Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Parametry SoC Nintendo Switch - čím se liší od Tegra X1?

2 roky zastaralej HW a cena skoro 10k, proc ne no :-D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia je proste velmi rozladena tim, ze obe hlavni konzole od MS i od Sony se definitivne soustredily okolo AMD grafik. Protoze do Tegry bylo hodne moc investovano a v mobilech se neprosadila, tak asi jina cesta nez vytvorit vlastni konzoli nebyla. Shield ale zaujal pouze omezene fanouskovskou zakladnu a tak prisel pokus o reinkarnaci v podobe celosvetove znameho jmena Nintendo.
Ja tomu rozumim a plne to chapu, Nvidia to i tentokrat zvladla dobre a muze jen ziskat. Naproti tomu Nintendo to muze stat krk, protoze sance na uspech neni nejvetsi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

prave nvidia se zachovala jako peoknej *** a z vyuzila zoufalost nebo naivitu nintenda

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V Nintende nepracujú hlupáci. Je až neuveriteľné ako amatéri na internetových diskusiách si myslia, že ich názor je lepší ako ľudí, ktorých vedomosti v tejto oblasti sú ďaleko inde. Nintendo si veľmi dobre zvážilo pre a proti o to sa neboj. To, že tu ľudia riešia Tegru z pohľadu ich komplexov voči NV neznamená, že ide o zlé riešenie. A to si aj ja myslím, že už mohli radšej využiť Tegru z novej generácie, ale určite bol dôvod prečo je to tak ako to je. Žiadna zúfalosť a ani naivita. Určite nie preto, že by NV niekoho oklamala. Sa na tom človek musí smiať.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze mas naprostou pravdu s tou naivitou, v Nintendu urcite nepracuji blbci a zvazili urcite dukladne vsechna pro a proti, ale pokud je na tom Nintendo spatne, coz my nevime, ale nemuzeme to nepredpokladat, tak mozna byla NVidia jedinnou moznosti a Nintendo proste vsechno vsadilo na jednu kartu a urcite jim to nepreju, ale dost mozna koncej, nicmene kdyby neudelali nic, tak by treba skoncili taky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky si skocim pro nejake to minusko. Jak je na tom Nintendo netusim, cetl jsem ze Switch je blbost zrovna tak jako jsem cetl, ze predobjednavky uz jsou vycerpane. Proste dnesni doba je definovana informacemi, ktere jsou nezridka pootocene o 180°. Nintendo uz se seklo s minulou generaci, klidne se muze plest znova. Nebo ne. Neni to jedinej produkt o ktery se opiraji. Jako pc hraci mi je to fuk, jako milovnik NESu jim fandim. Tak snad z nich nebude Atari a Switch nebude Jaguarem. Vlastne drzim pesti a jsem rad ze nedelaji treti stejnou konzoli jako je Xbox a Playstation.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítačová historie a je poseta náhrobky firem, jejichž management měl "vědomosti". :-)

Nintendo prostě jen zase uvede zastaralou konzoli, jak to už několikrát udělali, a budou doufat, že fanoušci to koupí. Kdysi to fungovalo, kardinální otázka je, zda to bude stačit i dnes?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V prvom rade na tú konzolu budú musieť vyvíjať alebo sa starať o vývoj oni. Nebojím sa toho, že presne vedeli do čoho idú. Či to bude mať úspech je už ale druhá vec. Je ale odveci predpokladať, že NVIDIA oklamala nejak Nintendo a vnútila im Tegru minulej generácie. Keby takto NV fungovala, nikto by s ňou nespolupracoval.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem psal něco o klamání? Nintendo vsadilo na chromého koně, o kterém prohlašuje, že se jmenuje Phar lap. Udělali to už několikrát a vždy jim to (zatím) vyšlo. To nemá s nvidií přímo nic společného.

