Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Úvaha: kam se podělo Nvidia 3D Vision?

Abych o tom vůbec uvažoval:
1.Žádné kompromisy (nižší rozlišení, blikání), a nejlépe bez speciálních pomůcek
2.Dostatek obsahu (beru to obecně)
3.Nepremiová cena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3D vision byla jen malá část bandwagonu zvaném 3D, ala další kravina která jen tahá peníze a je celkem useless. Něco jako byla éra netbooků a nyní tabletů, poté co se trh nasytí se zase přijde s něčim jinym. Dále to taky byla snaha zakrejt se stále horšící kvalitu LCD panelů v Televizích, které dosáhly vrcholu někdy v roce 2008/9.

3Dvision ready monitor klidně, ale to jen proto že dovede fungovat jako 120Hz monitor v 2D, to je super. Ale 3D fakt ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po nekolika mesicich se uz muzu podelit o zkusenosti s 3D.
Provozuju ho z PC na projektor.
Klasicke aktivni bryle.
Projekcni plocha 240cm na sirku (elektricke platno).

1. Prvni vec co Vas asi neprekvapi je nutnost koupit grafickou kartu ktera 3D zobrazeni podporuje. A dohledat ktera je ta prava... samozrejme Nvidia a ATI oznacuji sve 3D jinak... mno proste na "user friendly" zapomente

2. Moje volba padla na Nvidii (nepreferuju znacku) 620GT (snad jsem to oznaceni napsal spravne)... byla primo uvedena ze podporuje 3D hrani (seznam asi 500 her kde je to podporovano) a pousteni filmu. Jake bylo moje prekvapeni kdyz jsem zjistil ze Vam nestaci jen graficka karta... ovladace grafiky neobsahuji "plugin" pro 3D...ten si musite koupit! A hadate spravne...neprodavaji ho za 1$ ale rovnou 50$... nastesti maji trial na 14 dnu.

3. Naprosto otresna implementace...nainstalujete softik a tesite se ze si zapnete 3D a jede se... banan... po spusteni vam pres obrazovku vyskoci napis ze hra nema spravne rozliseni aby mohla byt pustena ve 3D rezimu...nabidne vam to nekolik moznosti s podporovanyma rozlisenima...mate si to prehodit na 720@60Hz nebo 1080@24...1080@25...mno nejvetsi sranda je ze vam to neprepne samo...ale musite si to VY prepnout...tohle je pouze informativni text...tak si blahove prepnete na dane rozliseni...ale co to? Opet vyskoci tabulka o nekompatibilite rozliseni at zkusite jine...ano ano...pokus omyl pokus omyl... kdyz uz najdete tu spravnou kombinaci a hra se prepne do 3D (HURAAAAA!!!) tak Vas jeste upozorni co ve hre mate vypnout protoze to blbne...

Priklad: Dirt2 - vypnete si veskere stiny a nektere veci nastavte na stredni kvalitu

Beda vam pokud to neudelate...stiny jsou jak kulisy z papundeklu...auto nejede po trati ale pred obrazovkou atd.

Kdyz uz to vyladite tak se na to hezky kouka... ale to uz mate za sebou 2 hodiny hrabani se v nastaveni a chut na hru vas prejde...

----------(poznamka pod carou)------
Assasin 3 treba nejde vubec

4. Filmy jsou v pohode. Staci "jen" stahnout jejich prehravac, ktery se zasekl v 95 roce. Mozna se nepredpoklada ze by jste chteli koleckem mysi menit hlasitost...nastavovat titulky...vybirat zvukove stopy... posouvat film...atp. prece kazdy kdo se proklikal az sem je IT guru a presne vi ze u filmu ktery jeste nespustil a nevi jestli ma obrazy vedle sebe nebo nad sebou, hned zvoli spravnou volbu (jeji pozdejsi hledani je dechberouci klikaci dobrodruzstvi)...

