Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft: Hry budeme opět prodávat na Steamu

Nechme hráče ať si sám vybere vlastní platformu pro distribuci obsahu a nenuťme ho používat je všechny.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To se lehko rekne, ale tezko realizuje, pokud existuje obsah distribuovany pouze skrze specifickou platformu. Boze, to je hnusna veta, moc cestiny tam neni, ale aspon jsem nepouzil slovo krucialni...

A ze se vlastnici distribucnich platforem budou snazit mit exkluzivitu na nektere tituly je jasne, to je prece jeden z nejjednodussich zpusobu, jak se odlisit od konkurence a pritahnout lidi - nabidnout neco, co jinde nemaji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je ako keby v bille nemali chlieb a v tescu nemali mlieko. MS ma obchod na odhadom miliarde pocitacov (win8/10) a nevie cez neho nic predat, lebo tam nic relevantne neponuka. Preco sa uz daaaaavno nedohodol s tvorcami softwaru, nielen hry ale aj aplikacny soft. Chces NOD, ides do obchodu stlacis instal zaplatis a hotovo, presne ako na androide! Chces tombrajder, stlacis instal a hras. Z distribucnych platforiem vyhra ten, kto ponukne vsetok obsah za pausal, zial je to otazka buducnosti, ked konecne pochopia, ze tak zarobia viac.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft prostě musí dokázat že to co jinde funguje jemu ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protoze to by musel Microsoft povolit prodavat pres obchod normalni nelimitovane Win32 aplikace. A nebrat si z transakce desatek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale ved samozrejme, windows ma vyznam iba a len s win aplikaciami, tie metro nech si strcia do zadku. Percento z predaja si samozrejme brat moze a musi, to je zmysel predaja "tovaru". Snad by to nerobili zadarmo. Ked predavas napriklad NOD, tak z toho mas okolo 20%.. Cez winstore musia zacat predavat office, kludne aj windows, corel, photoshop, autocad atd.. A samozrejme filmy/hry/hudbu. Ak nie, tak to rovno mozu zrusit, na desktope im nikto metro aplikacie nekupi a telefony zachvilu zarezu a prestanu predavat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju jenom menší kousky. Pro MS není nijak výhodné používat Steam. Jinak ve výročním updatu přibude do Widows Store možnost vybrat úložiště ještě před instalací hry.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ví někdo jestli ten update bude ještě před koncem měsíce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..treba tou hrou, kterou bude MS nabizet na Steamu budou jen samotne Windows 10 :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

NN MS to udělá tak že po instalaci hry nainstaluje nutné programy dx a mezi tím bude win10

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a ted kde jsou ty lidicky co rikali jak je UWP genialni a rozdupe Steam na prach, protoze bude instalovan by default ve woknech, zatimco Steam si clovek musi doinstalovat... :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak MS s tím zase přijde, nebuďte naivní, on to nevzdá. Opraví zmiňované chyby, hry hodí na steam i na UWP a když bude chtít přitvrdit, tak dá UWP hru levněji. Gamerům co teď křičí, že si hru nemohou koupit na Steamu zavře hubu, takže se na MS nespustí flame jako prvně a average joe pochopí, že když to může mít levněji, není důvod pro steam verzi. Mě by to přesvědčilo - když kupuju hru zajímá mě jen cena. Steam mám nainstalovaný jasně, ale W10 store taky tak nějak defaultně a nejsem takový hardcore anti MS abych si za hru hypoteticky připlácel, jen aby to nebyla UWP. Vás by takový scénář nepřesvědčil?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma PC, pracovní ntb, na kterým si semtam zahraju něco, co mám třeba na steamu. No UWP bohužel nevyužiju, jsou tam win7, u kterých ještě nějakej rok zůstanu, protože spousta profi sw jednodušše win10 nepodporuje (ale to neznamená, že to tam nejede).

s UWP je hráč omezený na jednu jedinou platformu, v budoucnu možná přibude xbox. Se steamem si tu hru můžu nahrát na libovolném zařízení, které ta hra podporuje - winxp, win7, win10, macosX, linux.

