nevadilo, ani kdyby mu Nvidia přibalila těch 512MB VRAM ke gpu vedle do pytlíku :)

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

k Titanovi od Gigabite me a vsem dalsim zakaznikum kuprikladu pribalili nereferencni chladic :D

jinak pokud by se GTX970 prodavala jen s 3.5GB pameti a mela vykon jaky ma, tak bych si ji pravdepodobne za tu cenu koupil taky, kupoval jsem pdole pomeru cena/vykon, kdyby tech zbylich 512 pribalili treba jako privesek, asi bych ho nekomu venoval

mimochodem nevadilo me ani to ze u HD6990 byl sfusovanej chladic co si ho uzivatel musel sam dodelat aby poradne chladil a karta pak v zatezi nervala jak koza co ji nekdo podriznul ;)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by ste sa este zamerat na pricinu piskajucich kondenzatorov na tych kartach? Da sa s tym este nieco robit, ked uz clovke taku kartu ma? Napr lepsi zdroj, alebo update biosu a ina spotreba energie v zatazi? Inak tie karty maju paradny vykon. Skoda toho otravneho bzukotu. este dodm Vsync nie je riesenie, bzuci to aj pri 60fps

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Toto je bohužel HW chyba, kaskáda je buď poddimenzovaná nebo nekvalitní součástky. Spíš bych řekl, že výrobci vzali "papírové" TPD od nVidie, ale realita je, že karta má o pár desítek Wattů spotřebu vyšší, takže kaskáda pracuje na hranici / za hranicí svých možností a nezvládá to.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

ale nejak sa to musi dat opravit. co tu kartu na reklamacii vyhodia?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ne, budou se ji snazit prodat nekomu jinymu.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Proto me nikdy nejak zvlast nezajimaly technicke parametry. Ano da se podle nich odvodit "teoreticky" vykon u karet stejne generace, ale nikdy nikdo nevi co ji muze vnitrne (nebo zvenku - ovladace) brzdit a podavat nizsi vykon. Proto parametry ignoruji a zajima me jen vysledny vykon. Ten budu pouzivat, ten je dulezity, podle nej vybiram.

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

No a tady právě můžeš narazit... výkon je dobrý, dobrý a nejednou si hra šáhne nad 3,5 GB a výkon rázem klesne. Tady je ten problém, nikdy nevíš, kdy to příjde :)
Nejvíc mě dokáže naštvat, když v Battlefieldu běhám a vše je OK a najednou se to začne cukat - zrovna ve chvíli, kdy potkám nepřátelský tank :) - no a pak zjistím, že mladá si něco stahovala z netu...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

No v tomhle vidim jediny prinos tehle afery, ze snad recenzenti budou testovat i na hrach co vyuziji celou pamet. Ale stale se budu drzet jen testu a ignorovat parametry.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebudou. :) Hledání podobných potenciálních problémů by neúměrně zvedlo časovou náročnost testů.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"no a pak zjistím, že mladá si něco stahovala z netu..." :DDD To ale asi nebude chyba karty :o))
Jinak v BF4 pri pozemnim boji je GTX970 v pohode, tam mi jede 120-145fps (nemam vse nastaveny na max.), ale jak vlezu do jetu, tak se to mota kolem 60-70fps a bohuzel to ma propady se zaskubem na 45fps. Nevim tedy zda to ma spojitost s prekrocenim limitu 3,5GB, protoze jsem obsazeni pameti nesledoval, ale to chovani by tomu odpovidat mohlo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu kartu od Gigabytu a reklamovat rozhodně nebudu. Já kupoval podle výkonnostních testů a ne počtu ROP. Stejně beztak nevím co to je. Mě zajímá kolik snímků dokáže vykreslit za vteřinu a tady si nemůžu stěžovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak ja ti predam 150g hamburger miesto 250g, lebo ved si kupoval podla chuti a nie nejakej hmotnosti. Uvedomujes si comu tu pritakavas? S Apple sa idu curaci sudit, ze maju malo miesta v telefone, malo byt 16GB a je len... menej, nechce sa mi hladat. A to pritom tam tych 16GB naozaj je, nech si vymazu OS. Tu malo nieco byt a naozaj to tam nieje.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Nekupuju hamburger podle chuti, ale podle toho, jakej mám hlad. Pokud se najím úplně stejně ze 150g i ze 250g, tak jsem v klidu.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

