Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Šéf Xbox divize odchází z Microsoftu

V krátkém časovém období opouští Microsoft druhý vedoucí pracovník z divize Xboxu - Marc Whitten. Po čtrnácti letech, během nichž vystavěl herní oddělení společnosti prakticky od nuly, odchází.

Marc Whitten nastoupil do Microsoftu 1. dubna 2000 a z ničeho, pouze s určitou vizí, začal udávat směr, kterým se Microsoft bude ubírat na poli herního průmyslu. Úspěšně zavedl na trh značku Xbox, rozběhl Xbox Live a pomohl realizovat řadu herních konzolí, které se ve třech generacích prodalo přes sto milionů kusů.

Don Mattrick z Microsoftu odešel na post CEO společnosti Zynga, výrobce sociálních her

Whitten, „otec Xboxu“, v podstatě následuje Dona Mattricka, „otce Kinectu“, který společnost opustil 1. července loňského roku. V souvislosti s odchodem klíčových pracovníků lze připustit určité změny v obchodní strategii divize, o které hovoří někteří analytici (jde především o možnost prodeje konzole Xbox One bez snímače Kinect, kterou ještě nedávno Microsoft striktně popíral).

Povinnosti Marca Whittena v Microsoftu prozatím převezme Terry Myerson, stávající výkonný viceprezident. Whitten z firemní brány zamíří rovnou do společnosti Sonos. U tohoto výrobce bezdrátových reproduktorů zaujme podobnou úlohu, jako zastával v Microsoftu - tedy CPO (Chief Product Officer).

Diskuse ke článku Šéf Xbox divize odchází z Microsoftu

Úterý, 18 Březen 2014 - 14:48 | ps47 3dfx | takze nezostava nic ine iba podakovat sa za...

Zobrazit diskusi