Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony Fury se dostávají do výprodeje

Za korunu mozna, ale takhle draze bych to nekoupil, nejsem idiot, abych si kupoval topeni v dobe, kdy si muzu koupit uplne jinej vykona a spotrebu highendu GTX1070 a GTX1080. Samozrejme byt fanousek AMD, tak si pockam na Vega a tyhle "vyprodeje" nedavaji smysl ani proti Polarisu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro vás je to možná drahé, ale agregátní poptávka zjevně rozhodla jinak, že?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Drahe a zcela nesmyslne je to vzdy, ale AMD ma proste oddane fanousky, kteri od nich koupi cokoli. Vidim to tak, ze to snizeni cen byl v podstate pokyn fanouskum, aby sli a nakoupili jeste pred vydanim Veky, kterou nasledne pujdou koupit take.

Je to svym zpusobem krasne a asi kazdy by chtel mit firmu s oddanyma fanouskama, AMD to jiste pomuze, takze i ja to vidim pozitivne. Muj koment byl spis urcen beznemu nezaujatemu zakazniku, ktery by takovou hloupost jako ted jit koupit Fury, nikdy neudelal.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Podam ti to takhle. Na hry je to samozrejme nesmysl a o tom nema cenu diskutovat. Ale kdyz se na to podivame z vypocetni stranky. Radeon pro duo ma vykon v single precision 16380 gflops a v double precision 900 gflops. Konkurencni titan x ma single 10974 a dual 343.
Fury x ma single 8601.6 a dual 537.6. Proti nemu konkurencni 1080 ma single 8873 a dual 277.
Clovek nemusi byt fanousek aby si spocital, ze na vypocty je to velmi dobra koupe za ty penize a po tech kartach se hodne rychle zaprasi...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To jsem vubec nebral v uvahu, neuvedomil jsem si to pri psani prispevku, ale i tak nebude to zrovna nejlevnejsi vypocet vzhledem ke spotrebe energie. Ale OK, nelze to brat optikou Ceske republiky, v USA maji elektrinu podstatne levnejsi.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

S tou spotrebou je to pri vypocetnim nasazeni pomerne zanedbatelny. Ona totiz nvidie zere podstatne vic nez je udavany tdp nebo spotreba namerena ve hrach ;)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

I P100 ma jen 8-10.5k GFLOPS v SP i kdyz je pravda ze v DP dava polovinu toho v SP takze v SP je Fury mnohem efektivnejsi, v DP uz ne tak moc. a uz rozdil v cene zalati spotrebu na pristi petiletku.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No co vím, tak spousta lidí, co mají karty na výpočty, tak elektriku/spotřebu neřeší - těží v práci nebo platí za elektriku paušál a podobně, takže pro ně je to přímo ideální karta. A ještě k tomu i tichá, takže to může běhat někde pod stolem :o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak, je to řádově efektivnější, než nvidia. Kdybys počítal v DP, tak jedna tahle "kartička" má výkon jako 3 Titany X. Úhrnné TDP je pak u Titanů 750W. :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

> Právě naopak, je to řádově efektivnější

Myslim ze v druhe pulce 2016 nevim presne kdy, tady byl clanek o tom ze Google udelal smlouvu s AMD na nejake profi radeony, ktere byly defacto presne tadle karta (2x Fiji na jedne desce). Byla i tabulka a ten radeon byla nejvic efektivni karta, kterou tehdy slo sehnat. Jedina lepsi byla nejaka Nvidia (tusim P100) ktera byla predvedena ale tehdy jeste nesla koupit. Hadam ze ted uz asi jde, takze ma neco lepciho NV, kazdopadne Radeon Pro Duo rovna se 2x Nano, a Nano melo a ma velmi dobrou efektivitu (problem meli spis Fury)... ale od demagoga Redmarxe ani necekam ze bude znat rozdil mezi Nano a Fury.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To srovnavate spatne. Srovnavate s Nvidii, ktera ma umele omezeny vypocetni vykon. Kdyz ale budete srovnavat treba s Quadrem M6000, je na tom ten Radeon mnohem hur. Jinymi slovy, neni to tim, ze by Nvidia nemohla, spise v tomto segmentu nechce.

