Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

KFA2 oficiálně vydává čtyřmonitorovou GeForce GTX 580

KFA2 MDT X4 GTX 580 EX OC
Před Vánoci jsme se zběžně podívali na jednu specifickou GeForce GTX 580, kterou chystala společnost KFA2. Model, který je schopný obsloužit čtveřici monitorů, půjde na trh tento týden…

Loni jsme si shrnuli, že GTX 580 MDT X4 EX OC nabídne jádro přetaktované na 840 MHz kombinované s referenční konfigurací pamětí a specifickou konfiguraci výstupů. Právě o ty se postará obvod VMM1400 společnosti IDT, se kterým se můžete setkat v řadě display-port hubů. V ostatních ohledech se novinka blíží staršímu modelu - GTX 580 Anarchy - samozřejmě až na odlišné barevné provedení PCB a chladiče.

KFA2 MDT X4 GTX 580 EX OC výstupy

Trojice HDMI výstupů je do jisté míry sdílená, umožňuje práci s jedním povrchem rozděleným na tři části o celkovém rozlišení 5760×1080 a obnovovací frekvenci 50 Hz. KFA2 v balení dodává software EZY Display Setting Management určený ke konfiguraci výstupů.

„GTX 580 MDT je vysoce přetaktovaná (na 840 MHz), nabízí trojitý LEDkový chladící systém a podporu více monitorů. Kombinací těchto vlastností vznikla GTX 580 nové úrovně.“

  • Graham Brown (marketing manager), KFA2

Při ceně odpovídající €570 (či $740), za kterou se karta objevila v prodeji ve Švédsku, jde skutečně o GTX 580 nové úrovně, i když v trochu jiném smyslu, než jaký měl na mysli zástupce firmy. Pokud by tento produkt s uvedenou cenou vyšel o půl roku dříve, měli bychom pro něj ještě pochopení. Vydáním na přelomu ledna a února 2012 ale KFA2 silně ustřelila. Nejen, že za dva měsíce očekáváme vydání Kepleru, který nabídne lepší poměr cena/výkon (o tom nepochybujeme, jinak by jeho vydání logicky nemělo smysl), ale zároveň si společnost vybrala týden, kdy jde na trh Radeon HD 7950, proti kterému nemá karta šanci cenou, zřejmě ani výkonem (majorita modelů bude přetaktovaná z výroby) a konfigurací výstupů, které jsou skutečně nezávislé.

Zdroje: 

Diskuse ke článku KFA2 oficiálně vydává čtyřmonitorovou GeForce GTX 580

Pondělí, 30 Leden 2012 - 17:03 | Ondar | Mno a co je takový "trojitý LEDkový chladící...

Zobrazit diskusi