Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshibě se nedaří, propustí 900 lidí a zahájí restrukturalizaci

Koncem minulého týdne oznámila Toshiba restrukturalizaci počítačové divize spojenou s masovým propouštěním. Oznámení vyvolalo obavy u zákazníků a obchodních partnerů, takže následovalo vysvětlování…

PC divize Toshiby, pod kterou nespadají pouze desktopy, ale prakticky všechny formy mobilních počítačů, na tom není nejlépe. Společnost narazila na stejný problém, jako řada ostatních před ní - poptávka po klasických počítačích přestala strmě růst, po některých typech produktů v posledních letech klesá. Tento trend se neslučuje se způsobem, jakým byla PC divize zaměřená.

Toshiba usoudila, že její stávající podoba, která je dimenzovaná na neustálý růst poptávky, potřebuje restrukturalizovat a zeštíhlit. Propuštěno bude zhruba 20 % pracovníků (bez zahrnutí výroby), což odpovídá přibližně 900 osob. Tím dojde k úspoře fixních nákladů o $186 milionů ročně, přičemž náklady spojené s restrukturalizací dosáhnou asi $415.

PC divize vyrábí mobilní produkty značek Portege, Satellite a Kira, dále pro japonský trh notebooky Dynabook a nechybí ani Chromebook. Protože společnost v tiskové zprávě neupřesnila, zda a kterých řad se změny dotknou, vyjádřili někteří zákazníci a obchodní odběratelé obavy - ty následně s dílčím úspěchem rozptýlil zástupce společnosti, který oznámil, že minimálně amerického trhu se změny ve struktuře firmy nedotknou.

Toshiba plánuje omezit výrobu produktů, o které není výraznější zájem a namísto nich se zaměřit na tablety, pracovní stanice a služby s těmito segmenty spojené.

Tagy: 

Diskuse ke článku Toshibě se nedaří, propustí 900 lidí a zahájí restrukturalizaci

Čtvrtek, 25 Září 2014 - 03:33 | Gath G | Kdo ví, co všechno je v tom zahrnuté...třeba...
Středa, 24 Září 2014 - 22:02 | roob | ajja chcem mat 17222$ mesacny plat... alebo nieco...

Zobrazit diskusi