To Quadro obecne vyjde lepe i cenou. Na jeho dosazeni by byly potreba cca tri Radeon Pro Duo (viz. treba zde http://hothardware.com/ContentImages/Article/2459/content/Radeon-Pro-Duo... , http://hothardware.com/ContentImages/Article/2459/content/Radeon-Pro-Duo...). Takze i kdyz M6000 stoji cca $5000 a Radeon Pro Duo pred slevou $1500, ve vysledku jste na tom s Quadrem mnohem lepe - vyrazne nizsi spotreba, nepotrebujete desku se tremi sloty pro GPU a jak vime, distribuovat praci mezi 6 cipu s sebou prinasi omezeni (tolik cipu nebude skalovat nejlepe), ktera jediny cip v M6000 mit nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz jsme u toho spatneho srovnavani nebylo by lepsi srovnavat karty v cca stejne cenove hladine ? :) btw i AMD ma sve profi rady
... PRO DUO by bylo vhodne srovnavat s kartami za stejnou cenu protoze stejne blbe by dopadli i Quadro karty a totalnim fiaskem by skoncila GTX serie :) a to je v podstate na herni kartu PRODUO ktera je na pomezi profi sfery paradni vykon ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rad bych kdyby to tak bylo. Ale bohuzel FirePro, dokud neprijde Vega, porazit Quadro a Teslu nedokazou. Prave proto potrebuje AMD konecne dobrou compute kartu, aby ten monopol Nvidie konecne zrusilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono to tak je tak jak pisu :) ne kazdy si muze dovolit utracet za trochu vykonu navic i miliony

... samozrejme pro profi praci si sakra firma rozmysli co koupi (milion sem milion tam jen tak na chodniku nenajde) >>> za dalsi proc kupovat to nejdrazsi a nejlepsi kdyz to neni potreba ? proto se taky prodavaji v profi segmentu karty za par korun az po statisice .... uz vidim jak si nekdo stavi stroj za cca 0,5 az 1 milion jen pro radost i kdyz by mu stacil stroj za cca 50-100 tisic ne-li levnejsi ;)

>>> jina situace nastava v momente co vypocty pobezi opravdu na 100% 24/7 tam uz se vyhodnost vytrati ale na takovou cinnost uz jsou uplne jine produkty a celkove jina reseni z jineho segmentu :) >>> dnes se ty naklady hodne resi obzvlast pokud firma nepotrebuje konkretni HW kvuli konkretnimu SW (tam moc na vyber neni prechod na jinou platformu je taky pekne drahe jen kvuli "par" Tflopum >>> to je jeden z duvodu proc NV tlaci na vendor lock reseni vi ze si pak muze diktovat nejen ceny a nemusi se tolik ohlizet na konkurenci ...protoze zakaznik by musel udelat hodne radikalni a hlavne drahy krok aby se od NV oprostil .... opacne je to az na vyjimky mnohem snazsi )

AMD i NV dobre vypocetni karty maji nevidim problem pomer ceny/vykonu hovori za vse :)

navic tech karet maji obe firmy vice nez o kterych se verejne mluvi :)

podle diskuteru mam taky silny dojem ze vsechny firmy by meli dle nich uvest sve produkty na trh v stejny den a nejlepe s identickym vykonem i parametry a ficurkami a v pripade dvou identickych produktu by mel ten s logem AMD mit nizsi cenovku ....ale tak to opravdu nefunguje :)