Suma sumarum
1. Nova grafika s podporou 3D
2. Non user friendly uplne vse co s 3D souvisi
3. U Nvidie placeny software ktery 3D aktivuje
4. Prehravac filmu NAPROSTO otresny

Jste-li masochistou stisknete Nvidii a uzivejte si svych muk. Nasledujici dny budeme ridit veskere vysilani MY! Pritom samotne 3D je super (dulezite je nezapominat mrkat) ve hrach je to velke oziveni a filmy taky nejsou k zahozeni... ale ze bych tyhle zacatky chtel znova absolvovat to rozhodne ne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2./ Koupit GT620 na hry ve 3D je dost odvazny zamer. :-)

3./ Ano, pokud se koupi pouze 3D karta nVidie a provozuje se to na 3D zarizeni treti strany a hlavne 3D brylych treti strany, tak se za SW podporujici nVidia 3D Cinema musi zaplatit - a nebo taky nemusi a funguje to ve 3D taky (vyzkouseno na HTPC s kartou GT430 + 3D TV Samsung + 3D bryle Samsung), ale je to ochuzeno o urcite funkce, ktere vysledny obraz ve 3D hodne vylepsuji (jde to hodne videt napr. v Avataru). Pokud se instaluje kompletni kit (emitor+3D bryle) nVidia, nic se uz neplati. Moje zkusenost je takova, ze jsem s nicim nelaborovbal a jelo vse na prvni tuk. Pro prehravani 3D obsahu se nemusi pouzivat prehravac nVidie (zvlast kdyz pouzivam 3D zarizeni + bryle od jineho vyrobce), je vice alternativ.

4./ Hry - nVidia ma zavedeny tzv. 3D Vision Rating, kdy nejvyssi je "3D Vision Ready", tzn. ze zdaleka ne na kazde hre pujde 3D dobre - coz je pochopitelne, vzhledem k tomu, ze tvurci hry nejsou z nVidia. :-)

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-games.html

Muj vstup - pokud jde o filmy a 3D - vyjma 3D BluRay provozuji proti 3D TV + 3D bryle Samsung HTPC od Xtreameru (Atom + slaboucka nVidia grafika) s nainstalovanym OpenELEC Mediacenter a vse jede naprosto bez problemu.

http://www.openelec.tv/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Omluva je to GT640 :) uprimne nevim jak si ktera grafika stoji :) vybiral jsem podle kompatibility s 3D a ceny :))

U her je nejvetsi problem ze si tam kazdy programator pomaha ruznyma fintama (kour neni kour ale jen jakasi 2D cmouha 1000x jinak)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je moc hezky napsáno. Za mě
- aktivní 3D je na pytel
- fajn je pasivní a snížení rozlišení tak nevadí
- trochu problém jsou pozorovací úhly - u stolu to neva, ale hrát na gauči nebo koukat někomu přes rameno nic moc
- největší problém je nepodpora ze strany her - někdy se to nerozjede, někdy jo, ale pak se to vypne...

Testováno - Zaklínač (jednička) a 3D televize LG, nVidia GT470

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz jsem mel CRT monitor pod 85Hz tak me bylo spatne.. pri pohledu k horni nebo dolni hrane jsem mel pocit, ze obraz plave..

mam tv a aktivni bryle u filmu se kroutim jak cerv protoze obcas potrebujou oci vypnout.. vidim casto neco jako duchy (takove jako jsme meli moznost obcas videt u analogoveho tv vysilani)... ty duchy mam i v kine s pasivnima brejlema.. (btw zrak mam dobry dioptricke bryle nenosim)

nvidia 3d vision me vzdy lakala.. ale doufal jsem v nejakeho nastupce, o kterem bych treba zacal uvazovat, ale nikde neni.. take se me zatim nechce menit muj starsi monitor protoze mel uz ve sve dobe ISP panel a porad ukazuje vyborne..

jsem porad pro 3D chci 3D, ale proste nemuzu a lepsi neni... :(((
je nas takovejch vic?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a hry jsou ve 3d super.. pokud maji kalibraci hloubky 3D !!! to me pak duchove zmizeji.. takze radeji hraji ve 3d hry nez koukat na filmy..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevyřešily by to třeba brejle nv 3D vision 2 ? větší plocha a stmavujou víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3D Vision provozuju taky na plátně, ale jak už bylo zmíněno, komplikace mě provázely taky se vším.