ty si kupuj podla coho len chces, ale ked ti raz predam 250g burger ktory ma len 150g tak som ta oklamal.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Já hardware nakupuju PODLE technických informací A recenzí. Pokud recenze něco říkají a technické informace slibují časem i vyšší výkon, rozumějte mi dobře, pomocí ovladačů se dá něco ještě vymáčknou a po půl roce na trhu začíná hardware díky ovladačům "dozrávat" do optimálního výkonu, pak bych očekával od své 970 za půl roku o nějaká ta fps navíc. Těmito zjištěními bych prostě kartu vrátil, protože jediné co teď nV může udělat je, ovladači 970 omezit, aby její výkon v některých situacích nezačal kolísat a tudíž toto moje očekávání nebude naplněno.
Jsem zvědav jestli se neobjeví nějaká kouzlení s BIOSem 970 a modifikacemi ovladačů a pokusu o umělé vytvoření 980 :-)
No kauzu sleduji ještě déle než se objevila zde a jsem zvědav jaká bude situace v příštích týdnech.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Možnosti optimalizace vůbec nezáleží na počtu ROP. I pro tuhle kartu budou docházet upgrady, protože k optimalizacím hlavně dochází na herních profilech.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, koukam, ze koupe GTX 690 byl dobry napad...v Pc to mam vic jak 2 roky, porad je to spicka, ještě nejakej rok bude...a nemusim resit, co kdo kdy kde uvedl a jestli to je pravda ci ne, proste všechno bezi naplno a mam klid :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Oprostil bych se od sympatií a antipatií ke značce.
Tady je podle mně hlavní problém ve lhaní o parametrech GTX 970 především u TDP. Mnoho lidí co si kartu koupili na ni nemělo potřebný zdroj a jak se ukazuje se silnějším zdrojem cívky už nepískají.
Takže velevážené marketingové oddělení Nvidie - tohle jste si mohli odpustit, karta je to dobrá a zbytečným lhaním naopak ztrácíte příznivce a zákazníky !

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tady je podle mě hlavní problém v tom, že se totéž obešlo bez podobných cavyků u GTX 550 Ti a GTX 660 Ti, pak už asi marketing začal považovat za zbytečné na takovou drobnost, jakože část paměti běží pomaleji, ještě někde upozorňovat. :)
Bylo by jen dobré, kdyby to konečně buď vychytali, nebo se nesnažili místo obskurních kapacit za každou cenu zaokrouhlovat na hezká kulatá čísla a vrátili se k těm 320MB, 640MB, 768MB, 1,5GB nebo 3,5GB kartám.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

provozoval jsem core i5+gtx 970, 4 disky na 300W gold zdroji. Bez problemu. Piskani zadne.
Za to tu mam seasonic, kterej piska pod zatezi i bez.

Tezko rict jak ostatni nakupuji, ale ja to nevybiram podle pameti, ale podle vykonu. A realna spotreba v testech taky byla zmerena. Takze ja vidim "karta XX za YY kc udela ZZ fps" a podle toho se rozhoduju.

TDP je taky takovej prezitek. Dneska maji cipy slusnou spravu napajeni a turbo mody, takze urcite je fail mit nastaveny max tdp vyssi nez je na krabici, ale zasadni prohresek to taky neni. Kdyby karta zrala realne treba 3x tolik, jo to by bylo jine.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Prijde mi to nebo si jeste nikdo neuvedomil ze vratit takovou kartu je aktualne obrovska chyba? Pokud jste kartu koupili na zacatku prosince stala 9700kc a dnes stoji 11000kc... k cemu vam tedy bude vracenych 9700kc? Nevim jestli koncovy zakaznik by to mohl vyhrat a mit narok na plne parametry a na vymenu za gtx980, podle me se na nej nvidia vykasle (prodejce na 100%).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak k čemu? Přeci přihodí dvě stovky a koupí si R9 290X, ne? :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

pokud mu tech 100W navic zvladne zdroj

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takovej peknej nenavistnej clanek.
Vsem musi byt jasny, ze nvidia je podvodnik a hajzl a nejlepsi na svete je preci amd karta :-D

Skutecnost je takova, ze i kdyby mi lhala nvidia do oci, bylo treba na karte 0 rop jednotek a 1mb ram, tak si ji stejne koupim, protoze proste vim, ze to zvladne to co potrebuju v rozliseni v jakym to chci a fps.

V zivote jsem udelal jen jednou chybu a chtel jsem usetrit a koupil amd. Po tom co jsem se seznamil s ekosystemem amd jsem strasne rychle zase utekl k drahe a prolhane nvidii.

fakta:
- veleznamy atikmdag.sys bluescreen (me se stal po hodine pousteni youtube)
- minecraft black screen
- problemy po instalaci Catalystu

a momentalne jeste vetsi spotreba, tudiz nutnost vic chladit (a hlucet)

ps: 970 gigabyte mi nepiska

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Doma mám teda starší HD 5670, brácha aktuálně R7 260X a k těm tvým faktům:
-atikmdag.sys - nikdy se nestalo
-minecraft - nemůžu posoudit neznám
-problémy po instalaci Catalystu - nikdy nezažil

Spotřeba se mi taky víc líbí u nových GTX. Měl jsem různě Nvidii i AMD, ale nikdy žádný problém ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já mám R7 270x, 5650M a HD3850.

Problémy? Snad jen s tím že 3850 je stará a nechce se jí akcelerovat některé špatně zkompilované h264 filmy.

Pokud neumíš nainstalovat ovladače a udržet si PC čisté tak to máš smůlu :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Takovej pěknej příspěvek ve stylu „A vy zase bijete černochy.“ ;-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

jj red herring ja vysity :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prosim ta, ty mas aky zdroj? znacku a typ

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

FSP Group FSP300-60THN 300W
Seasonic SS-350TGM 80 Plus Gold TFX
Cooler Master G450M

s zadnym s techto zdroju nemela karta problem (kdyz nepocitam nedostatek molexu). karta GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přijde to jen mně, že dost diskutujících je tak nějak jednokriteriálních (nic než výkon mne nezajímá), aniž si uvědomují, že i ten jejich výkon a fps jsou funkce více parametrů... Ale co, auta také řídí kdekdo...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.