Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Mozilla stahuje reklamu z top stránek nového panelu ve Firefoxu

Firefox logo 2012
Vyzkoušeli jsme to a není to ten správný formát reklamy pro naše uživatele. Tak by se ve stručnosti dal vyložit důvod, proč Mozilla stahuje doporučené stránky z nabídky nově otevřeného panelu.

Nadále bude Mozilla (slovy vicepresidenta Darrena Hermana) samozřejmě hledat způsoby, jak si trochu přivydělat tím, že uživateli nabídne decentní formu reklam. Ale cesta experimentování s nabídkou v novém panelu skrze doporučené stránky je tímto ukončena.

I za přispění této formy experimentu se Mozilla naučila dle svých slov hodně o tom, jak nabídnout uživateli jeho vlastní personalizovaný přístup k internetu, ale přitom respektovat jeho práva. Ať již těmito slovy je myšleno cokoli, faktem je, že Mozilla tím, že tento experiment ukončuje, dává najevo, že jí jsou přednější uživatelé než nějaký finanční přínos (jestli právě proto, že zanedbatelný, nebo naopak, to těžko říci). Stávající podoba doporučovaných stránek bude ještě několik měsíců dobíhat, jak se budou postupně završovat jednotlivé kontrakty skrze ně realizované.

Mozilla stále věří, že reklama přímo ve Firefoxu může být skvělým obchodem, ale aktuálně ne pro ni. Organizace se chce zaměřit spíše na klíčové aspekty použitelnosti pro uživatele a vyvinout lepší reklamní systém. I do budoucna platí, že ať již bude forma jakákoli, uživatel bude mít nad věcí plnou kontrolu, tak jako tomu bylo s doporučovanými stránkami

Tagy: 
Zdroje: 

Mozilla

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mozilla stahuje reklamu z top stránek nového panelu ve Firefoxu

Středa, 9 Prosinec 2015 - 12:14 | Trebus | Oceňuju Mozillu za to, že se k reklamě snaží...
Středa, 9 Prosinec 2015 - 11:09 | Gaunter | No u mňa je novootvorený panel vždy panel Speed...

Zobrazit diskusi