Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia zlevnila GeForce 900, některé až o 4300 Kč

Takže vlastně není důvod kupovat AMD když nvidia zlevní takové skvělé karty, nvidia zase ukazuje kdo je jednička na trhu :)

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

pravdu vravis, rychle idem kupit 2x970

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

K čemu 2x970? Potřebuješ 7GB vram? ;)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

kasli na to, doge a ja sme si zatrolovali :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vždyť já vím :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

SLI se nescita :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj v obou kartach jsou tytez data.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na tehle sleve je v nasi Ceske kotline uzasne to, jak se nektere obchody snazi na te sleve vydelavat ac vlastne vubec neslevnili :D

mam GTX970 G4G od MSI, koupena v listopadu 2014 za 9100,- (rozbalenej kus z puvodnich 9500,-, ale piny mela ciste bez jedineho skrabnuti, takze ve slotu ani nebyla, proste byla 14 dni ve vytrince v Alza storu v Holesovicich), a kdys se dnes podivam na nektere shopy v CR tak se nestacim divit, kuprikladu zrovna Alza uvadi tuto kartu dnes za 8999,- s jakoze slevou 22% z puvodnich jakoze 11490,- , pritom tenkrat zacinala s prodejni cenou prave 9500,- :D Alzu uvadim jen jako priklad, dalsi shopy na tom nejsou o moc lip, jen neznam jejich hystorii ceny jakou meli pred tim 1 a pul rokem

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Co tě na tom překvapuje? Tohle je v čechách naprosto normální slevotvorba - vymyslí se pěkné číslo na slevu - řekněme 50% a trojčlenkou se dopočítá přeškrtnutá "původní" cena. Voila - "sleva" je na světě.

Nevím jestli to může třeba ČOIka nějak řešit, ale největší české obchody si na tom postavili živnost - machři na tohle jsou třeba v Mountfieldu.

Proč myslíš že ze všech obchodů (třeba CZC to mělo) zmizely historie cen? Pokud vím, ani na heurece už většinou nejsou (nebo jsem špatně hledal?).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

na Heurece bejva graf uplne dole, ale konkretni shop se z nej nedozvis, proste prumerna a minimalni cena napric shopama

Alza proste vzala nejvyssi cenu za kterou kdy meli danou kartu v nabidce a z ni vypocetli slevu, jo holt vychcanost marketaku danych shopu

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

ta "původní cena" je cena doporučená, je to zcela košer. Ale jestli si myslíte že je to nelegální, klidně na ČOI napišete podmět - stačí podat elektronicky na jejich stránkách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne tak nelegální jako spíš klamavá reklama - tu původní cenu to prostě nikdy nestálo. A doporučená cena u výrobce který svou techniku i prodává ... tam se vejde opravdu celý svět ;(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, pokud máte podezření - klamavá reklama je také postižitelná - dejte dotaz/podání na ČOI - http://www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-pod...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

- duplikace -

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo Alza je těma masakrama cen proslavená. A když pak náhodou něco doopravdy zlevní, tak to nechtějí dodat (kauza s iPhony).

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

snad kazdej kdo se trochu pohybuje a nakupuje na internetu vi ze alza je jeden z nejdrazsich eshopu

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Už jste tam kupoval bílou techniku nebo různé doplňky do domácnosti/kuchyně. Často jsem tam to zboží sehnal nejlevněji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

lžeš

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v necem draha v necem levna, je potreba si to skouknout a pak soudit a nakupovat, urcite bych Alzu neodvrhnul ve vsem co maj v nabidce, zrovna tu GTX970 meli tenkrat kdys jsem ji kupoval za ceny stejne jako konkurence, rozdily byli v desetikorunach, a rozbaleny zlevneny kus meli tenkrat jen oni, ostatne ta karta byla v prodeji jako novinka ani ne mesic

stejne nesmyslne slevy muzu zminit treba u CZC, od nich mam nekolik SSD Crucial a byli v dobe koupe taky nejlevnejsi u nich, nasledne pak ale taky delali nejaky slevy a byli drazsi nez jsem je od nich tenkrat poridil bez slevy

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na alze nenakupuji uz z principu, dane miri do danovych raju. Kdyby se Babis zameril na tyto firmy, tak nemusi buzerovat pokladnama hospody a drobny zivnostniky kterym by tim padem mohly dane snizit..