Předně mi odešla deska v projektoru a nehlásil se jako Acer H5360, ale jako Generic display, tudíž 60Hz na všechno a 3D vision nejelo; reklamace to vyřešila.
Ano, je třeba displej se 120Hz, je třeba NV stereoscopic IR emitor krabičku a novější NV grafickou kartu. A ano, bliká to. Ale to samé by se dalo říct o DLP technologii, přejíždím očima obraz a vidím rozklad RGB, příjemné to není, ale dá se na to zapomenout.

Přehrávač filmů aby vůbec jel, je nutné mít správné kodeky (ffdshow32 a ne coreavc).
Aby podporoval titulky, je třeba nastavit správně ffdshow subtitles filter pro stereo a s automatickým načítáním podle názvu souboru (hodně špatně se to hledá).
Za přehrávač dávám 3, ono to jede, nic to neumí (hlasitost pouze kolečkem myši a mezerník na pauzu), ale je to složité nastavit a to není pro každého.

Co se týče 3D obsahu - filmů, tak v poslední době ho rapidně přibývá, snad 90% animovaných filmů a občas i nějaký horor nebo velkofilm vyjde ve 3D. Dokumenty taky nějaké jsou, ale moc nepřibývají. Kvůli stereo titulkům v našem milém přehrávači jsou pak formáty HOU (half over under) na nic a je třeba sáhnout jedině po H-SBS (side by side).

Ke hrám - je škoda, že tvůrci je často píšou jako prasata. Všelijaké glare efekty, teselace a postprocessingy, pokud jsou špatně udělané, 3D umrtví úplně. Projektor mám v 720p, tedy 1280x720. Jsou hry, na které se 3D hodí krásně (Dead Space 3, Alan Wake, Kingdoms Of Amalur: Reckoning, Trine 2) a jsou hry, na které ne (Crysis 3, Borderlands 2). V jedněch je podstatná realističnost a příšery skákající z plátna - a pak oželíte i mírně snížené detaily kvůli lepší podpoře 3D - a v druhých potřebujete detaily, ostrost a větší rozlišení. A není nic horšího, než snažit se zaostřit na kurzor umístěný v menu hry umístěný 100x blíž než všecko ostatní. Prakticky jakýkoli takový rušivý element ve hře, oslňující světlo přiblížené na maximum, rozmazané kapky deště. A pokud je jich moc, vzdáte 3D a projektor vypnete. Co se týče podpory her, hodně pomáhá amatérská oprava shaderů a efektů 3D vision na konkrétní hry (http://helixmod.blogspot.cz/). Celkově opět, pokud jste sadisti a jste schopni strávit hodinu až dvě řešením 3D, jděte do toho..

No a k nevolnostem a pytlíkům na zvracení - ono záleží, jak blízko člověk sedí. Blíž vynikne 3D daleko víc. Když u plátna 160cm na šířku sedí člověk 1,7m blízko, není se čemu divit, po hoďce, dvou člověka bolí za krkem a je mu mírně nevolno. Stačí si sednout dál, vzít si klávesnici a myš na pevnou desku, z té si udělat stůl v jaké poloze na houpací židli potřebuje a vyřeší to oba problémy zároveň. I tak se ale oči po čase unaví a je třeba to nepřehánět.
Dalším faktem je, že si na 3D po čase zvyknete a už vám třeba takový krásný Trine s větvičkama trčícíma na všecky strany nepřijde takové žrádlo, jako někomu, kdo si brýle nasadí poprvé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky ti za ten poslední odstavec. Přesně to jsem do článku záměrně nenapsal , doufaje, že některý čtenář na to sám upozorní. Přesně o to jde, já si raději zajdu jednou za čas nad něčím zaslintat do kina, protože kdybych to měl doma každý den, velmi rychle bych si zvykl a už by to ztratilo valnou část toho kouzla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a na hraní her taky chodíš do kina?

