Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Inkoustový tisk dobývá první příčky technologií pro podniková řešení

Dsc 01676
Firmy po celém světě přecházejí z laserového tisku na inkoustovou technologii. Stává se tak díky obrovskému nárůstu rychlosti kvality, spolehlivosti a úspoře nákladů.

Společnost Epson dnes v rámci tiskové konference připomněla revoluční řadu produktů WorkForce Pro. Poukázala také na průzkumy, které dokazují, že v roce 2014 byla inkoustová tiskárna jeden ze čtyř nejprodávanějších produktů do kanceláří. Zároveň upozornila na prognózy, které uvádějí, že do roku 2019 bude technologie inkoustového tisku tvořit již 34 % trhu firemních tiskáren.

Laserové tiskárny podle nezávislých testů zaostávají za moderními inkoustovými tiskárnami, co se týče rychlosti, nákladů na tisk, nutných zásahů obsluhy a ohleduplnosti vůči životnímu prostředí. Za mnoha z těchto výhod inkoustových tiskáren z řady WorkForce Pro stojí tisková hlava PrecisionCore, škálovatelná technologie využívaná také v průmyslových systémech jako jsou velkoformátové tiskárny SureColor a nebo produkční tiskárny etiket SurePress.

Dsc 01596

„Tiskárny WorkForce Pro mají až o 96 % nižší spotřebu energie než tiskárny laserové. Pomohou tak nejen snížit účty za elektřinu, ale také naplnit ekologické cíle. V rámci nezávislých testů bylo dále zjištěno, že modely WorkForce Pro produkují až o 94 % méně odpadu ve srovnání s laserovými zařízeními a kopírkami. Při jejich provozu totiž nevzniká ozon a využívají méně spotřebních materiálů a součástí, které vyžadují pravidelnou výměnu,“ uvádí Marcel Divín, Branch Office Manager, společnosti Epson Europe.

Mezi další výhody inkoustových tiskáren patří úspora času, kdy například rychlost při tisku krátkých úloh je až 3,5 krát vyšší při zachování vysoké kvality tisku. „Ve výsledku to znamená, že tiskárny z řady WorkForce Pro mohou firmám ušetřit až 4,5 pracovních dnů v roce a až 4,6 milionů eur měsíčně všem podnikům v západní Evropě,“ dodává Marcel Divín.

Dsc 01636

Společnost Epson na konferenci představila tiskárny WorkForce Pro WF-6590DWF, WorkForce Pro WF-5690DWF, WorkForce Pro WF-R5690DTWF a WorkForce Pro WF-8590 DTWFC. Během tiskové konference byly rovněž prezentovány nové skenery z řady WorkForce. Model s označením WorkForce DS-1660W představuje cenově dostupný, rychlý a flexibilní plochý skener s automatickým podavačem dokumentů pro zvýšení produktivity. Modely WorkForce DS-570WDS-530 patří mezi kompaktní skenery s volitelným plochým ložem, které jsou díky širokým možnostem manipulace s dokumenty a inovativním funkcím zajišťujících vysokou úroveň integrity dat vhodným zařízením do každé organizace. Společnost Epson tiskovou konferencí znovu potvrdila, že jsou produkty Epson ideálním řešením pro podnikání a inkoustové tiskárny budoucností firemních technologií.

Zdroje: 

Tisková zpráva