Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Fórum Nvidie se stalo cílem hackera, získal přístup k uživatelským datům

Nvidia logo rozbité
Diskusní fóra Nvidie jsou již nějakou dobu nefunkční a společnost nyní podala oficiální vysvětlení: Odstavení je záměrné, bude ještě pár dní trvat a jeho cílem je minimalizace škod způsobených útokem.

„[Deaktivaci] jsme provedli v důsledku podezřelých aktivit a okamžitě jsme začali šetření. Omlouváme se, že naše vyšetřování trvá tak dlouho. Vězte, že nepřetržitě pracujeme na obnovení bezpečnosti.“

nvidia forums down
na adrese diskusního fóra je aktuálně vyvěšeno oficiální vyjádření

Nvidia dále upozorňuje, že třetí strana (tedy útočník) získal(a) přístup k následujícím datům:

  • uživatelské jméno
  • emailová adresa
  • hashovaná hesla
  • uživatelské informace „o mně“

Dále je upozorněno, že ačkoli žádná hesla nebyla uložena v plain-textu, doporučuje se všem registrovaným uživatelům změnit hesla všude, kde používají totožná s diskusním fórem (důležité je to především u emailové schránky, jejíž adresu útočník získal).

Nvidia uvádí, že všechny ostatní informace (o mně, věk, narozeniny, pohlaví, adresa, zájmy, email a adresa webové stránky) již byly veřejně dostupné, takže těmi pachatel nic nezíská. K tomu bychom však dodali, že údaje jako datum narození a emailovou adresu mohl uživatel skrýt, takže i když je měl vyplněné, veřejně přístupné být nemusely.

Ačkoli se domníváme, že registrovaným uživatelům s největší pravděpodobností nehrozí nic víc než jen pár spamů v emailové schránce navíc, je skutečně lepší preventivně heslo k emailu změnit (pokud používáte pro obě služby totožné - samozřejmě je vždy nejlepší ponechat emailové schránce unikátní heslo, které jinde nepoužíváte).

Přístupy k diskusnímu fóru budou po obnovení provozu vyresetovány Nvidií a uživateli přijde email s dočasným heslem a instrukcemi, jak jej může změnit.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Fórum Nvidie se stalo cílem hackera, získal přístup k uživatelským datům

Žádné komentáře.