Ikdyž to máš doma každý den tak na to každý den nekoukáš úplně stejně jako každý den nechodíš do toho kina. Představ si, že jsou i tací, kteří si brýle nasazují pouze pokud jdou hrát trochu déle nebo si chtějí vychutnat povedenější film. A samozřejmě se nepoblejou jak tu líčíš :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přirovnal bych to třeba ke kombíkům - nemusím denně něco stěhovat abych zdůvodnil jeho pořízení, ale když budu chtít stěhovat tak vím, že můžu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady si dovolim oponovat... 3D nikdo nepouziva nepretrzite... to by vam vylezly oci z dulku... :) proste ten efekt "prejezeni" se u me nedostavil... 3D zapinam kdyz mam chut...a ne kdyz mam hlad ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám Dell notebook se 120Hz fullHD panelem a integrovaným 3D vision vysílačem. Že jsem k němu nedostal i brýle, byť by to dle pravidel nvidie měla nálepka 3D vision zaručovat, jsem se smířil a investoval jsem do 3D vision 2 bezdrátových bez vysílače (dvojkové technologie sice nevyužiju, ale aspoň mají větší "skla").

Zkušenosti mám takové, že hry se, až na výjimky hrát ve 3D nedají, neboť to jednak GeForce 555M při poklesu framerate na cca třetinu těžko zvládá a druhak to s sebou nese spoustu problémů s renderingem prakticky ve všech hrách. Nejlepší zážitek jsem měl asi z Portalu 2, kde jediný problém byl zaměřovač, který se umísťoval vždy do hloubky objektu pod jeho prostředkem, ale bez ohledu na sklon povrchu (takže při pohledu šikmo na zeď byla půlka zaměřovače, byť stále viditelná, "zapadlá ve zdi" a půlka "koukala ven"). Takže jsem nakonec zůstal pouze u sledování 3D filmů, na což se ale sestava hodí celkem bez problémů. Jediná vada je snížení jasu polovinu po zapnutí brýlí, což ve spojení s nepříliš silným notebookovým podsvícením znamená, že je lepší se koukat po tmě nebo v zatemněné místnosti. Blikání samo o sobě mi nevadí, bolesti hlavy ani nevolnost nezpůsobuje ani po několikahodinovém sledování. Aktivní systém se ale nesnáší s úspornými žárovkami, kdy způsobuje interferenci a člověk potom kolem zdroje světla vnímá blikání s nižší frekvencí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam 3D Vision 2, jsem s tim spokoneny, je to super, a paradoxne skoro vubec to nepouzivam:-)) Vysvetlim...

Predevsim nemam zadne problemy zdravotniho charakteru. Pro ty, co jim z toho je blbe, doporucuju dat trebas mensi hloubku toho 3D. Samozrejme chapu, ze nekdo problemy ma, kazdy jsme jiny.
Blikani nepozoruju, 60Hz na 1 oko je zcela v pohode.
Blikani je pozorovatelne pouze v pripade, kdy pod urcitym uhlem je monitor nasviceny obycejnou zarovkou. Ta ma 50Hz a tak uz to dohromady umi udelat slusnej zmatek :-) Jinak nic...

