Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sony končí s PlayStation Mobile pro Android

Méně než dva roky od oficiálního uvedení služby PlayStation mobile končí Sony s jejím poskytováním.

PlayStation Mobile (původně PlayStation Suite) byla služba, která měla spojit platformy herních konzolí Sony a zařízení s operačním systémem Android. Jejím cílem bylo nabídnout herní hity z PlayStation (1) a dalších starších konzolí uživatelům telefonů a tabletů vybavených operačním systémem Android.

Nápad byl zprvu hodnocen pozitivně, většinu her bylo možné pořídit za pár drobných (schéma převzaté z distribuce Indie her), ale většího úspěchu se projekt ani po téměř dvou letech nedočkal. Problém tkvěl v absenci univerzálního emulátoru - jednotlivé hry bylo nutné pro Android ručně upravovat, což vyžadovalo více času. Naportovaný proto byl jen zlomek titulů dostupných pro původní Playstation, řada úspěšnějších chyběla.

Konec podpory fakticky znamená, že doposud dostupné hry budou spolehlivě fungovat pouze pod OS Android 4.4.2. Verzí 4.4.3 počínaje už není podpora zaručena. V praxi to může znamenat funkčnost i nefunkčnost bez jakékoli záruky. Zároveň končí související certifikační program - žádný nový produkt již nezíská logo Playstation Certified, které mu umožňovalo přístup k těmto titulům (online store).

Doposud vydaná certifikovaná zařízení by si měla zachovat přístup do online store za předpokladu, že nedojde k upgradu na Android L (pak bude přístup odříznut). V případě upgradu na Android 4.4.3 může být přístup zachován, ale vše zůstává bez jakékoli garance.

Diskuse ke článku Sony končí s PlayStation Mobile pro Android

Neděle, 10 Srpen 2014 - 07:27 | petr22 | Typicke diletanstvi? Muzes mi vysvetlit proc by...
Sobota, 9 Srpen 2014 - 13:55 | Xspy | Typické diletantství od Sony . Místo podpory...
Pátek, 8 Srpen 2014 - 12:46 | Libor Míšek | Tohle jsem viděl fungovat jenom na Sony Xperia...

Zobrazit diskusi