monopol NV urcite nema (at se o to snazi)... aktualne sice pokryva vetsi cast trhu ale aby to bylo dlouhodobe presne 50 na 50 je taky nerealne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebude pri tejto karte vadiť iba 4GB VRAM (8GB rozdelených medzi oba GPU čipy) ak sa má použiť ako lacná náhrada profi riešení? Predsa len profi karty mávajú z istých dôvodov grafickú pamäť väčšiu ako ich hráčske ekvivalenty...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To asi bude záležet na konkrétní aplikaci a charakteru použitých algoritmů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v DX12 to nevadí, prý v DX12 funguje pamět obou čipů. Taková je alespoň teorie, chtělo by vyzkoušet Pro Duo i prakticky v DX12 hrách (Hitman, Warhammer, Battlefield, Deus EX, ale i třeba Vulkan Doom). Pokud to skutečně tak funguje, tak Pro Duo elegantně vyřešilo omezení 4GB paměti u jednočipových Fiji. 8GB je již dostatečných i na obrovská rozlišení

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky by to fungovať malo. Zatiaľ to pokiaľ viem nikto nemeral aj keď nechápem prečo. Podľa mňa je to celkom zaujímavá téma.
Každopádne ak by to šlo, muselo by sa minimálne počkať až daný SW, ktorý chce človek s Pro Duo používať, dostane podporu DX12.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4G omezeni plati jenom pro graficke aplikace. V OpenCL se to bude tvarit jako dve zarizeni (hadam ze dual-grafiky Nvidie v CUDA funguji stejne), kazde s 4GB vlastni pameti. Ono to totiz defacto jsou 2 zarizeni, napojene pres nejaky PCIex mustek na stejnou PCIex sbernici. Manazment buffru v OpenCL obstarava runtime, nicmene rychle (jako lokalnich 4G) to neni a nebude. Takze nejlepsi vyuziti je pustit dve separatni instance algoritmu naraz.

Co se tyce jestli to bude vadit, dost zalezi na aplikaci. Jsou veci ktere bezi s vyuzitim sotva ~100M pameti desitky hodin, pak jsem videl simulace (particle sim) kterym i 16G jen tak tak postaci a klidne by spapali ctyrnasobek. Takze ano, pro vsechna pouziti to neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vďaka za odpoveď. Praktické skúsenosti s takýmto používaním grafík nemám a len som chcel mať taký náhľad ako to s využitím VRAM (aj u dvojjadrových grafík) je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro rok tady bude 1080, slabá a nevýkoná karta, o hadru v koutě rx480 ani nemluvě a oni až teď zlevní takovou kartu? Celou dobu tady mají proti 1080 a Titanu kartu která by nVidii potrápila kdyby byla za míň než 1080 a oni ji zlevní až teď? Místo toho aby lidem cpali svoje ProDua tak je přenechali Titanu X? Je to domluvený kartel víc k tomu není třeba dodávat, pěkně to do sebe zapadá jak skládačka. Jinak by produo dávno zlevnili a vydělali by pořádný balík.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nevydelali by balik, protoze to ma nejake docela velke vyrobni naklady, vem si HBM pameti, ktere jsou drahe, proc myslis, ze je NVidia taky uz nenasadila?

Jak tu napsal PPK, i ted i za tuhle cenu je to pro hrace porad prilis drahe a urcite uz niz jit nemohou a v podstate se toho chteli zbavit a neprodelat na tom gate. Narozdil od NVidie je tam dobry vypocetni vykon, takze to prodali lidem co potrebuji tohle.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak ubohé. Tak ono je to drahé na výrobu, ono to má drahé HBM paměťi a drahého vodníka, ale nic nám nebrání to teď vyprodávat za nižší cenu? 800USD = 20.000Kč....kolik stojí 1080sátka? Kolik stojí titan X když je tahle karta 3x výkonější než titanX ?