Pouzivam PC na hry, na filmy na nem nekoukam. 3D tedy pouzivam na hry.
A zde je zakopany pes. Vetsina her je sice uplne super 3D, ale ma to nejake mouchy, ktere brani "profesionalnimu hrani".
Hlavni moucha je u her, kde se musi pouzivat nekolik desitek ruznych tlacitek na klavesnici (coz trebas u Starcraft proste potreba je). Pres ty bryle na klavesnici nevidim a tak si nejsem jisty, co presne mackam (neumim psat vsema 10 poslepu - chapu, ze nekdo jo a tohle mu odpadne).
Dale jsou to problemy s kurzorem. Napriklad u strategii jako Starcraft, kde je akutne dulezite v podstate rychle pohybovat kurzorem po cele obrazovce a "za letu" klikat na VELMI drobne lokace, je to problem. Kurzor v SC je na urovni 0, tedy uplne vepredu, a zbytek je vice ci mene vzadu. A opravdu spravne zamereni behem desetiny sekundy je temer nemozne (pro mne)

Naopak, uplne uzasne je to u strategii na tahy, jako napriklad Kings bounty (vsechny dily). Tam jsem cele hry oderal s brylema, protoze proste to vypada zcela kouzelne a je to nadherne:-)

Rikam si, ze muzu zkusit Counterstrike, ten jsem jeste s brylema ani nezkousel, tam by to mohlo byt take docela zajimave :-)
Dam pak vedet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Menší detail - pasivní technologie nemá nastavování hloubky jako u nVidiích brejlí kde je kolečko. Navíc pasivní lcd většinou při zapnutí 3d efektu sníží rozlišení (typicky notebooky Toshiba), neexistuje kompenzace kurzoru v 1st person střílečkách apod. "mušky", které ve výsledku udělají z 3d dost vtipnou záležitost. Ale tak zase na ně můžeš koukat i vzhůru nohama a to se vyplatí :D

Ale jinak souhlasím včetně postřehu u SC2 ;) Ještě bych dodal, že nejlepším mým zážitkem jsou především závodní hry, které mají 3d efekt asi nejlepší, resp. nejsou náročné na míření jako 1st person střílečky ani na klávesnici :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Blikani je pozorovatelne pouze v pripade, kdy pod urcitym uhlem je monitor nasviceny obycejnou zarovkou. Ta ma 50Hz a tak uz to dohromady umi udelat slusnej zmatek :-) Jinak nic..." Presne to jsem chtel napsat, nVidia nabizi v nastaveni prejit na rezim 110Hz v techto pripadech. Samozrejme, ze kdyz mam dva druhy svetla, tak to bude blikat - dochazi k interferenci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda, že klasické žárovky blikají s frekvencí 50Hz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, a pak jsou lidi, jako já, kteří blikání vidí bez ohledu na okolní svit, protože 60 Hz na jedno oko je prostě málo. Dá se to velmi dobře přirovnat k 60Hz CRTčku, na to se vám koukalo dobře? Mně teda ne. Mně CRTčko přestalo vadit až od 85 Hz vejš. To znamená, že to 3D by pro mě bylo koukatelný až od 170Hz monitorů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, 170Hz dávalo tenkrát akorát tak Barco, Sony 520, pár Eiz s Trinitronem a možná tak NECky s pár Mitsubishi (diamotron od Ťamťungu). Nejlevnější cirka za 40 papírů a ty na tom hraješ hry na 640x480 navíc ještě na vga, která v té době vůbec dokázala 170Mhz dát :D Tos to teda neměl zrovna jednoduché :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo ták, ty tam máš OD 170hz. Tak to pak jó, tos musel mít vyloženě brutální výběr :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Este ta skole neucili pochopit podmienovaci sposob?
Ked sa uz chces do niekoha navazat, tak si to aspon precitaj, takto sa len viac a viac strapnujes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

strapnujes sa sam, moderator mark as spam please. Nas oboch :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nutno říct, že CRT měla ještě dosvit luminiforů, takže jejich blikání ještě bylo oslabené přechodem mezi stavy, zatímco LED opravdu blikoší "tvrdě" přesně podle té pily co jí hází napájecí obvod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no, k podsvícení monitorů které jste zmínili, pokud se nepletu tak i DELL tohle už umí, aspoň podle testů na shw jde vidět že to bez blikání prostě jde ;-)))