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

kdyby to bylo možné postihnout, nebojte, postihovalo by se to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

protože ty účty v daňovích rajích má právě babiš :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne je tam maji vsichni ti velci, zrovna ted ve zpravach bylo 5 top nasich firem (agrofert na druhym miste) a jejich zisk je 350 miliard tj. 1/4 naseho rozpoctu. Ono by fakt stacilo aby ty top firmy danily zde a muzou se stahnout na minimum veskery dane zbytku republiky, to by pak byl raj u nas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nebyl to spíše obrat než zisk?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si to správně pamatuji, tak obrat se počítá včetně nákladů a vstupů.
Zisk je to co se podnikáním vydělá po odečtení všech vstupů.
platí: obrat = zisk + náklady
Tudíž pokud tady někdo vypumpovává peníze z ČR do zahraničí, bavil bych se o zisku né o obratu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě že vím co je obrat, proto mě částka 350 mld dost šokuje.

v roce 2014 byla firma s největším OBRATEM v čechách Škoda Auto a sice bez pár "drobných" 300 miliard, druhý ČEZ už jen 200 mld.. třetí Agrofert s 166. čísla za rok 2015 samo mohou být trošku odlišná... - http://www.czechtop100.cz/files/download/ke-stazeni/dokumenty/2015-top-1...

Na obrat 350mld si možná šáhne Škodovka, ale aby si tu někdo šáhl na 350mld zisku? To je sakra hodně i v celosvětovém měřítku.

Ale teď mi asi došlo že těch 350mld je součet za 5 top firem, to už dává smysl.

Nicméně tyhle firmy nevyužívají daňových rájů... Firma co využívá daňového ráje účetně nevytváří zisk (nebo nějaký marginální, aby se neřeklo) tím, že si vyrobí adekvátní výdaje. Typicky to bývá například poradenský servis, který provádí firma v daňovém ráji.

Zkráceně... pokud má česká firma jakýkoli účetní zisk, daní ho v čechách. Firmy využívající daňových rájů negenerují v čechách zisk, pouze obrat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

logicky jsi to vysvětlil hezky, ale domnívám se že těch firem kterým se vyplácí danit v daňovích rajích je víc než jen obchodní řetězce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo by jednoduse temto firmam zakazat u nas cinnost, akorat nevim komu by pak korupcnici prihravali statni zakazky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na zaklade ceho? Jak velka dan je v poradku a jaka ne? Vyhlasime valku kazde zemi, ktera ma nizsi dane nez staty nasi milovane EU?

Ten kdo odvadi dane mimo EU pouze chrani sve financni prostredky pred EU, kde budou spravedlive prerozdeleny na podporu rozhleden v udoli, silnic odnikud nikam, pestovani obili na pousti a podobne dalsi projekty ktere bez dotaci nemohou existivat.

Reseni je jedine - zrusit nesmyslnou DPH. Kde je ta pridana hodnota, ktera se dani? Proc musi mit obyvatele EU vsechno drazsi? Proc tenhle nesmysl nemaji v USA?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V USA ten nesmysl mají, ne všude, ale přesto. Říkají tomu sales tax, ale oproti evropě, kde se primárně pracuje s cenami s daní v US se operuje s cenami bez daně

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Na zaklade ceho?"
Na zaklade odvodu dani u nas a ne v danovych rajich. Pokud schvalujete ze si velky firmy dani zisk v danovych rajich a normalni smrtelnici za ne tahnou ekonomiku, prave tema obrovskyma danema ktery zminujete, tak jste jeste vetsi hovado nez ty firmy co dani na kypru a podobne.

"Ten kdo odvadi dane mimo EU pouze chrani sve financni prostredky pred EU"
Pokud to udela kazdy, stat zbankrotuje, nebo se zavede DPH a dalsi dane na dvoj/troj nasobek.

