Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm Snapdragon 810 se přehřívá a to docela dost

Třeba udělají letní a zimní FW... případně přidají aplikaci topení :-)

+1
+65
-1
Je komentář přínosný?

V Qualcomm cipy nevyraba v prvom rade. Chyba moze byt skor v TSMC a ich 20nm procese, ktory zrejme nie je v takom stave v akom by mal byt.
Ina vec je keby bol samotny navrh cipu chybny, a to by bol asi dost velky pruser.
A softverova chyba moze byt celkom bezna, telefon nie je este v predaji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže chyba je ve 20nm procesu TSMC, na kterém vznikl i čip vedle vyfoceného iPhonu 6, který běží při teplotě o 16 °C nižší? :-)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

810 hlavně používá shitózní jádra. Může to být vada FW, zatímco ostatní telefony mají regulaci taktů v závislosti na teplotě, tak nedokončený One M9 nemusí mít tyto funkce integrované, jede na plný knedlík a pak se zpomalí až v důsledku na throttling kvůli teplotě. Plus může být do procesoru hnaný až příliš velký napětí, než jaký by mu stačilo. A nebo to celé může být kampaň zaplacená pyčungem. Nedělal bych z toho závěry.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Snapdragon 810 pouziva uplne stejna jadra jako Exynos 7420, 4x A57 + 4x A53. Lisi se v GPU ( Adreno vs. Mali) a vyrobnim procesu 20nm vs. 14nm.

Chce to pockat na finalni kousky a na nich testovat vykon a teplotu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Těch lidí s puchýři na prstech a uších... :-)))

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak a ted si by si mohl autor laskave precist alespon zacatek http://semiaccurate.com/2015/03/02/behind-fake-qualcomm-snapdragon-810-o... a rict mi, jak se lisi zrovna tento pripad od tech predchozi "omg prehriva se" pripadu. Protoze to vypada, ze (stejne jako 100x predtim) nekdo otestoval predprodukcni kousek, a vida, svete div se, prehriva se to.

Co je zname na 100%:
1) mobilni divize tamtung se potapi rychleji nez titanic (financne)
2) kdosi rozsiruje drby o prehrivajicim se CPU qualcomu
3) tamtung vymenil to CPU za sve vlastni (jasna nahoda...)

Sorry, ale zatim to porad vypada na "flexibilni etiku" v podani tamtungu. A ten test ma vypovidaci hodnotu nula. Chce to otestovat na finalnem zarizeni, ne na nejake predprodukni cihle, a pridat do testu dalsi telefony s tim cpu - jako treba LG G Flex 2. Muze to totiz klidne byt i neschopnost HTC.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže Bloomberg, Wall Street Journal i Times jsou všichni uplacení Samsungem, aby šířili dezinformace o přehřívání a dokonce Samsung uplatil i HTC, aby poskytla telefon s S810 na nezávislé otestování, které přehřívání potvrzuje.

Charlie Demerjian míval dobré informace, ale to bylo tak před 5-10 lety. V poslední době produkuje jednu konspirační teorii za druhou a třeba za poslední rok si nevybavuju jedinou, která by se potvrdila...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Predprodukcni vzorek, uplne bych nepredbihal, ale neco to urcite naznacuje, uvidime, jak to dopadne, jestli to v prodejnich verzich bude OK nebo se Samsung potvrdi v roli nejserioznejsiho vyrobce, ktery mysli na sve zakazniky!

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.