Jen mi to připadá jako ruská ruleta - dělat ze zákazníků "oslíčky otřes se". Nakonec na to neskočí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S tým klamaním som nemyslel teba. Viď prvotný príspevok od neilz bellic na ktorý som pôvodne reagoval. Ja chápem čo hovoríš a tiež som si není úspechom Switch istý. Proste Nintendo sa rozhodlo tak ako to je a uvidí sa čo s a stane. Len mi tie vyjadrenia vyššie o tom ako tá zlá NVIDIA zneužila chúďatko Nintendo lezú hore krkom. Sa tu niektorí ľudia nevedia povzniesť nad vlastné pocity k jednej firme.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně bych to viděl asi takto. Nintendo chtělo levný jakštakš výkoný SoC a NVidia jim nabídla výběhovou Tegru které mají plné sklady. Prostě obchod oboustranně výhodný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslím, že Tegra je najvhodnejšie stavaný HW na zariadenia typu Switch. A to nielen po HW stránke ale aj po stránke SW podpory. Tegra je koncipovaná pre výkonnejšie tablety za účelom hrania hier a to myslím splnilo účel za ktorým ľudia z Nintenda išli. Tiež si myslím, že to bolo výhodné z oboch strán. Akurát som sa čudoval prečo nesiahli po Tegre na báze Pascalu, ale kludne to môže byť tak ako píšeš. Proste otázka ceny. Staršie Tegry NV ponúkla lacnejšie a v Nintende to stačilo na ich potreby.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna softwarová podpora u embedded řešení ze strany Nvidie je zrovna hodně mizerná. Nemají k dispozici pořádnou dokumentaci a otevřené zdrojové kódy ani pro největší zákazníky. Pokud o to hodně stojíš a zaplatíš si to, tak ti připraví binární blob. Bavíme se tady o různých specializovaných periferiích a akcelerátorech v jejich SoC.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Platia pravidlá v takej forme aj pri veľkej zákazke ako táto od Nintenda? Obe firmy si podľa mňa, tak ako si písal vyššie aj ty, stanovili svoje pravidlá a dohodli sa tak, že je to výhodné pre obe strany.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě nevím. Doposud to tak vždy bylo, a nepředpokládám, že by NVIDIA zničeho nic měnila pravidla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím, že je zastaralá, ale to je celkem fuk. Nintendo nemůže neúspěch hardware položit. Nintendo se topí v penězích a hodnota společnosti je kolem 40 mld $ (vyšší než třeba Sony). Hodnota Nintenda tkví v jejich herních IP. V případě neúspěchu by se akorát vykašlali na HW a dělali dál jen SW+licencování. To je i jejich nový směr, chtějí dělat min. 3 velké mobilní tituly ročně. Jejich první Mario pro iOS si stáhlo 80 mil lidí a vydělal snad 40 mil. USD. O Pokemonu, Zeldě atd.. mluvit netřeba..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni sú na tom tak dobre? Ja som si myslel, že sú zúfalí. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zoufalí jsou ti, co při každém uvedení nové Nintendo konzole se slabým HW píšou, jak Nintendo tentokrát už určitě zkrachuje a ono pořad nic. ;o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v cely diskusi o krachu pises jenom ty sam (: nikdo neresi krach.. maj jiny prijmy.. resi se tu koncept: cena vykonny konzole.. vykon tabletu.. hry placeny.. pro zakaznika nejhorsi mozna kombinace..
kdyz mam penize a chci konzoli na hry, vyberu si ps nebo xbox.. kdyz nemam penize a chci mobilni hry, zahraju si na tabletu nebo smartphonu.. pro tohle neni zadna velka zakladna zakazniku.. az v prodejich prekonaj ms a sony, da se mluvit o uspechu.. koncept, hardware ani cena zatim nikoho neoslnily..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepíšu, píšou tu jiní o zlomeném vazu, konečné pro Nintendo apod. Já vidím stejný cenový vztah PS3 - Wii jako dnes PS4Pro - Switch. I tehdy byla PS3 výkonem úplně jinde a Wii se dost lidí smálo. A potom Sony s PS3 představenou ve stejném roce jako Wii prodalo 85 mil. konzolí, kdežto Wii se prodalo přes 100 mil. A to ještě přišlo WiiU jako náhrada o rok dřív než PS4. Bereš konzole z klasického českého pohledu (krabice u TV), zřejmě jsi tedy nepochopil koncept Switche.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasit můžeš; já jsem zase pamětník Commodore Amiga a úpadku této platformy. Zaklínat se objemy a částkami můžeš, ale to v tomto ohledu nic neznamená, jak již historie nespočetněkrát ukázala. Co se přechodu z HW na SW týká, je to totéž, co se přihodilo Atari a nemyslím si, že je to někam posunulo, popřípadě že je to vykoplo někam na výsluní.

