Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Obětí vadného disku? Víme, jak se zdarma vyhnout ztrátě dat

PR článek
Hdd Data Recovery
Následující měsíc se u nás ponese ve znamení internetové bezpečnosti. Snad každý se ocitl v situaci, kdy mu počítač začal robit neplechu, a bylo potřeba rázně zakročit i výměnou za ztracená data. Víme, jak se ztrátě vyvarovat.

Do úzkostlivé situace se může dostat smůlou či nepozorností každý. Stačí nesprávně kliknout, chytit virus ze špatné stránky, shodit si počítač, omylem smazat soubor nebo jen využívat disk, dokud zkrátka neumře. Čert ať vezme filmy nebo seriály, ale přijít o rodinné fotky či pracovní dokumenty může mít devastující následky.

10397041 808356849188785 5167400438640225401 O

Společnost EaseUS naštěstí vyvinula program, který v případě potíží umí přečíst vadná i zformátovaná zařízení, a následně klíčová data rozšifrovat a zachránit – bez ohledu na to, zda jste je měli zaheslované či nikoliv.

EaseUS Data Recovery Wizard se naštěstí nevztahuje pouze na pevné disky; zachránit dovede i flashky, SD karty, digitální fotoaparáty a kamery, mobilní zařízení, hudební přehrávače, disky v RAID zapojení a nespočet dalších typů úložišť, na která si vzpomenete.

Celosvětová doporučení

Program získal řadu ocenění od celosvětově uznávaných IT portálů jako CNet, PCWorld, Softonic a Softpedia. Úspěšnosti záchrany dat s tímto softwarem nasvědčují i uživatelská zhodnocení, která se pravidelně drží na pěti hvězdičkách.

„Zabila jsem 2 dny s ostatními neschopnými programy, abych zachránila jeden soubor. Tenhle program to zvládl během okamžiku. Děkuji, děkuji, děkuji!“ píše mezi ohlasy uživatelka Alina. Vysoká hodnocení se drží i v rámci bezplatné verze.

10417705 898196836871452 4872592941411718800 N

Program je nabízen celkem ve třech (+ jedné) edicích, viz oficiální obchod. K náhlé záchraně pouhých několika souborů v případě nouze postačí bohatě bezplatná verze, která je však limitována 2 GB zachranitelných dat.

„Skvělý program, který mě dostal ze šlamastiky. Měl jsem v počítači důležité projekty, které jsem si naposledy zazálohoval před dvěma měsíci. Býval bych přišel o roky práce,“ pochvaluje si program také uživatel Braham.

Záchrana dat ve třech krocích

Ve všech případech je postup stejný a bude se zamlouvat všem, kteří si neradi lámou hlavu se zbytečným nastavováním. Program stačí pouze spustit a nechat oskenovat příslušnou jednotku. Následně vyhodnotí soubory, které lze zachránit, a uživatel si zvolí dle svého uvážení.

Náročnější uživatelé, kterým už na množství a důležitosti souborů přeci jen záleží, by měli sáhnout po prémiové verzi, která jim už ovšem zůstane navždy i v případě budoucích problémů. Je nutné brát v potaz, že v případě poškozeného disku hraje roli čas, a tak je dobré mít na dosah ruky kvalitní a osvědčený nástroj.

Ease 1Ease 4

Třetí verze je určena pro sofistikovanější záchranu dat, která vyžaduje bootování program z flashdisku. Tato funkce se vyplatí zejména v případech, kdy systém selhává při svém spuštění, a nelze tedy zachránit data z běžného uživatelského prostředí.

Aktuálně na oficiálních stránkách společnosti EaseUS běží slevová akce, se kterou je možné získat jednotlivé verze programu s atraktivní 40% slevou. K totožné slevě je možné přihodit i některé další produkty, které budou zlevněny o stejnou částku. 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi