Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pozor na zvýšené procesorové nároky Windows 8.1 x64

Se není čemu divit, Intel to tehdá zfixloval na koleně, aby to nevypadalo, že je AMD tak daleko. Že tam půlka věcí chybí se nakonec muselo ukázat i pro lamí využití…

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem zkusil Coreinfo na Athlonu 64 3200 (90nm, Venice), a chybí mu podpora CMPXCHG16b (deska Asus A8n-e). Pozor na to, kdybyste třeba chtěli upgradovat (konec ikspéček se blíží...).

Takže potom by to "na koleně" zfixlovalo i AMD, když už. Přitom je to druhá nebo třetí revize architektury K8...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Koukám, že to má až Orleans, u Intelu prskoty počínaje 519J, alespoň dle CPU-World.

No nic, další důvod zůstat u XP, solidní programy stejně budou napsané tak, že ty tři instrukce obejdou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Solidni programy hlavne uz delsi dobu vyzaduji Windows Vista, tedy aspon v aktualnich verzich.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že běžné aplikace se dnes nepíší v assembleru, to není otázka, jak je program napsaný, ale jak byl prohnaný překladačem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

winXP? Bleuuurggghhhhh. Radšej linux, nebo spíše Wokna7 ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

.....potřeboval srovnat výkon 3GHz Prescotta s novým Atomem Bay Trail. Možná budete výsledky překvapeni. Ale o tom až jindy...... Prosím WIFTe to jindy výrazně zkrať, bo su zvědavý jak Apolena. Snad nenaznačuješ, že Atom BT by mohl dát něco výkonově okolo Prescotta za současného směšného TDP, SDP či co to dneska je?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Take bych se za to primlouval.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To „jindy“ bude (já doufám) ještě tento měsíc. Trošku to stojí (částečně stojí, částečně stálo) na implementaci nových grafů, já už mám výsledek samozřejmě změřený, takže jde jen o to to dát do kupy. Budu tam mít i další starší procesory a platformy pro srovnání.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Předem děkuji :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak nezabudni aj na VIA výsledky :-) kto vie ako to bude s číňanmi a pod akým brand name ...
zdroj: http://www.digitimes.com/news/a20140219PD215.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že to WIFTovi nepokazím, ale například výsledky geekbenche ukazují, že per-core sice Atom na Prescott nemá, ale procesor proti procesoru už ano.

http://browser.primatelabs.com/geekbench2/search?dir=desc&q=prescott&sor...
http://browser.primatelabs.com/geekbench2/search?dir=desc&q=atom&sort=score

Stačí si z toho vyfiltrovat to zajímavé. Ostatně i Swarm na svém notebookblogu se nebránil v multithread testu srovnat současné Atomy s Core2 z roku 2008/9.

http://notebookblog.cz/technika/technologie/usporne-procesory-intel-hasw...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechci tu WIFTovi moc spoilovat. Jenom pro svoji zvědavost jsem asi před rokem testoval P4@3,06GHz (1C/2T@3,06GHz) proti E-350 (2C/2T@1,6GHz) v Cinebench R11.5. Od té doby už nemám sebemenší chuť křísit ty staré mrtvoly. Seč přiznávám, na specializované úkony se ještě hodí.
Předpokládám, že BayTrail na tom bude ještě o dost líp notabene 4jádro.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já mám zas zkušenost, že to tak hrozně netopí, jak se říkalo, a to na tom mám akorát Silencer a žádný průvan ve skříni. Intel měl akorát mizerné chladiče a skok oproti PIII to holt byl, ale výkonnější Athlony nebo C2D taky topí jak kamna, ne zas o TOLIK méně jak Netburst.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Intel boxy byly naprd v kombinaci s tou černou lepící hmotou co tam byla místo pasty. I tak to dost topilo. Athlony64 X2 a C2D měly typicky TDP v rozmezí 65-90W, tedy méně než P4ky nebo třeba Pentia D a navíc s mnohem vyšším výkonem. Navíc měly lepší úsporné funkce včetně podtaktovávání.

