Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel by rád stlačil cenu nejlevnějších Ultrabooků o $50

Intel Ivy Bridge a Ultrabook
Podle zpráv, které pocházejí od asijských výrobců, bychom se ve druhé polovině roku mohli dočkat o něco příznivějších cen Ultrabooků. Intel by rád stlačil spodní hranici na $699, tedy o $50 níže.

Intel chystá na červenec slezinu předních výrobců Ultrabooků na Tchaj-wanu, kde by s nimi chtěl dojednat snížení cen v takové podobě, aby nejlevnější modely dosáhly na $699 hranici. Server DigiTimes, který se zprávou přišel, předpokládá, že půjde o reakci na $100 slevu Apple MacBook Air (který rovněž staví na procesoru Ivy Bridge).

Souvislosti ale mohou být o něco širší - byla by totiž nemalá náhoda, pokud by Intel začal plánovat jednání o slevách necelé dva týdny poté, co další z konkurentů v podobě AMD ohlásil velmi příznivé ceny své vlastní ultrathin platformy: Zatímco Intelí Ultrabooky v současnosti začínají na $749, přislíbil John Taylor z AMD produkty s cenovkou $599 a dodatkem, že s trochou štěstí půjde výhledově stlačit cenu až na $549.

MacBook Air
Apple MacBook Air

Slevu v nejnižším cenovém segmentu proto považujeme spíše za reakci na ohlášení levných modelů od AMD než jako důsledek cenové politiky Applu, jehož 11” aktuálně stojí $999 (13” varianta vychází na $1199). Nedomníváme se totiž, že by typického zákazníka společnosti Apple mohla oslnit $50 sleva u Intelu natolik, aby ji vyměnil za sympatie k nakousnutému jablku.

Zmíněných $699 by mělo být dosaženo mimo jiné použitím plastových šasí se sklolaminátovou výztuží (namísto kovu), Li-Ion baterií (namísto Li-Pol) a hybridních disků (namísto čistých SSD).

Zdroje: 

Diskuse ke článku Intel by rád stlačil cenu nejlevnějších Ultrabooků o $50

Čtvrtek, 21 Červen 2012 - 15:31 | vlada | Jestli jsem to správně pochopil, tak pokud chce...
Středa, 20 Červen 2012 - 10:11 | zx cygnus |
Úterý, 19 Červen 2012 - 13:23 | DRK | Tak v první chvíli už jsem se zaradoval že pod 50...
Úterý, 19 Červen 2012 - 12:27 | NRX | "... kde by s nimi chtěl dojednat snížení...

Zobrazit diskusi