"zrusit nesmyslnou DPH."
S tim souhlasim, ale pokud se nezmeni nic jinyho mame tu zase bankrot. Reseni jsem prave dal to ze dane (nizky) by mel platit kazdy bez vyjimek a ulev. Jinak ho poslat podnikat tam kde odvadi dane.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale firmy se sídlem u nás odvádějí daně u nás. Firmy v daňových rájích odvádějí daně tam, pokud tedy v těch zemích mají tu daň povinnost platit.

Zahraniční firma vystaví fakturu české firmě a ta ji zaplatí, a je to regulerní výdaj jako každá jiná faktura, akorát tahle faktura firmu uvede na nulový zisk.

To chcete zakázat aby české firmy a podnikatelé nemohli nakupovat ať už zboží či služby v zahraničí? Pokud ne, nemáte možnost to jakkoli postihnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, nase legislativa to umoznuje, proc asi. Jde ale o to, ze je to okradani statu, rep. danovych poplatniku. Vyzkousejte si neplatit dane a velice rychle zjistite ze se to statu libit nebude, ale nadnarodni velkofirmy proste muzou, spravedlnost jako noha.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cena 980Ti jsou zajimave..na zapad od nas od 460,- Euro skladem a 1070,- od 500,- Euro :)
980ti muze byt pro nekoho docela dobry kup

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To si úplně nemyslím. Hiend minulé (výrobní) generace má IMHO smysl jako nový, ne výprodejový, protože ta sleva nebude nikdy tak "dokonalá" aby vyvážila např. kratší podporu. Tyhle karty kupují hráči co chtějí hrát dnes a dnešní hry a riziko, že za rok už ta karta nebude mít ani prémiovou podporu, ani výkon na nové hry, to je u takto drahé (byť slevněné) karty, docela velké.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, protoze je NV karta?
Muze byt, ale ta karta ma jenom rok, ma dost pameti a vykonu taky. Jediny markantnejsi rozdil muzou byt AS, ktere Pascal aspon nebrzdi. Ale co jinak?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V TDP rozdíl 100W je opravdu dost. Za rok to je zpět na elektrice. Nehledě na teplo a nároky na chlazení celého PC. Nutnost lepšího PSU. A hlavně kdo má 400-500e na kartu už nějakých 40e navíc nebude příliš řešit. Nevidím důvod kupovat 980Ti.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

moje rec, vzdy je dobre si pockat na tu spravnou vlnu... Pokud clovek nepotrebuje grafiku hned, tak je dobre si pockat na novinku jeste pul roku.. Uzivatele betatesteri odhali chyby, vyjdou nove revize a cena take trosku malicko spadne ( teda s ohledem na aktualni kurz)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

druhou do sli... dobrý důvod :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To už vůbec ne.. 300W vs 500W ? Si to spočítejte, kolik to udělá na elektřině, navíc už by ten člověk musel mít velmi slušné 1000W+ PSU, aby to utáhl. Výhodnější je prostě tu 980Ti prodat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně takže je výhodnější prodat pod cenou starou kartu (optimisticky 10k) a kvůli o 100W nižší spotřebě si koupit dvě nové za 28k, dohromady tedy 18k navíc oproti 14k navíc. Pokud to máte na vodě - 2x980Ti často bude... bude to znamenat prodat starý vodní blok za pakatel a koupit nový, další tři tisíce. Úspora max 1kč/hodina v plné zátěži.. 7000h plné zátěže (ve SLI často 100% zátěže nedosáhnete, často vám stačí i výkon jedné karty, a SLI režim nepoužíváte - jedna je v idle),