A mě cena naopak nepřesvědčí narozdíl od univerzálnosti. Teda pokud tam nebude výrazný rozdíl jako u GTA5...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to je taky problem pre MS naprogramovat klienta pre win7 k obchodu? Nesranduj...

a k tomu vasmu steamu: Tombraider 2016 steam 49,99€; eshop 31,99 Mali by nieco zacat robit s cenami, resp. zaviest mesacny pausal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Pane BTJ, to jsou Vaše slova. Mohl by jste trochu rozvést, co z Vašeho nadšení pro UWP MS nepochopil?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze stale plati, ze UWP jsou proste bezpecne aplikace a jednoznacne budoucnost, co je na tom k nepochopeni? Svet se vyviji a prislo nove API, ktere je bezpecne. Kdyz si nekdo bude chtit za hru na steamu priplatit a mit to jen pro PC, tak proc ne? Spousta lidi si ji koupi radeji na windows store a zahraje si ji (teoreticky) od kazdeho smartphonu, pres tablet, PC az treba po xbox nebo hololens. Dnes uz vime, ze kecy o nefunkcnich hrach byly jen hoaxy a tykaly se par jedincu (mozna jen jednoho z forbesu). A i tak se naprosta vetsina chyb opravila v radu dni, coz muzou mnohe jine tituly zavidet. Ze bylo (nebo stale je?) nefunkcni SLI, to je taky vec par desitek lidi na planete.
Steam je mi nesympaticky kokotem Newellem a taky neunosnou predrazenosti ..... vem si noveho dooma 4, ktery je tam dvakrat drazsi nez krabicovka v krutepredrazene alze .... tohle, aspon ja, nepovazuju za normalni.

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Muzes nam i povedet pro jsi pana Newella nazval "nesympatickym kokotem"? Cim si tohle vyslouzil?
Je to jen ze zajimavosti, Steam me nijak nebere, pocitac(e) pouzivam k praci ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaprodanec, shazoval W8 store a W8 obecne, ze to zabije herni prumysl a pritom se jen bal o svuj kseft ......

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

No tak W8 byl zmetek, i MS couvnul a trochu se vrátil ke klasice s W10. Takže fakt, že GabeN měl (zase) pravdu, je plus samozřejmě, ne minus.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zmetek? Jako, ze tam je fullscreen nabidka start? BFU to nevadi ..... my profici uz od vist pouzivame win+psat nazev programu ..... vadi to je wannabes:)
Na W10 neni nic klasickeho ..... posrali to totalne na tabletech, na tabletech je W8 bomba, W10 uz mensi bomba....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi uplne typicky Windows BFU ;) S vyjimkou jednoho cloveka, kazdy komu jsem ve W8 disabloval Metroidni nabidku, tak to kvitoval s vdekem :)
Ty jsi fakt uplne z jine planety...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

takže kvůli celoobrazové lehce zrušitelné nabídce Start je komplet Windows k ničemu? Pohled klasického BFU....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Lehce zrušitelné nastavením v OS? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hybou se Ti pismenka pred ocima..? Psal jsem snad neco o tom, ze je Windows k nicemu?
Psal jsem o tom, ze "uzivatel" si nezvyka jen tak na Metroidni nesmysl a ze mu to vadi, narozdil od tady Mrkvosoftiho ochrance. Pravdepodobne v tobe nasel spojence a nebo jsi si potreboval zvednout sebevedomi pri sobote? :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hm, měla to být reakce na uživatele LAMP který psal o W8 jako o zmetku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Marketshare a odezva uživatelů byla křišťálově jasná. Tvůj názor na tom moc nezmění.

Abych tady parafrázoval typický argument Waffen MS k Linuxu: "BFU se nechce hrabat někde v systému a konfigurovat ho, aby byl vůbec nějak pohodlný a použitelný - chce jen sednout a začít ho používat".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tehdy byl především problém v tom že MS až příliš vsadil na nástup dotykových displejů a až moc tomu přizpůsobil OS. A označit dobrý systém jako zmetek kvůli roztažené nabídce Start je zcestné.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Uživatelé dle úplně všeho nesouhlasí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky někdo nesouhlasí....
a v těch průzkumech není napsáno s čím nesouhlasí zda s Metrem nebo s celým OS. Dovoluji si tvrdit že s prvním. Tudíž není systém jako celek zmetek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Technicky muzete mit pravdu. Treba win8 "pod poklickou je vylepseny". Jenze to bezneho uzivatele moc nezajima. On vidi hlavne uzivatelske rozhrani a podle toho pak posuzuje I zbytek. Ani jinak vlastne ani nemuze, protoz jine pro nej "viditelne" zmeny nevidi.
Mrkvosoft si to podelal sam...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