Takže tady máme Sekačku sedmikrásek za 1/4 ceny a prý by tím nic nevydělali? To nemyslíte vážně? Máte tak chorý mozek nebo co? Kdyby před časem stála tak ji mám místo 1080sátky... JE TO OPĚT TĚŽKEJ FAIL PR AMD... Podle mě má někdo buď v AMD nebo v nVidii velký podíl a řídí to tak aby ty firmy byly jakoby naoko proti sobě, ale přitom ten výkon posuvají pomaličku stejně tak jako intel...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jarousku vazne uz prestan fetovat. Skodi ti to a ses cim dal vic mimo realitu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tady by měl přestat někdo jiný fetovat. Přečti si znovu co píšu:
"Jak ubohé. Tak ono je to drahé na výrobu, ono to má drahé HBM paměťi a drahého vodníka, ale nic nám nebrání to teď vyprodávat za nižší cenu? 800USD = 20.000Kč....kolik stojí 1080sátka? Kolik stojí titan X když je tahle karta 3x výkonější než titanX ? "

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pises nesmysly. Pochop, ze tohle je monstr grafika se spotrebou 350w. Dvema monstroznima cipama s velikosti skoro 600mm ctverecnich kazdy. Silenost pro silence co to vyuzijou a pro tech par magoru co maji potrebu machrovat. Dve furie v jednom se vsema nevyhodama ve hrach co ze dvou grafik plynou. Evidentne jim toho na sklade zbylo vic nez by bylo zdravo tak to vyprodavaj za vyrobni cenu nebo s mirnou ztratou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podivej Jardo asi takhle - imaginarni priklad:

Vyrobek AAA ma vyrobni cenu 1.000Kc.
Vyrobce proda 20kusu za 1.500Kc. Mel tak trzbu 30.000Kc a zisk 10.000Kc.

Na sklade mu zbylo jeste 10kusu vyrobku AAA, ktery nikdo nechtel.

Vyrobce zlevnil vyrobek AAA na 1.000Kc a prodal vsech 10kusu.

Celkova trzba vyrobce byla 40.000Kc a celkovy zisk byl 10.000Kc.

Vyrobce teda evidente vydelal, ac cast vyroby prodal za vyrobni naklady.

Jardo, jestli tohle nedas, tak aspon nejaky kurz zkus absolvovat, ver tomu, ze az budes chytrejsi, tak te samotneho prekvapi, jak je to super, taky jednou neco znat. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Nano je stále number one grafikou na těžení litecoinu, protože má nejlepší poměr spotřeba/aritmetický výkon. Než přišlo Nano tak jím byl - (budete se divit) starý Pitcairn. BTW i ten Pitcairn je na tom líp než GTX 1080, tolik tedy k "rozkošným" produktům Nvidie :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale o tom já nemluvím!!! Mluvím o tom že tady prostě AMD má výkonější kartu ale slevnila ji až teď!!! A´ž si všichzni koupili nVidii tak AMD slevní? Ty tam nevidíš tu spojitost?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

však já nereagoval na tebe, nicméně jestli to tvému sebevědomí pomůže, tak máš mé uznání za to, že jsi byl ochoten připustit, že Pro Duo je opravdu výkonné. Jak tu už kdosi psal, Fiji je výrobně náročné a drahé, kdyby nebylo, nemusel by vzniknout RX 480 vůbec, stačilo by vyrábět kvanta Nano pro mainstream, dát jim cenu řekněme 9 tisíc a přestože by to byly nadále 28nm karty, tak jsou stále lepší než 14nm malé Polarisy honěné daleko za svůj sweetspot s obstarožními GDDR5 pamětmi. No a teď si představ kdyby to jen dieshrinkovali na 14nm, sběrnici vykastrovali na polovinu (2048bit, původních 4096bit u Fiji byl zbytečný overkill vzhledem k počtu ROP) a osadili levnějšími HBM2. To by jim dovolilo zvednout takty a zlevnit výrobu. Je jasné, že by to bylo lepší, mnohem lepší než Nano. A přesně v tomhle duchu se chystá ta menší Vega (11). Vzhledem k tomu co pozitivního předvedlo Nano, tak s trochou představivosti není důvod pochybovat o tom, že to bude dobrá karta a na rozdíl od těch všech zastaralých Nvidií a Polarisů bude tahle levná Vega moderní i svou koncepcí a velké dlouhé karty s GDDR5(X) zmizí navždy v propadlišti dějin. Nano1 se naopak stane legendou, protože je to defacto karta, která svou koncepcí ukázala jak budou vypadat grafiky v budoucnosti (krátké, výkonné s HBM, bez vodníků a podobných nesmyslů). Já si tohle uvědomil a proto mám asi jeho nejlepší edici - Asus white s custom PCB. Je parádně dílensky zpracovaná. Uvidíš, tak karta je něco jako Renault FT-17 mezi tanky (první tank s koncepcí jediné 360 stupňové věže) nebo proudová stíhačka Gloster Meteor, která ve své době byla překonána sice některými letadly s pístovými motory, už ale bylo jasné že tohle je budoucnost. No a Nvidia si vyrábí dál své karty s "pístovými motory" i když stále hodně rychlými. Taková je zhruba situace. Já si však jako technický enthusiasta musel koupit to koncepčně nové, bez ohledu na výkon. Navíc mám mini ITX a chtěl jsem i freesync/gsync. Těch důvodů bylo tedy hned několik. Tolik k mé volbě a stanovisku. Mé potřeby a usecase řekněme tedy zcela objektivně vyústily ve výběr AMD. Připouštím však, že pokud si vymyslíš jiný usecase (DX11, full ATX, nepotřeba Gsync/Freesync), pak se jistě dobereš k tomu, že jsem si měl vybrat Nvidii. Nerozporuji to, jen už to nebude můj usecase, mé requirementy

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Pitcairn je na tom líp než GTX 1080, tolik tedy k "rozkošným" produktům Nvidie"

Ono je to iba o uhle pohľadu. Keby sme sa bavili o hernom výkone, ineď by sa situácia otočila. Každá z týchto GPU má svoje výhody a nevýhody.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jistě, ve hrách snad o tom nikdo nepochybuje, chtěl jsem jen poukázat na to, že vždy záleží na způsobu použití/situaci, ale hlavně požadavcích (cena, způsob použití atd.). Výroky typu "Nvidia je vždy a ve všem lepší" je tedy stejně stupidní jako stejný výrok o AMD. Jen mě vytáčejí lidé kteří to nedokáží pochopit a vše se snaží strašně generalizovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Súhlasím. Tiež nemám rád generalizovanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem někde řekl že je nVidia lepší? Napsal jsem že AMD tady má celou dobu produkt, který je schopna prodávat za lepší cenu a přesto vyklidla trh místo toho aby na nVidii zaútočila.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Napiš do Ferrari. Ať zlevní 488 Spider na cenu Superbu, aby zaútočili na prodeje Škodovek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ferrari vyrábí trabany aby nezbankrotovali?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, vyrábí Fiaty... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka za jakou cenu to vlastně mohli prodávat. Tak za prvé ani já, ani ty neznáme náklady na výrobu jedné Pro Duo. Vzhledem k tomu co o ní víme nese obrovské čipy v podstatě s prototypy pamětí nové generace s použitím nového druhu připojení ke GPU (interposer). Spoustu nového, dosud nepoužitého. Aby toho nebylo málo, je k tomu all-in-one vodní chlazení. Z toho plyne, že náklady na takovou kartu jsou oproti GTX 1080 několikanásobné. Nevím však jestli 3x nebo 10x a neznám ani náklady na jednu gtx1080. Pokud jsou náklady na gtx 1080 např. 3000kč, tak ji Nvidia může prodávat za 5 tisíc. Pokud jsou však náklady na Pro Duo 12 tisíc, tak za 10 ho prostě nedostanete. Taky se už nevyrábí a nevíme ani kolik jich vůbec vyrobeno bylo a kolik jich zůstalo na skladech. Nakonec může se jednat skutečně jen o pár desítek karet, které opět netřeba zlevňovat na konkurenceschopnou hodnotu gtx 1080, protože těch pár karet si rozeberou nadšenci, sběratelé a podobně. Mnoho neznámých, připouštím tedy, že se svou kritikou AMD můžeš mít pravdu, ale také nemusíš. V tomto případě bych tedy volil epoché - zdržení se úsudku místo prázdných výkřiků, ač nejsou tentokrát tak zcestné jako jindy.
Ostatně Pro Duo zas taková bomba nebyla ani v době svého vydání. Tím že je to defacto 2x Nano, bylo mnohem lepší v dobách kdy šlo v ČR sehnat Nano pod 12 tisíc, pořídit 2ks za 23něco tisíc korun. Ano za peníze menší než kolik stály první gtx1080 karty, jste mohli mít ten výkon o mnohem, mnohem dříve než vůbec gtx 1080 vyšlo. A mít 2x Nano v kompu i v roce 2017 by jistě nebyla žádná ostuda, ani z pohledu provozního. Jsou to málé elegantní karty se solidní spotřebou (vzhledem k 28nm) a rozhodně s něčím takovým lze hrát ve 4K/multimonitor obstojně i dnes, s přicházejícími DX12 tituly dokonce lépe