Netbuřt je prostě za zenitem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Má cenu se v praxi vracet až k takovým vykopávkám? DDR2 paměti vyjdou draho, dokupovat se nevyplatí. Tyhle systémy většinou byly s 512MB/1GB pamětí, takže maximálně XP, aby to nebylo trauma.
Jinak Prescott - původně topítko s výpočetními funkcemi ))).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě jo, a to čistě proto, aby bylo vidět, kam se to za tu dobu posunulo a jaký výkon je v tabletech dnes ve srovnání s tehdejšími high-endovými PCčky, které jsou i dnes schopné utáhnout tentýž OS (je jasné, že to nemá smysl rovnat třeba s Pentiem III ;-).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jsem to tu někde psal minule - se 2,5 GB paměti a XP to běhá naprosto v pohodě, maximálně občas Avira žere procesor, tak to trochu laguje. Slavný sedmičky se 4 GB občas řvou, že není paměť, a pak se to celý domrví :facepalm:

Kdyby existovala funkční podpora pro novější DirectX v XP, tak mi to stačí do konce života se 4, možná 8 GB paměti. Ale holt máme ten „pokrok“, který uživatele akorát tak sere a komplikuje mu život nějakými omalovánkovými sračkami, zatímco použitelnost je stále horší.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem asi divnej, ale v zivote jsem nevidel, ze by mi Windows hlasily, ze není pamet.
Jak se to prosim te projevuje? Vyhodi to nejakou hlasku ci co?
Ja mel za to a cely život v tom ziju, ze když proste Windows nemá dost RAM, tak pouziva SWAP na disk a jede se dal. V mnoha chvilich to samozrejme az brutalne muze zpomalit beh PC, ale v zivote jsem fakt nezazil, aby to něco psalo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad sa ti zasekne nejaky soft, pokusis sa otvorit cmd aby si zistil co sa deje a dostanes error ze sa mu nepodarilo adresovat dost pameti na cmd... a nasledne sa ti zasekne asi vsetko co sa pokusis otvorit tusim vratane dalsich okien v exploreri. System sa prekvapivo nezruti, ale kedze niesi schopny ani pozriet task manager, resetnes si ho sam aj tak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se mi fakt v zivote nestalo. Pravda, nedelam v nejakych Photoshopech ci necem podobnem, ale u her se mi to nestalo v zivote, a u programu co pouzivam také ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dost zalezi ktorej pameti.Ak dochadaza systemova pamet ale mas nastaveny swap tak na dojnasobok (to je vecsinou odporucane) tak zacne windows kernel/memorymanager zurivo obrusovat disk, t.j. aplikacie ktore su v pozadi swapuje na disk aby ta appka ktora bezi mala dost volnej pameti. Ale zasa zavysi kolko si poziadala alokovoat a kolko toho bezi na pozadi/je zabrateho na pozadi. Ak dojdu rozne systemove buffery alebo napriklad GDI pamet/handle tak to sa zasa prejavuje inak, domrvi sa gui - napriklad sa rosypu farby a vyzera to ako keby sa graficka karta porucala. Ak je to buffer na nejaky hus hw tak to zasa vypada ako keby sa dana karta/hw sekla a proste neda sa snou komunikovat. Ale taketo extremy nastavaju dnes uz vynimocne. Obcas este to GDI/grafika sa stane ak sa spusti nejaka stara hnusna aplikacia a bezi dlho, potom ma aj win7 obcas po nej upratat zabratu pamet.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Vyskočí vokno, že je zaplněných 90+ % a mám něco vypnout. Opera je tou dobou už dávno nepoužitelná.

Tak logicky asi už došel i SWAP, že…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to docela tezke kdyz v 32it XP muze te pameti byt celkem 4GB a to pocitame i videopamet.

Tudiz na dnesni aplikace ktere vyuziji i 10 - 20 - 30 GB RAM (strih videa, CAD) je to zcela nepouzitelne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, v zivote se mi to nestalo. Operu nepouzivam, mozna to je proto, ja nevim :-) Ze by dosel swap...pokud si matne vybavuju, tak i XPcka maj nastaveno defaultne po instalaci, ze velikost swapu nastavuje sam systém podle potřeby, takze to by muselo znamenat, ze dosla pamat, a zaroven ze doslo místo na disku :-)
Coz se mi fakt v zivote nestalo :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Asi najviac dostane windows zabrat ked mate dynamicky swap nastaveny a systemovom disku (vecsinou c), pustite nejaku aplikaciu ktora si zoberie povedzme 90% volnej pamete, potom date kopirovat nieco na systemovy disk tak aby sa komplet zaplnil a bolo volnych fakt len par mega a potom uz len staci spustit dalsiu aplikaciu ktora bude chciet alokovat viac pamete. Toto vecsinou pokazi windowsom den. A neni to uplne nezvycajna situacia kedze ssdcka su stale celkom drahe a povedzme na takom 64GB ssd s windows 7 a par aplikaciami je to boj na zivot a na smrt o volne miesto.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jo, vyhodi, a system je docela mrtvej, nez si to rozsiri "pagefile", ale uznavam, ze kdyz mas dostatecny "swap", tak ses s tim nemusel setkat...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Avira > Koš