Osobně nic proti Nintendu nemám (naopak), proto mi docela vadí tohle jeho postupné upadání, které je velmi dobře vidět už od WiiU. Ty jako nekritický fanoušek to vidíš jinak a já ti to neberu, nicméně se zkus nad tím co píšu aspoň kriticky zamyslet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je v tom, že Nintendo je primárně SW společnost. Amigu jsem měl, stejně jako C64 a ZX Spectrum, narozdíl od Nintenda, od kterého jsem nikdy žádnou konzoli nevlastnil. :o) Takže těžko můžu být nekritický fanoušek... to si konstruuješ něco, co není pravda. Postupné upadání Nintenda nevidím, to že se mu nepodařil podle plánů poslední hardware (WiiU) je pravda, ale to automaticky neznamená, že Nintendo upadá. Třeba 3DS v min. roce naopak prodeje vzrostly o 10% a to je na trhu kolik? 6 let? Naopak herní IP Nintenda velmi posílily (Pokemon GO). Já miluju inovátory, jsem strašně rád že Nintendo zkouší něco nového, stejná konzole jako PS4/Xone by mě nudila a měla by to těžké se prosadit. Líbí se mi celkový koncept Switche (přestože nejsem cílovka a určitě si ho nekoupím), slabší HW nehraje téměř žádnou roli, jak už prokázalo Wii.

Ale hlavně má Nintendo k dispozici neskutečný kapitál, cca 10 miliard $ (většinu cash na účtech) a žádné dluhy. I kdyby bylo každý rok v obrovské ztrátě (stovky mil.$) může takhle existovat desítky let. :o) Jednoduše by se vykašlali na HW a dělali dál svoje značky jako SW na ostatní platformy, ostatně už si vyšlapávají cestičku tímto směrem a úspěchy jsou obří (viz licencovaný Pokemon GO nebo jejich Mario na iOS).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi nečtou místní diskuze. Kdyby je četli, tak by končeně zjistili, že jsou v pérdeli :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kecy v kleci. Pokemon GO vubec Nintendo nevlastni a ani ho neprogramovali, navic ta hra nema nijak zazracne prijmy, takze nepredpokladal bych, ze zrovna z tyhle hry bude Nintendo v baliku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového jsem ani nepsal, naopak jasně píšu že Pokemon GO je licencovaný. Pokemon GO vydělal tvůrcům 700 mil$ a Nintendu na licenčních poplatcích 130 mil$. Pokud se ti to zdá málo, tak asi žiješ v jiném světě. Navíc si teď můžou udělat sami další díly a hrabat vše do kapsy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nintendo je primárně SW společnost" - kde jsem to xakru už slyšel?! :-)) Jo, už si vzpomínám, tvrdil to jakýsi Huang kdysi o nvidii.. :-)

Fakticky je to tak, že Nintendo produkuje SW pro své platformy a na cizích víceméně paběrkuje. Tohle bych jako "SW společnost" nenazval ani omylem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huang také niečo hovoril? Ja si pamätám, že to s posmechom hovorieval istý čas jeden zarputilý AMD fanúšik s vlastným webom. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vr-zone.com/articles/jen-hsun-huang--nvidia-is-a-software-company--nvidia-s-future-fermi/7922.html?doc=7922