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Graficke karty rady Fury X/Radeon Pro sou vyjimecne, moderni produkty ktere jako prvni nasadili revolucni HBM pameti, provedeni Nano zas bylo vskutku unikatní svym malym rozmerem, tichym chlazenim ale vysokou porci podaneho vykonu.

Na technto grafickych akceleratorech pujde pouzit/vyuzit moderni, revolucni a prichozi FreeSync 2 generace s HDR, majitele karet NVIDIA rady GTX 1000 muzou o bezplatne adaptivni synchronizaci snimku navic rizene plne kartou leda tak snít.

Radeon Fury se zas tesil vysoke oblibe kuli vzduchovemu chlazeni, ne kazdy chtel vodnika. Majitele karet Fury/Nano/Radeon Pro maji vystarano minimalne do roku 2018, neni duvod proste ty karty vy-menit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Fury X/Fury/Pro Duo karty jsou nezajímavé buď spotřebou anebo dvoučipovým řešením. Jediné co by bylo opravdu bomba je levné Nano. Je ve všech ohledech totiž lepší než RX 480 (a to včetně spotřeby), takže nevypadá jako parní stroj ani vedle 14nm karet (narozdíl od Fury X a Duo). Tady se sleva však nekoná, protože je to stále nejlepší karta na těžení litecoinu a AMD to ví, není tedy důvod zlevňovat. Navíc Nano by stejně nemohlo být pod 10 tisíc, protože tady se už nacházejí TOP OC modely RX 480, které na Nano nemají ani výkonem a kupodivu ani spotřebou. Kdo koupil tenkrát Nano pod 12 tisíc jako já, může mít tedy vysmáto. Jak píšeš, já ho mám spolu s 3440x1440 75Hz freesync monitorem. Nemusel jsem platit ani žádnou Gsync přirážku a RX 480 mohu směle ignorovat neboť je celkově spíše horší než moje Nano. Jen tak mimochodem v kategorii 34" 3440x1440 monitorů si za srovnatelný Gsync model připlatíte kolem 6 tisíc, což je cena za kterou máte půlku Nano nebo rovnou celý RX 470

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Najdôležitejšie je, že ProDuo je kartou , ktorá umožňuje využitie plne certifikovaných ovládačov pre profi karty. A teraz teraz keď si jeden vezme, že má profi kartu s vodníkom a takým výkonom, tak ho to isto poteší.