MS nevsadil na dotykove displaye, tie prakticky nikdy na trh ani neprisli. MS chcel podporit predaj telefonov a svoj shop a preto desktopovemu OS dal vyzaz mobilneho windowsu. Vsetci sme vraveli, ze to je zly krok, len Ballmer si myslel ze dobry. Teraz je na dochodku a ind im tam robi dalsiu sarapatu. Niekoho normalneho tam treba dosadit, co ma iq >50.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, desktopy má byť desktopy. Mne osobne vyhovuje win 8.1 viac ako 10, pretože mám lokálny účet a v 10 má otravoval onédrive a ďalšie aplikácie v 8.1 nie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

s/W8/Steam/
s/Newell/Microsoft/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bezpecne ? Uz zase ty tvoje pohadky. Stale a porad to blbne. Stale a porad i v poslednim windows insider buildu ty uwp zmetky padaj a schazujou se navzajem. Ani microsofti uwp aplikace nerespektujou, ze mam anglicky windows. Nektery aplikace maj cesky jmeno, nektery vice ci mene obsahuji texty v cestine. Vrchol vseho je aktualne settings ktery v anglickejch windows obsahuje sem tam text v cestine http://www.czdc.org/images/win10-jun-2016.png. Feedback hub obsahuje prispevky v cestine, ale misto ceskych znaku zobrazuje cosi jako html escape sekvence. UWP je nepovedenej zmetek a jen blazen by se to ucil a neco v tom vyvijel.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, mas insider a divis se, ze neni cely jeste finalne prelozeny? Delas si srandu? A jak se ti kdesi co shazuje navzajem? Jak vubec muzes napsat vetu "i v poslednim windows insider buildu ty uwp zmetky padaj"??? Jako mas beta verzi, idealne ve fast ringu urcene pouze pro testovani novych funkci a stezujes si, ze neco pada? Neupad jsi spis ty? Na hlavu?:o)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A ty ani neumis cist ? Mam ANGLICKY Windows. Je uplne jedno jestli je to insider, puvodni release build 10240 nebo listopadovy update build 10586. UWP aplikace padaj ve vsech. Ve vsech jedna spatna UWP aplikace dokaze sestrelit i ostatni. Ve vsech UWP aplikace nerespektuji jazykove nastaveni a objevuje se tam cestina... Insider ma aktualne byt ve stavu pripravenem na vydani velkeho updatu pristi mesic. Normalni firma by mela hotovo a jen ladila drobnosti. Microsoft to ma ve stavu alpha verze.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A co ti shazuje co? Muzes uvest priklad? A dokazes vubec poznat UWP aplikaci?
Ne, schvalne! Uved konkretni priklady, vyzkousim!
To, ze mas anglicke windows a mas nastaveny lokal jako cestinu je ale pouze tvoje blbost .... bud si nainstaluj ceskou lokalizaci nebo si dej vsechno do anglictiny ....... presne proto se pro BFU pocitace prodavaji uz predinstalovane a pri prvnotni instalaci staci kliknout na "doporucene nastaveni" a vsechno se udela jak ma. Kdyz se v tom pak BFU, co tomu nerozumi, zacne hrabat, pak si stezuje na problemy .....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jakakoliv predinstalovana UWP aplikace od Microsoftu. Settings, Feedback, Insider Hub, Feedback Hub ... kazda z nich je problemova. UWP aplikaci pozna i slepej. Jsou to ty hnusne vypadajici aplikace se spoustou volnyho mista co vubec nezapadaj do grafickyho rozhrani desktop[ovych windows. Pouzivam anglicke Windows od 98 a vzdycky to fungovalo spravne. Ono to funguje spravne i na jinych operacnich systemech nez jsou windows. Jen 10 to maj rozbity. Ale holt podle BFU jako ses ty to rozbil uzivatel :-D My co nejsme bfu si pocitace stavime samy, takze zadny predinstalovany windows nedostanem. A kupovat ? Microsoft nikdy nevytvoril system, ktery by svou kvalitou odpovidal ty nesmyslny castce, kterou za nej pozaduje.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak takhle ty poznavas UWP aplikace, tim se to cele vysvetluje ........