Dneska pod 8GB nejdu, prohlížeče a jiné appky jsou strašně nenažrané. Funguje to skvěle a spolehlivě s SSDčkem a SWAP mívám vypnutý. Používat WinXP je hrozný oser, chybí tam různé klávesové zkratky, je to líné a prostě WTF. Použitelnsot mi přijde, že jde naopak s Win7 nahoru ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vypinat swap uplne neodporucam. Aj ked mam dost pamete , su aplikacie ktore su haklive na to ci je zapnuty swap a tak isto windows ho obcas potrebuje koli memory manazmentu. Par krat sa mi aj stalo ze sa mi nieco nechcelo spustit s tym ze musim mat povoleny swap, bez neho sa proste nespusti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Informaci, že některé takové aplikace jsou, jsem slyšel z více stran, ale nevím o žádném konktrétním příkladu. Můžete, prosím, uvést příklady aplikací, které vyžadují swap?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Len tak mimochodom, je to akakolvek x86 aplikacia naraziaca na 2Gb limit alokovatelnej fyzickej mem -> aj pod x64 OS!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediné co mě napadá je stará Opera 12.16 32-bit, ta si občas sežere up to 2GB RAM, nicméně umí swapovat kamsi do uživatelského adresáře, na swap Win dlabe.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pozor - nie je rec o nejakych odkladacich suboroch ale o ALOKOVANI PAMETE od OS!!!
Pri win32 aplikaciach je finalny limit vyplyvajuci z architektury 2GB a viacej sa da alokovat pre dany proces len ako virtualna pamet...
Ak mate tu virtualnu pamet uplne vypnutu, tak nasleduje tvrdy `out of memory error` -> to je hlavny dovod preco MS neodporuca uplne vypnutie VM ani na 64bit OS s desiatkami GB RAM!!!!

Len zopar magorkov-pseudoexpertov si namysla, ze su mudrejsi nez autor OS a na zaklade svojich `bohatych` skusenosti kategoricky zahlasia ze `VM netreba` lebo im to predsa tak chodi... LOL

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

SWAP vypínám na win i linuxu pokud mám SSD, nechávám jen 200MB kvůli minidumpu v případě BSOD. Žádný výše zmíněný problém jsem nezaznamenal na několik PC s Win7/8 či linuxu. Můžete uvést nějaký příklad?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No treba pro me je to prinosne, dost lidi ma jeste jednojadro s 1GB RAM a XP, protoze na nove neni. Tak alespon clovek vi, zda se to za tech x let nekam pohnulo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ked na nadupanom hracskom FX8core 4400ghz, porovnavam DPC Latecy, W7 vs W8.1: uninstalujem vsetky nepotrebne veci, vypnem vsetku nepotrebnu grafiku, vypnem HPET, a vypnem vsetky mozne zariadenia, a vypnem vsetky mozne procesy zo startovania, stale je W7 (DPC 30micro s) vs W8.1 (DPC 1000micro s)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

v nejakej diskusii som nasiel, ze vraj DPC Latency checker nedava na W8 spravne cislo, ze treba pockat na nejaku novsiu verziu programu :) tak ako mam zistit ci je W8 rychlejsi ako W7, mne sa zda pomalsi

