Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Point of View GTX 680 UltraCharged poběží na 1111 MHz

Point of View GTX 680 UltraCharged
Point of View má v zásobě další zajímavý model GeForce GTX 680. Tentokrát jde ale o trochu víc než jen alternativní chladič a zvýšené frekvence: Karta nese i 4 GB paměti a staví na výběrových čipech…

Osazené GPU GK104 s 1536 stream-procesory z generace Kepler běží na základní frekvenci 1111 MHz. Frekvence pamětí zatím specifikované nebyly (počítat však můžete s minimálně 6 GHz), ale známá je kapacita - 4 GB, což je dvojnásobek ve srovnání s referenční kartou, který se může hodit při použití v SLI, extrémních rozlišeních nebo více monitorech.

Point of View GTX 680 UltraCharged

Použité grafické čipy podle slov výrobce prošly ruční selekcí, hlavním kritériem výběru byla leakage, což můžeme zjednodušeně popsat jako množství odpadního tepla, které čip generuje. V obecné rovině čipy s nižší leakage mají nižší spotřebu a pro dosažení vyšších frekvencí nepotřebují nijak extrémní chlazení - naopak čipy s vyšší leakage sice více „žerou a topí“, ale umožňují dosažení vyšších taktů za podmínky velmi kvalitního chlazení (H2O, CO2, N, He a tak podobně :-).

Karta je bezesporu zajímavá - pokud o ní začínáte uvažovat, počítejte s cenou €600 včetně daně, tedy asi 15 500 Kč. Jen by nás zajímalo, co dělá Point of View s těmi „horšími“ čipy, které neprošly selekcí ;-).

Diskuse ke článku Point of View GTX 680 UltraCharged poběží na 1111 MHz

Úterý, 14 Srpen 2012 - 12:28 | rman | s tou selekci by me to taky zajimalo...je mozny,...

Zobrazit diskusi