http://www.svethardware.cz/art_doc-4F08AA377FDD88B0C1257AA6003BCCDA.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-6D083C605FE0BFF2C1257B110047675B.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"My jako lidský druh jsme se evolučně nevyvinuli k tomu, aby naše oči dostávaly diskrétní, v podstatě digitální vstup (jakkoli již Einstein prokázal, že na světlo lze nahlížet jako na sled částic, stejně jako na vlnění)." .... ono jestli problem nebude prave v tom, ze mozek zpracovava obraz na diskrétní, v podstatě digitální vstup ... a popsane problemy jsou vicemene interference.

A co se Einsteina tyce, az se frekvence displayu zvedne ze 120Hz na 120kHz tak bude taky jedno jestli blikaji, o tom, kdyby se zvedla nekam kolem skutecne frekvence s jakou dopadaji fotony na sitnici nemluve.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodne lidi tady u Nvidie vzpomina ze kurzor maji jakoby prilepeny vepredu...a pak nemuzou mirit... V nastaveni nazdete takzvany virtualni kurzor... ten by mel vypnout klasicky zamerovac a mela by vzniknout cervena tecka :) uz ve spravne hloubce... zatim jsem to netestoval (3D akci s kurzorem) ale to nastaveni jsem videl :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

3D Vision pouzivam a som spokojny. Hry aj filmy (bluray).
Proti blikaniu je dobre tmave pozadie za monitorom. Naopak pri bielej stene na pozadi si ho clovek vsimne viac. Mne to ani v jednom pripade nevadi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mohl jsem si otestovat jak nvidia 3d (obe varianty), tak i polarizovane monitory (na znacku si uz nevzpominam)

Blikani jsem si nevsiml... prakticky jen pod urcitym uhlem a jen kdyz sundavam bryle z hlavy. Dlouhodobe jsem to netestoval - vzdy max 20 minut. Zadny problem jsem s tim ale nemel.

Pokud bych si mohl vybrat (a porad to zvazuji) tak bych chtel urcite polarizovane 3D. Pulku radku mi proste nevadi, ale ocenuji levne a LEHKE bryle, kamarad jeste podotkl ze jsou i klipsny, ktere se jen nasadi na stavajici bryle a je to vyrazne pohodlnejsi.

Sam mam doma eyefinity, ale nepouzivam. Maximalne kdyz chci neco nekomu ukazat. Pouzivam 3 monitory na praci jako rozsireni pracovni plochy... eyefinity mod je pro praci celkem naprd.

Jestli nekde bylo eyefinity opravdu dobre tak u formulek... vtahne to vice do deje, ale 3d povazuji obecne za lepsi... rekl bych ze nejpeknejsi 3d jsem videl v left4dead v lese... ta hloubka byla uzasna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jeste jsem zapomel dodat.

testoval jsem taky 3d na principu jako nvidia na televizi samsung a DLP projektoru benq.

Oboji blikalo tak, ze se z toho chtelo zvracet po par vterinach co jsem to nasadil na hlavu!

