Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft uvolnil v tichosti Service Pack 1 pro Office 2013

Společnost Microsoft vydává svůj první souhrnný balíček aktualizací pro kancelářský balík Office 2013. Shromažďuje dříve vydané bezpečností opravy, stejně jako několik málo vylepšení.

SP1 je poměrně velký balíček určený pro offline verzi kancelářské sady Microsoft Office 2013, SharePoint 2013 a Exchange Server 2013, který obsahuje důležité bezpečnostní a stabilizační aktualizace, plus řadu vylepšení. Distribuce probíhá standardní cestou skrze Office Update (součást klasického Microsoft/Windows Update), kódové označení KB2817430. Ti uživatelé, kteří nemají zakázané automatické aktualizace kancelářského softwaru Office 2013, jej získají zcela automaticky, systém jej stáhne sám. Upozornění na dostupnost SP1 by se měla objevit během následujících 30-ti dnů.

Balíček je distribuován jak pro 32bitovou, tak i 64bitovou verzi Office, a je určen pro všechny edice. Předplatilé služby Office 365 však dostanou vybrané aktualizace obsažené právě v tomto SP1 v další své vlastní aktualizační vlně softwaru, tento balíček není pro ně určený.

Český Service Pack si můžete stáhnout také ručně, a to rovnou z následujících odkazů.

Co aktualizace přináší?

  • Opravy kompatibility pro Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 a IE 11
  • Lepší podporu pro nový hardware - zařízení s vyšším DPI či lepší přesnost ovládání skrze touchpad
  • Nové aplikace pro rozvoj samotných Office, API pro vývojáře
  • Změnu Skydrive Pro na OneDrive for Business

Kompletní výpis obsažených aktualizací v rámci SP1 pro případné zájemce stahujte zde [*.xlsx].

Na co si dát pozor?

Pokud se uživatelé Windows 8/8.1 po instalaci SP1 rozhodnou balíček zase odinstalovat, budou nuceni Office 2013 obnovit z instalačních souborů (instalačního disku). Uživatelé Windows RT mohou zase SP1 stáhnout pouze skrze Windows Update. Kromě toho si pak všichni uživatelé Office 2013 musí uvědomit možnost případných potenciálních konfliktů se řadou doplňků (EverNote, různé PDF exporty aj.). Tyto problémy opraví až aktualizace samotných doplňků, které snad jejich dodavatelé dodají v co nejkratším možném čase.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft uvolnil v tichosti Service Pack 1 pro Office 2013

Pondělí, 3 Březen 2014 - 07:54 | Stream Line | Přečetl jsem si, jaké změny provedl Microsoft v...
Čtvrtek, 27 Únor 2014 - 16:21 | oversix | Max. ti poradí slipstream, takže výsledek je 2x...
Čtvrtek, 27 Únor 2014 - 14:33 | Petr Minařík | řikal jsem si, kdy konečně přijde doba, kdy se...

Zobrazit diskusi