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, DPC latency pod windows 8 nevraci spravny udaj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak dlouho co CDR psalo, že BayTrail byl z nějakých důvodů ukončen.
Vypadá to, že byl opravdu dobrý, když CDR s tím dělá takové drahoty. Intel asi poslal kapříky :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Intel samozřejmě neposlal nic, ani toho Bay Traila, toho jsem prostě jen někomu koupil, protože mi přišel zajímavej, a jen tak meanwhile jsem si ho otestoval. Vleče se to mj. i kvůli tomu, že jsem v poslední době řešil jiné věci než testování, přičemž v testech mám pár věcí rozdělaných a pár ještě v zásobě, na který jsem ani nesáhl. Administrativně jsem také řešil nové grafy, které už potřebujeme nutně nasadit, protože nám na tom visí recenzování. Něco je nasazeného, sice ne ve finální podobě, pokud jde o zpracovávání a používání redaktory (vstupní interface je zatím nouzovka), nicméně ve finální podobě je vzhled a funkce, na tom už se nebude měnit nejspíš nic, protože je to vyladěné tak, jak jsem si představoval, že by to vyladěné být mělo. Nad zbytkem už nemám kontrolu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby sis precetl muj prispevek pod tim clankem, tak bys vedel, ze se z cdr a diit stal jen ubohy blesk s honbou za proklikem (uz proklikavam jen wiftovy a jezkovy clanky - wiftovy proto, ze je anarchista, ale obcas pise i zajimave clanky a jezkovy pro pobaveni, protoze se v pulce tyka revoluci ohledne nejakeho linuxoveho nesmyslu nebo uvaha o windows, ktere nikdy nemel ani nainstalovane a to je velka legrace:).
Zkratak, intel zadny baytrail neukoncuje, ani to nema v planu ... pochopitelne.
Co se tyce treba Z3740 vs. i7-860, tak treba v superPI je to necely trojnasobek ve prospech i7, coz je veleskvely vysledek. Rozjel jsem tam v klidu W7 64bit ve vmwaru na systemovem W8.1 32bit:) Dnesni baytrail je rychlejsi nez drtiva vetsina desktopu a notebooku, staci se podivat na tu sracku, co testoval dneska wift.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak taketo informacie su hodnotne a mozu mat cenu zlata. Hlavne ked niekomu usetria vytrhane vlasy a cas. Fakt super, len tak dalej. Mna by este zaujimalo ako je to s USB pod Win 8.1. Cital som uz viac komentarov, neviem co je na tom pravdy, ze vo Win 8.1 je nejak pohnojena podpora USB, falvne flash diskov a storage zariadeni. Ze ma docela problem z niektorymi flashdiskami, fotakmi a vobec zariadeniami co sa tvaria ako disk. A tak isto vyhodena podpora PCMCIA (aj ked to uz sa asi fakt na novych notebookoch nepouziva).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedovolil bych si to zobecnovat, ale sam mam flashdisk Pretec 16GB a Lenovo E130 s Windows 8 a ten malej nerad funguje jen v USB 2.0 portu a v USB 3.0 ne. Kdyz v BIOSU vypnu podporu USB 3.0, tak funguje i v tomto portu. Prirom treba A-DATA funguje normalne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ja nezobecnujem. Nemam nainstalovane win8.1 ani som ich nejak intenzivne netestoval len ako vravim cital som uz viac poznamok od ludi ze to vypada ze je nieco s USB podporou vo win 8.1 domrvene. Iste ludia popisu kadeco, ale v ramci statistickej chyby a trolenia je tych komentov viac ako by malo byt. Preto by ma aj zaujimal nejaky test ci je naozaj na tom nieco pravdy popripade ci sa to netyka povedzme vyhodenia podpory nejakych starsich zariadeni a podobne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z mala hodnotnych clanku, ktery prinasi neocenitelne informace. Jejich shromazdeni by jinak stalo pomerne hodne usili a zkoumani. Dekuji a jen tak dal.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Prostě z toho plyne poučení, že před pokusem o instalaci W8.1 na nějakém archaickém stroji po dědečkovi nejdřív spustíme "Pomocníka při upgradu na Windows 8.1" a ušetříme si tak práci. I když si nejsem jistý, jestli ten pomocník běhá na W98...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen si nejsem jistý, že když bude chyba v Biosu, ne samotném CPU, tak to pomocník pozná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě se nedávno stalo něco podobného. Potřeboval jsem na Athlon X2 4400+ co měl x64 rozchodit ESXi ve verzi 5.5 a taky to z nějakého důvodu nešlo. Nechtělo se mi to řešit :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bledě modrozelená mne dostala, tady v Praze a v nejlbližším okolí, alespoň pokud je mi známo, říkáme světle tyrkysová a třeba červenozelené se běžně říká žlutá ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já rozlišuju jen RGB ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Červenozelené se taky může říkat oranžová nebo žlutozelená, záleží na poměru. Ale modrozelená/zelenomodrá se kupodivu používá běžně, azurová nebo tyrkysová spoustě lidem moc neříká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koukam, ze mam stesti - mam Core Quad 6600 na chipsetu P35 a Windows 8.1 mi v 64 bitech bezi. Upgradoval jsem tam rovnou z Win 8, ani jsem zadneho upgrade pomocnika nespoustel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, že když chce člověk následovat MS rady a upgradovat z WinXP, tak pomocníka ani nespustí :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tybrďo fakt že jo :) http://abload.de/img/windowsupgradeassistaguria.png

Taky je komická ta hláška o navštívení URL pro další informace. To mám jako opsat? ;-) (kliknout se na to samozřejmě nedá).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Já sice chápu, že nelze provést přímý upgrade z XP na 8.1. Ale proč by pomocník nemohl říct, jestli to aspoň HW zvládá, to je mi záhadou. Kde zas udělali soudruzi chybu? :-)
A když spustím toho pomocníka pod Windows 7, tak mi tvrdí, že jedinou zcela nekompatibilní aplikací je TotalCommander :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Provozuji Windows 8 na Netbooku ASUS Eee PC 1201N. Instalace byla bez problémů, i když tento model neuvádí ASUS ve svém seznamu zařízení pro Windows 8.