nvidia 3d takove problemy orpavdu nemela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro info, na prazske prodejne Softcom.cz si muzete 3D Vision vyzkouset na Mafii 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obcas skouknu nejakej film ve 3D, zvlada me to doma jen projektor, a hrani her jsem jiz povesil na hrebik, strata casu, ja je radsi delam :)) vpodstate me staci bud skouknout par minut hrani treba na youtube, nebo si dat jen par minut abych si okoukl jak maj kde co resene ohledne grafiky, takze misto hrani stejne jen ocumuju detaily jako referenci/inspiraci k praci, a tam si vystacim s 2D zobrazenim :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som z chudobného kraja, pri nutnej výmene monitora za nový som si zaobstaral HP 2311 s pasívnymi okuliarmi. Chvíľu mi trvalo zistiť ako sa to pužíva, no keď som an to prišiel,.... paráda! Problémom je, že NVidia GTX 460 toho veľa v 3D nepotiahne, ale na môj obľúbený UT3 to stačilo a tam začal úplne nový pocit z hrania. Postava skutočne behá po mape, strelivo nieje len akože kôpka niečoho, ale je položené pekne na svojom mieste a čaká kým ho zoberiete, to isté zbrane a powerup-y. Nedá sa to hrať stále takto (mám z toho po čase nepríjemné pocity (hlava, žalúdok), ale stojí to za to ten zážitok. Jednoznačne sa toho monitora tak skoro nezbavím, radšej dkúpim poriadnu kartu nech si zadrtím aj ničo iné. Btw, Larine kozy treba vidieť aj v 3D :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to ashus:
-na netu je k dispozici ovladač displeje k projektoru Acer, kterým pak stačí nahradit generic ovladač a 3D vision šlape (lze to použít i na většinu DLP projektorů s DLP-link systémem, které 3D vision nepodporují)
-IR emitor pro 3D vision se dá emulovat, využívá se k tomu software od MS, který emuluje USB zařízení (skript pro něj je opět na netu, zdroj Rusko:)). Použití je opět pro projektory s DLP-link (nemusíte kupovat emitor a šlape to), možná i pro 120Hz displeje, které 3D vision nepodporují
-pro 3D filmy na 3D vision doporučuju PowerDVD11, nemusí se s ním tak složitě laborovat jako s přehrávačem od NVidia (což je jen převlečený Stereoscopic player) a jede to i s titulkama

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno já kupodivu 3D ve hrách využívám dost a nemám pocit že to nafouklá bublina která by měla brzy splasknout.

Problémem stereoskopického hraní jsou především dva mýty.

A) Existuje pouze 3D Vision a potřebuji vyměnit monitor/kupovat drahé brýle.

B) Celé je to hrozivě náročné na VGA a beztak z toho bolí hlava.

Osobně využívám PC + pasivní TV + kritizovaný Tridef.

A) Na TV hry vypadají citelně lépe než na 23" (konzolisté nám to buší do hlav už 10let).

B) Pasivní TV je zcela neškodná, a hlava nebolí. Pro fanatiky může být problém výsledné rozlišení 960x1080 - pro mne to limit určitě není.

C) Obraz se počítá 2x, ale rozhodně nemusí. Crysis2/3 nativně i Tridef mají technologii na vytvoření plnohodnotného 3D pouze s jednoho renderovaného frame. V 3D Vision se vše vždy počítá 2x, nV to ale nevadí - potřebují prodat víc silných VGA.

Pravda, na něco se 3D nehodí, ale třeba zmiňovaný Crysis 2/3, nebo Resident Evil5, Gears of War a vůbec asi všechny 3rd person hry - to je opravdu úžasný zážitek.

A na tohle všechno opravdu vystačí i GTX560.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ist do 3D neplanujem, ale 3 monitory to je nadhera. A casom si clovek zvykne aj na to ze nema jednu suvislu plochu ale 3 samostatne panely. Jediny problem vidim vo vykone GPU. Rozbehat hry na 5760x1200 @ 60 fps je problem. Mam 7950 na 1.1GHz + i7 na 4.5GHz, a na DayZ alebo Metro2033 som rad za 40fps na medium. A taky Crysis 3 to rozbeha leda tak na 30fps na low. V Crysis 2 nebol problem dostat 40fps takmer na max. Mozno by pomohli 2 grafiky, ale...
Otazka:
Prejavuje sa micro-stuttering aj na 3 monitoroch s 2 grafikami? Pocita sa obraz stale cez AFR?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"prostě blikají. PWM znamená regulaci intenzity podsvícení řízením frekvence jeho blikání úpravou délky napájecích pulzů."