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Konecne.. konence nemas co rict a cim podporit tvoje pohadky :-D Aplikace u kterych se s tim opakovane setkavam sem vypsal a nikdo nemuze tvrdit ze to nejsou UWP aplikace. Neni v poradku, ze kdyz pisu feedback aby ta aplikace spadla a s ni i settings. Bohuzel realita je takova, ze se to delo a deje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na tvé lucidní snění a konspirační teorie jsme zvyklý ale GabeNa neber vůbec do huby.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je to prašť, jako uhoď. UWP nemám rád stejně jako Steam...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé kolik si dostal plus jen za negativní názor, přitom nenabízíš žádnou alternativu. Někde si tu hru koupit musíš. Pokud preferuješ GOG, tak ti dám jeden příklad za všechny - This war of mine. Na GOGu seženeš levněji než na Steamu jenže - GOG verze nemá updaty a důležité bugfixy, které výrobce hry dělá pořádně jen pro Steam. Takže hádej co, raději jsem si koupil Steam verzi. A je úplně jedno koho mám/nemám rád

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Asi torrent je ta alternativa :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude tím, že žádná alternativa není, bohužel...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

MS mlzi, ale UWP ve skutecnosti nema skoro nic spolecneho se Storem. UWP je sada API a technicky staci mala aktualizace Windows k tomu, aby mohly existovat ruzne story/zdroje UWP aplikaci a cela platforma byla stejne otevrena jako Win32. V podstate staci, aby MS vydal par certifikatu.
Nejhroznejsi na tom je, ze UWP ma vyrazne lepsi izolaci aplikaci nez Win32 (kde v podstate neexistuje) a moznost pohlidat celou platformu proti skodlivemu SW je radove jednodussi. Jenze MS chce mit kontrolu nad aplikacema na urovni Applu a tak takovou vecu SW pro bezne uzivatele nedopusti.

Dokonce si myslim, ze pro MS vubec neni problem distribuovat UWP aplikace pres Steam. Zakladni mechnismus UWP neni nijak spojeny s Win Storem. Jedine co podle me potrebuji je spravne si podepsat appxbudle hry a napsat instalacni script co spustni App-AppxPackage

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to co UWP opravdu potrebuje, je vydat na vsech woknech od win7. Pak by o tom zacalo uvazovat tak 98% wokennich vyvojaru. Ted je to akorat na hrani...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to už tak je. Jen je potřeba nainstalovat jednu aktualizaci ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně by stačilo, kdyby Microsoft vrátil na Steam hry které tam jednu dobu měl a pak je stáhl. Například Microsoft Flight
Stále mi to smutně připomíná steam wishlist - v něm už neexistující položky zůstávají
http://www.imgup.cz/images/2016/06/17/steam.jpg

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já to vydim tak že bude dobře když něco dají na steam však přes Store jim hry blbnou viz Quantum Break, Gears of War tu remaster verzi atd. Prostě steam bude lepší jo a mě navíc je to vlastně jedno jelikož to bude jen pod Windows 10 a ten nemám tak to přeji aspoň ostatním.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cim skor UWP ako platforma odcupita z PC na tablety a ine post PC zariadenia tym lepsie. Taky mobilny balast nema na desktope čo hladať! MS sa totalne zlbaznil a s tym Store a UWP vyčinaju ako zmyslov zbaveny... Si myslia ze len tak zabiju miliardovy biznis ktory na PC kvitne už roky a su v nom zainteresovane mnohe velke firmy. MS Store je vysmech digitalnej distribucie hier.

Najväčsi problem MS je hlavne v tom že PC hraniu nerozumeju a nerozumeju mu už minimalne 15 rokov. V tomto kontexte nemaju sancu uspiet a stvaraju take faily ake stvaraju ked si myslia ze si mozu z PC spravit uzatvorenu konzolu a každy im vdaka tomu bude hned lizať zadok.

PC windows musi ostat otvorenou platformou ktora bude aj nadalej poskytovať priestor pre inovacie a pokrok teda potrebuje desktop Win32/64 standalone exe baličky aj do buducna.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Len aby to nedopadlo tak, ze si kupim hru na STEAMe a pri spusteni hry ma to prepne do Windows Store.
Obdoba toho ako to je s UPlay.
Kupil som tak napr. nejakeho Assasina alebo FarCary 3 na STEAMe a prve co ma pri sputeny nasralo, ze musim este instalovat UPlay. Ale je to zrejme moja blbost, ze som neprecital ake je tam DRM.
Pri tejto skusenosti si hry od Ubisoftu kupujem priamo na Uplay a ne cez STEAM.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.