https://forums.geforce.com/default/topic/451289/the-geforce-lounge/jen-h...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za link. Na toto som stihol zabudnúť. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víš, na fóra chodí hlavně manažeři a ředitelé. :o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych nezažil tolik nadřízených, který byly naprosto mimo realitu. Našli se i tací, co chtěli popřít fyziku. To pak těžko člověk ještě věří že nadřízení jsou ti moudří.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže je jednoduchšie veriť tomu, že NVIDIA oklamala manažment takej firmy ako Nintendo? Ja chápem, že sú manažéri a potom managéri. Ja skôr verím tomu, že toto rozhodnutie nepadlo od stola, ale že si dobre na technickom oddelení Nintenda preklepli Tegru pretým ako sa rozhodli, že bude jadrom ich novej konzole. Či konzola ako celok uspeje neviem. Ale predstava ako NVIDIA všade kde chodí iba klame, zavádza a hádže polená pod nohy je mi cudzia. Stačilo by to urobiť pár krát a všetci by sa na takú firmu otočili chrbtom. Nie je totiž na trhu jediná a je aj v ich záujme, aby Nintendo so Switchom uspelo. Je to hlavne obchod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já si myslím, že úvaha manažerů Ninteda byla taková: "hele, potřebujem něco levnýho, co by se dalo prodat draze a ještě to nějak fungovalo, stačí rok, maximálně dva, pak to postupně odstřelíme jako WiiU a zákoši si budou muset koupit novej shit"

Osobně s tím nemám problém, je to jeden z běžných způsobů jakým vyrábět a prodávat zboží. Jen si myslím, že to přestřelili s tou prodejní cenou, měla IMHO poloviční, i se zřetelem na ceny her.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že už jsi v merku lovců hlav, až bude Nintendo hledat novýho CEO. Přesně takový zoufalce tam zřejmě potřebujou, aby jim řekli, co a jak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeden teraflop do kapsy, proč ne. Jinak nVidia se nějak hustě chystá na automotive, např. s AUDI plánují autonomní auta od roku 2020. To ale tak nějak všichni (a pokud tam všude budou nVidie...) Finančně a maržema je to mnohem zajímavější než konzole AMD, tam jsou ty ceny za křemík v podstatě na váhu (přesto to AMD živí).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nvidia je malej pan, momentalne vede v tomhle tesla a v budoucnu snad apple, nvidia je spis jen doplnek

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jaký myslíš, že Tesla používá čipy?
A automotive není jen automatické řízení vozidel, ale i infotainment apod. Dnes jezdí Tegra cca v 8 mil. autech s reálným výhledem na dalších 20-25 mil. Čipů Tegra se vyexpedovalo asi 150 mil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu poprosit o zdroj. Těch 150 mil. ks se mi moc nezdá. Podle poslední výroční zprávy NVIDIe, jim v tomto segmentu trhy šly prodeje významně dolů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to tuším v nějakým videu, dohledávat to nebudu. Mně to taky překvapilo, ale vzhledem k tomu, že se Tegry prodávají už docela dlouho, proč ne. V poslední finanční zprávě nVidie (Fourth Quarter and Fiscal 2017 Results) vidím toto:

Revenue by Reportable Segments
Tegra Processor - FY17 824 mil. USD, FY16 559 mil., Y/Y +47%

Revenue by Market Platform
Automotive - FY17 487 mil. USD, FY16 320 mil., Y/Y +52%

Mně to nepřipadá jako pokles.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vtipalku , s automotive je to stejne u nvidie jako drive s telefony a tablety ... Velke oznamovani ale skutek utek. Narozdil od trhu GPU je u ARM based resenich silna konkuirence + po tomto trhu taky pokukuje intel a amd.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak. NVIDIA sa podieľa nielen na integrácii jej HW ale aj na vývoji SW. A v tom sú oni naozaj dobrí. Ak sa im podarí dobre etablovať, tak ich len tak niekto nevytlačí. Minimálne im zostane silné postavenie. Si vyhľadaj slovné spojenia deep learning a automotive solutions v spojení s NVIDIA.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby kolem toho aspoň něco málo věděl, natož i jen trochu hledal, tak by tady nepsal hovadiny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.