Plus buďme úprimný, vďaka AMD tu máme HBM a aj ukážku prvotného skvelého nápadu umiestniť pamäť a gpu na interposer. V tomto duchu bude fungovať aj Volta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fury/X je dobrá grafika, jenže ji bohužel sráží ovladače - nevím jak je to aktuálně ale dle starších testů někde exceluje a měří se s Titánem a jinde padá (a nemálo) na úroveň obyčejné 980tky. Nevyrovnaný výkon je u AMD GCN čipů největší bolístka. A pak použe 4GB VRAM. V době vydání ok, ale dnes jsou to vyhozené peníze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stále sa na tú kartu treba pozerať ako na profi kartu, nie hernú kartu. Preto ju ani s 980tkou zrovnávať nebudem. Som si takmer istý, že 98% ľudí, čo ju zakúpil za zľavnenú cenu, tak ju kupovali pre profi využitie, čiže prácu, výpočty. A tá karta má podporu plne certifikovaných ovládačov pre profi karty, ale to sa už opakujem. Zvyšné 2% kupujúcich možno budú zberatelia, alebo osoby typu "must have".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si kupil rx 470 8g kartu no hroza potom 480 4G a popom 480 8G som ich vratil a nakoniec som kupil fury 312e a moj kus sa da odomknut na 3840 jednotiek je to vynikajuca karta a ako amd povolilo vo vatmanovi si ladit spotrebu sa mi podarilo znizit spotrebu 80w v 3d a 20w v 2d cize spotreba je asi 20w visia ako rx 480. Mam to odskusane na digitalne upske s meracom. 1050mhz 1,075mv. som nadmieru spokojny s prevedenim sapphire nitro fury oc+ katra je sice neskutocne velka ale to chladenie a ticho oproti rx 480 saphire je to parada ja neviem ale ta seria rx ma vobec nenadchla chladenie je otrasne slabe a vykon je tiez nie bohvie co. Predchadzajuca karta sapphire r9 290 vapor preferujem poriadny vykon a tycho tycho musi byt zaklad. na 2K je to parada karticka nahana gtr 1070 a dotiahne gtr980ti bez problemou. 312e nech aj zere 50w viac ale stale mam 200e v kapse oproti konkurencii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CO se Vam na 470 nelibilo? Ja jsem pred 2 tydny zrovna montoval jednu Sapphire Nitro 470 ve 4GB edici. Muzu s klidem rict, ze za ty penize je to velmi slusna karta. V klidu neslysitelna, v zatezi uz slyset je, ale porad nic, co by cloveka "vytrhavalo" ze zidle. A to case ve kterem sedela, nebyl teda nic moc a verim ze v case s lepsim chlasenim, by i ten chladic byl tissi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

g verzia to na 2K monitor ta ramka 4G rx 480 proste nestiha ako vo ful hd asi stiha proste mala velke prepady pinu 470 8g to nerobila karta sa kupuje na monitor 32 vz 64 je proste mala hrdlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme zalezi, co od te karty cekam. Podle toho musim zvolit tridu a pak v ni model. Vy jste evidentne cilil do vyssi tridy, tudiz karta tridy 470 pro Vas nema potrebne kouzlo :)
Kazdopadne to neznamena, ze je 470ka spatna karta, v cenove relaci prave naopak :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na ful hd 250e je to dobra volba ale za315e je fury zvlada aj 4k a mne sa hlavne jedna o ticho a to fury nitro na moj 32 benq 2k perfekne sadne vykonom spotrebou technologiami ako hbm pametami spotrebovo je ta karta dobra a da sa vyuzit na vypocti video atd co u gtx je len hracka karta takze jasna volba rx 480 je aj chladenie v pohode ale takty treba drzat 1230mhz 1,0mv potom je to pohode mne vravim karta bola malo predhodca r9 290 vapor bol tiez fajn ale zral aj susedovu elektriku nenazranec 350w dat ako nic

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.