Tomu dost dobře nerozumím. Co je napsané je pravda, ale ona frekvence blikání přece může být klidně na 100kHz, kde to žádnému člověku vadit nebude. Přiznám se, že tuhle problematiku jsem nestudoval, ale to opravdu ta frekvence podsvícení je na frekvencích do 100Hz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mohu, tak doporučuji k zítřejší kávě :)
http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, bohužel mi to neodpovídá na otázku, proč "LED backlights have been reported running from 90Hz up to 420Hz"? Proč tak nízko, proč ne, když to nepatrně přeženu, 90 - 420kHz? Pro elektroniku to není žádný problém a pro člověka už by to bylo v podstatě souvislé osvětlení.

Ostatně oni to tam sami doporučují:
"A much better method of course would be to purchase a display not relying on PWM for dimming, or at least one which uses a much higher cycling frequency. Sadly no manufacturers seem to have yet implemented PWM at frequencies that would limit visible artefacts (likely well above 500Hz for CCFL and above 2kHz for LED)."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
koukám že tady melete páte přes deváté.Půlka lidí tady píše něco o 3D Vision na svých televizích či jakýkoliv krabičkách ale mám za to že tento thread je o 3D Vision od Nvidie. Hned zezačátku Vám řeknu...kdyby jste viděli Crysis 3 na Nvidia 3D Vision tak svoje monitory a svoje 3D zahodíte do kontejneru. Již delší dobu se stereoskopickým zobrazovaním zabývám (první 3D brýle jsem měl již v roce 2000 a to E-dimensional 3D Glasses),viděl jsem hodně rádoby 3D televizí,monitorů,projekcí s brýlemi atd atd ale to nesahalo Nvidia 3D Vision ani po kotníky. To že při hraní her obraz bliká je nejspíše způsobeno chybou mezi klávesnicí a žídlí jelikož se dá obraz nastavit téměř k dokonalosti nebo druhou možností je že hrajete hry stašího data vydání, které 3D pouze simulují a pak tam těch pár blikajících textur opravdu je. Nicméně nové hry viz. např již zmiňovaný Crysis 3 je naprosto dokonale proveden a podporován a nenajdete v 3D zobrazení ani jednu malou chybičku. Taktéž blikání nulové. Hraji to na i5,GeForce 560Ti na VeryHigh detaily a jako monitor používám Samsung 2233 RZ.

Co se týče filmů tak pokud se jedná o BRay edici filmu je zobrazení také perfektní,pokud však chcete ve 3D zobrazovat *.avička tak na to rovnou zapomeňte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tiez pozeram co to tu kdeaki buzici trepu o 3d vision na telkach a hlavne bez 3d vision, omg. Mam 3d vision 2 (od NVIDIE!) kupene spolu z monitorom benq 2420TX. Ked som to kupil mal som pomerne vysoke ocakavania a musim povedat ze boli uspokojene viac ako som ocakaval. Po cca 4-dnovom hrani uplne vkuse na 3d vision som nemal ziadne bolesti hlavy ani oci, jedine co ma bolelo bol krk a chrbat od presedenia a vlastne aj oci ktore by ma boleli asi rovnako aj bez 3d po tolkom cumeni do bedne. Dolezite je nehrat hry ktore sice idu v 3d mode ale su v nich rusive elemnty - z toho naozaj moze byt cloveku zle. Znova som zacal hrat starsie hry v 3d pretoze mi zrazu prisli uzasne. Proste s 3D vision je o niekolko tried vyssi pocit "akoby ste tam boli". Osobne si nemyslim ze j 3D vision mrtva technologia kedze nvidia neustale ladi ovladace aby hry z ratingom not recombended zmenila na good alebo excellent. Priklad - far cry 3 a bioshock infinite dostali podporu len nedavno, predtym sa nedali hrat. 3D vision nieje extra rozsirena z prosteho dovodu - cena - sem treba okrem okuliarov zapocitat novy 120Hz monitor a vykonny hardware hlavne GPU. Fanaticky vyznavac ATI si tiez 3d vision nekupi. Rozhodne to ale nie je mrtva zalezitost a Nvidii nie je lahostajna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.