Pokoušel jsem se nainstalovat Windows 8.1, ale to se mi opakovaně nedařilo. Zkusil jsem tedy spustit v článku doporučované testy - pomocníka upgrade na W8.1 - prošel. Coreinfo - prošel taky, všechny autorem článku tvrzené požadavky jsou splněny. Přesto instalace Windows 8.1 nejde. Znamená to tedy, že existuje ještě nějaká další překážka instalace, která není autorem článku popsána. Mohl bych poprosit o nějakou radu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říci, když to člověk nemá v rukou. Možná přidat nějaké další informace, samotné "instalace Windows 8.1 nejde" je poměrně málo. Buďto to hodí nějakou chybu (je dobré zjistit jakou), nebo se to beze slova zasekne a podobně, něco by též napovědělo, jestli je to x86 či x64, jestli x64 nejde a x86 jde a tak dále. Pokusil bych se též o přenos již existující instalace z jiného PC apod. (v tomhle je právě skvělá věc Windows To Go ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za odpověď. Byla to instalace x64, jinou jsem nezkoušel. Nenapadlo mne, že by to mohlo být lepší s x86. Instalace proběhla prakticky až do konce a skončilo to modrou smrtí. Bohužel jsem si to nepoznamenal a po několika neúspěšných opakovaných pokusech jsem to vzdal.
K dotazu mne vyprovokoval Váš článek a snaha sdělit ostatním informaci o tom, že :
1) lze dát Win 8 Pro do nebootku ASUS PCee 1201N (i když to stránky výrobce popírají)
2) nestačí pomocník upgradu Win8.1 a podmínky uvedené v Coreinfo na instalaci Win 8.1

V netbooku (jeden z prvních dodaných do ČR) mám SSD disk KINGSTON 256 GB (stál víc než netbook, musel jsem kvůli jeho instalaci porušit záruční etiketu a rozebrat netbook téměř na prvočinitele). Ale díky SSD je i zastaralý netbook s Atomem 330 1,6 GHz na běžnou práci Win 8 Pro docela rychlý. Ještě lepší by to bylo samozřejmě s větší pamětí, ale víc než 2 GB není bohužel podporováno).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To zní zajímavě. Minimálně v tom, že instalace proběhla až do konce a až pak to hodilo modrou. To by mělo být řešitelné. Kdyby byl problém v požadavcích na procesor, nespustila by se s největší pravděpodobností ani instalace. Nicméně mě bez detailů té modré nenapadá dál, co s tím.

Osobně jsem zkoušel Windows 8.1 na netbooku (Lenovo S12) s Atomem N270. Ten je sice jen 32bitový, ale Win8.1 mi na tom běžely (x86 samozřejmě). Z USB flešky v režimu Windows To Go. Atom 330 se od tohoto liší jen v tom, že má dvě jádra a zapnutou podporu x64. Nvidia ION je v obou, takže z hlediska čipsetu je to stejné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za odpověď. Problém je v tom, že další pokus o instalaci Win 8.1 by znamenal přehodit data z SSD jinam a začít znova (asi pokusem o x86). Nechce se mi netbook rozebírat a dávat do něj na ten případně neúspěšný pokus jiný disk.

Ale asi to zkusím někdy později - až mi dojde trpělivost s občasným několikavteřinovým zatuhnutím celého systému, kdy to bůhví co dělá - mám pocit že by mohl být příčinou systémový proces Antimalvare Service Executable. Je to sice nepříjemné, ale zatím se to dá vydržet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, zkusil bych to formou <a href="/tagy/Windows-to-go">Windows To Go</a>, tzn. nainstalovat Windows na externí USB harddisk. Ne flešku, tam může být jiný problém. Nicméně obojí jsem popisoval.
http://diit.cz/clanek/windows-8-na-usb-disku-windows-to-go
http://diit.cz/clanek/windows-to-go-na-vymennem-mediu

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Děkuju. Zkusím to zhruba za 10 dnů a když tak podám zprávu...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jak poznám, že moje deska podporuje Win 8.1? Win8 64b mi běží, ale Win 8.1 nejsem schopen nainstalovat, v procesoru to není, ten podporuje vše, ale deska je stará GA-MA69G-S3H. Proběhne instalace, ale po restartu se to zase "odinstaluje" a dostanu chybovou hlášku, že nešlo nainstalovat a proto byl systém vrácen na původní.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.