Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Neznámý subjekt usiluje o zrušení dvou patentů Applu

Apple multitouch
Patentové tahanice mezi Applem a jeho konkurenty tentokrát zpestřila zajímavější událost - v tomto případě se situace otočila a jistý subjekt se pustil do Applu sám; navíc prozatím anonymně.

Kdosi se rozhodl, že společnost legální cestou připraví o dva z jejích patentů a podal podnět k jejich prošetření. Konkrétně se pod drobnohled dostanou položky 7,469,381 a 7,479,949, které popisují metody související s vícedotykovým ovládáním (i) mobilních zařízení.

Apple právě tuto dvojici používal k zásahům proti Samsungu, HTC, Motorole a dalším firmám, které patří k nejznámějším výrobcům tabletů a mobilů s operačním systémem Android. Stín podezření proto padá na samotný Google, který se tímto způsobem může snažit o ochranu klíčových zákazníků před soudními tahanicemi s Applem. To může souviset i s chystaným uvedením operačního systému Microsoft Windows 8, na který by část dosavadních zákazníků Googlu mohla v případě nespokojenosti přejít.

Podle autorů blogu Foss Patents, kteří na anonymní žádost o přezkoumání poukázali, má větší šanci na „přežití“ patent -381, protože mnohokrát kritizovaná -949 nepopisuje více, než jen obecné rozpoznání gesta na základě úhlu pohybu s jistou tolerancí. O dalším vývoji situace vás budeme informovat.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Neznámý subjekt usiluje o zrušení dvou patentů Applu

Pátek, 1 Červen 2012 - 15:14 | no-X | Kterýže translator překládá termín "party...
Pátek, 1 Červen 2012 - 13:56 | urban | on subjekt muze byt minen i jako firma a tam se...
Pátek, 1 Červen 2012 - 13:22 | Trashman | Co je to neznámý subjekt? Co takhle nepoužívat PC...

Zobrazit diskusi