Zdroj... Na 2x980Ti stačí 800-850W, to mám pro jednu kartu (je díky tomu de facto pasivní).... nicméně lidi s takovým kompem nezřídka mají zdroje 1kw+, a zdroj je v tom počítači skoro to nejlevnější 1,2kw zdroj bude stát sotva co case nebo deska.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vaše počty jsou zcela mimo. 800W na 980Ti SLI nestačí ani omylem. Při SLI je předpoklad nějakého přetaktovaného Haswellu-E aby stíhal grafikám. Jen ten si vezme 250W. Grafiky dalších 500W. Plus další komponenty a zjistíte že 1000W PSU je minimum, spíše něco okolo 1200W či více, aby zdroj nejel na doraz. A jestli píšete o vodním chlazení, tak ty grafiky budou taktované a vezmou si dalších 100W navíc. Jistě, že většinu času nejedou na 100%, ale to nic nemění na tom, že zdroj musí být dimenzovaný tak aby takovou zátěž zvládl.
Tak jako tak, kupovat nyní starou generaci, na které další peníze tratíte za pár let při jejím prodeji, se prostě v žádném případě nevyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna 980Ti přetaktovaná + přetaktovaná i7.. 500W zdroj.. za předpokladu vytížení obého na 100% to utáhl a měl v poho ještě rezervu, 800W tu druhou ti zvládne... můžem se bavit zda je dobré vytěžovat zdroj na 90% nominálního výkonu, ale to nic nemění že 800W, resp typičtější 850W stačí.

Další fakt je, že využít obě karty ve sli na 100% není úplně snadné

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No odpověděl jste si sám. Vytěžovat zdroj na max a čekat jak dlouho to vydrží a nebo koupit 1070ky a být beze strachu kdy to odejde. Nehledě na hluk přetěžovaného zdroje, hlučnost těch 980Ti, které musí uchladit o 200W víc. Prodejní cena, nové technologie a grafické výstupy. Ne, opravdu si nedovedu představit že by někdo chtěl dokupovat novou 980Ti do SLI. Ne při takto radikální technologické změně mezi generacemi. Možná něco z druhé ruky za polovic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to myslím všeobecně. Když se mě už v lednu lidi ptali, jakou kartu v ceně přes 10 tisíc, tak jsem všem říkal: pokud musíš, vyber si podle toho, co ti to přinese, konkurence je srovnatelná a každá nabízí nějaký svůj bonus. Ale pokud nemusíš kupovat (protože stávající karta funguje), nebo ji nemáš na rok, počkej si na novou generaci na novém výrobním procesu.

A co se toho výkonu týká, toho máš "dost" dnes. Jenže třeba já grafiku nekupuju na rok, nejsem takový blázen, abych vyhazoval peníze za takové zbytečnosti. A už za rok je ten výkon na úrovni, že neodpovídá hiendu - sice karta stále funguje, ale od hiend grafiky za X peněz bys čekal lepší výkon. A to je právě ten okamžik, kdy si uvědomíš, že ta "výhodná" koupě zase až tak výhodná nebyla.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"A už za rok je ten výkon na úrovni, že neodpovídá hiendu"

no to není nic nového pod sluncem. Vždyť každá +- rok vychází novější a výkonnější modely a to co bylo highend má už výkon mainstreamu... třeba GTX780 vs 970 například. GTX980Ti vs 1070.

Obávám se že si highend nikdy nekoupíte, ne protože byste na něj třeba neměl, ale protože za rok už to bude mít výkon střední třídy.

Výhoda je že když si koupíte dnešní high end, za 2-3 roky stále bude použitelný, byť na úrovni nižšího mainstreamu... Myslíte si že majitel 780Ti si dnes nezhraje? Ta karta bude mít pořád výkon, v mnoha titulech je rychlejší než GTX970, počítám že 3 roky starý děda se bude moct postavit takovému RX470 úplně v pohodě někde bude blíž RX480. 780tku bude dneska brzdit paměť...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já hlavně ten výkon hiendu nepotřebuju. Zatím jsem zakysl u WUXGA (DVI KVM) a "upgrade" by byl potřebný prakticky komplet, navíc ty hry, které hraju, mi ve FHD stačí (o volném času a jeho aburdním nedostatku ani nemluvě).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejste cílovou skupinou highendu a tady to je. Kdyby ano, tak to výše nenapíšte. Je logické že přijde něco lepší a pak zase příjde lepší než to lepší před tím a tak dokola...

Pokud potřebujete/chcete výkon tak to prostě koupíte a až bude něco lepšího a budete pro to mít uplatnění, tak koupíte to nové, výkonnější. Nebo když víc nebudete potřebovat, necháte si to co máte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Je logické že přijde něco lepší a pak zase příjde lepší než to lepší před tím a tak dokola... "
Napriklad u intelu to logicky neni, kdyz uz nekolikatou generaci je to "lepsi" o 2%

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

my se bavíme o procesorech a ne grafikách?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale ta obdobna situace muze za chvili nastat i v GPU. na 14/16 nanometrech se bude dlouho preslapovat nez prijde novejsi proces a preznacovat zacnou oba tabory a vykon se moc nepohne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

praveze high-end ma smysl tesne pred jeho koncem kdy je nahrazen novyma kartama, a nejlip coby bazarovej kus za jeste priznivejsi cenu, tam za sve penize dostane kupujici vetsinou nejlepsi pomer cena/vykon, kdys us me nekdo pozada abych mu poskladal bazarovej komp na hry tak se snazim aby to bylo prave z komponent ktere nejvyce ztraci na cene v dobe jejich slavy v prvotnim prodeji, daj se pak poskladat extremne levne PC kde je treba i7-2600k a k tomu treba GTX 680 lightning, pred rokem jsem takove PC stavel znamemu za necelich 8 tisic, vcetne 16GB ramky, 750W corsairu a 120GB SDD a 2TB westrnem, za ty penize to bylo naprosto famozni hracske PC a slouzi mu krasne dodnes, a az spadnou v budoucnu v bazarech treba 970 az 980ti ke 2-3 tisicum, tak mu doporucim upgrade prave na ne

s podporou bych si fakt starost nedelal

ja osobne si takto koupil kuprikladu Tablet PC, nepouzivane a vyhrabane ve skladu v Nemeckem shopu rok pote co se prestal ofiko prodavat, nove tesne pred koncem sveho prodeje stavalo 65 tisic, ja poridil s rocni zarukou za 18 tisic, dokoupuil k nemu lepsi pero od Wacom za 650 a mel jsem uzadny 12" LCD tablet vcetne PC v dobe kdy ten stejny samotny LCD wacom tablet 12" se prodaval za 25-26 tisic, jedine co bylo treba bylo potreba zjistit jake pero od Wacomu na to pujde, takze jsem si na tehdejsim Maxconu prosel vystavene modely Wacomu a ozkousel pera k nim na svem tabletPC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

12ti palcový cosi s pérem za 18 tisíc? aneb jak říká Polreich, sleva 60 % a čůrák k tomu ))) Na co takovou věc proboha, to seš malíř nebo co? Trošku se to blíží slavnému článku tady "Jak jsem si chtěl koupit sockovou věc, ale ušetřil jsem, protože jsem to dostal z práce" )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano jem grafik a zivi me to ;) ten Polreich taky nevari na ohnisti v lese, ale v kuchyni za X desitek az set tisic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, iPad Pro není lepší? ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ipad Pro ma snad kvalitni reseni tabletove plochy s tolika urovnema pritladu a naklonu? ma snad kvalitni graficke pero ze ktereho po celodenni praci nebude bolet ruka, tedy neni to jen malej smejd pro psani textu na par minut? ma snad moznost pustit konkretnich grafickych programu jako 3dsmax? (jen Photoshopem bych se neuzivil kdys jsem 3D grafik)....... odpovim hned, ne nema :) navic v dobe kdy ja porizoval TabletPC (2008) tak iPad byl mozna tak nekde v hvavach designeru Apple, natoz pak iPad Pro z roku 2015

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jako OK, ale bazarová sestava je ještě krok za tím, co popisuju já. Ty právě těžíš z toho, že první a druhá skupina (early adopters a late followers) se karet zbavuje, protože už nejsou tím hiendem.

Že koupíš jetou původně hiend kartu s výkonem aktuálního mainstreamu za mírně nižší cenu, to chápu, ale neřeší to původní problém nákupu nové karty staré generace těsně před uvedením nových a zásadně výkonnějších modelů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ten spravnej doprodej zacne az uplne nakonci, kdys us bude skladem jen par kousku, pak budou ceny opravdu zajimave i u tech doprodavanych highendu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

980Ti byť za 460€ už neviem neviem...

U nás sa dá kúpiť MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC@1750MHz za 483€,
má 2GB pamäte naviac, oveľa lepšiu spotrebu - prev. vlastnosti, DP 1.4 - HDMI 2.0, oproti 980Ti bude o 10% výkonnejšia, a + 20€ naviac je nič.

Pokiaľ tá 980Ti za 460€ nieje nejaká parádna 1330-1350MHz OC verzia ktorá by 5-10% trhla nad mnou spomínanú MSI GTX1070 tak podľa mňa už 980Ti vážne nie.

PS: 980Ti už jedine za 400€ 1300+MHZ OC verziu s 36m zárukou :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, pokud ty ceny budou stejne, tak nema cenu jit do 980Ti. Asi by to chtelo aby tak cena klesla niz. Ale ja zadnou naskladnenou cenu 1070 pod 500,- Euro nenasel. ,

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nema smysl kupovat dnes nejen dozivajici GTX 900 radu ale dokonce i tu novou 1000-vou, jelikoz:

-ani jedna z nich nepodporuje nativne api DirectX 12 kuli nepritomne az chabe implementaci AShaderu
-je rada 900 stale prodrazeny parek, GTX 970 je navic od vyroby defektni a 980 rozdrti prichozi RX 480
-GTX 1000 je dnes ultra mega prodrazena a navic s tez defektni t-GPU Boost 3.0, FounderEd je shit

NVIDIA ma prosto plne sklady svych dozivajicich GTX 950, 960, 970, 980 a 980 Ti, u Titanu X je situace lepsi protoze tam sa nevyrabelo na hory dolu, tyhle prodrazene, nevykonne a dnes nemoderni produkty proste nikto nechce, museli by slevnit a to hodne, o 35 - 45% minimalne aby lidi meli vubec chut, navic nikto z nich dnes nechce kupovat stary produkt a jeste k tomu na 28nm vyrobnim procesu + bez nativni podpory DirectX 12. Rada GTX 1000 je navic nehorazne prodrazena, nedostupna a klicove produkty GTX 1070/1060 jeste ani nevyprdli >poradne na trh. Nebojte ono to RX480 ukazkove pochova, az tak ze GTX 900 budou ve velkem vyprodeji na bazarech za facku a pribalovany ako akce ku tiskarnam, pricem kdyz si uvedomim kolik to prachu jednotlive lidi/zakazniky stalo, musim skutecne blejt.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

klidně můžeš používat zkratku AS, domnívám se že v IT je to tak nezvyklá zkratka že každej pochopí v když je řeč o grafikách že mluvíš o Asynchroních Shaderech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD je nejlepší!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a TW je troll - ve vedlejsim clanku ma prispevek:
"Nvidia je nejlepsi!"
a tady tohle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že je úplně jasné proč nVidia grafiky zlevnila , né protože by chtěla ukázat že je to dobrá firma a že to dělá pro ty co její karty kupují , to by tu slevu propagovala a hlásala už měsíc předem , jde o to že nVidia ví že až přijdou na trh rx 400 tak si v low end-mainstreamu ani neškrtne a proto chce teď "natlačit" lidi aby kupovali její karty které odchází do důchodu a tím zabrání aby si lidé hned kupovali rx 400 protože budou už doma mít "novou kartu", tedy gtx 900. Jde jen o to že nvidia chce přeplnit trh grafikama aby se rx 400 tak moc neprodáviali ;) Pro mě osobně který čeká na rx 480-tku to stejně nic neznamená :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechtěl bych dnes žádnou nemoderní kartu s malým výkonem a velkou spotřebou. Proto jediné co bych na 28nm koupil z druhé ruky je Fury Nano. Tu ale nikdo neprodává, narozdíl od 980Ti kterých jsem viděl na prodej několik. To hovoří za vše. Btw kdyby se někdo s Nano do 8-9 tisíc našel prosím napište

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

už jen 10x se vyspíš a vyjde polárka, pak třeba nano půjde s cenou dolů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.