Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Preview: Eurocase s Rubyconem? Peklo zmrzlo!

Jsem zvedav. Uz se tesim na pokracovani. Zda se, ze vyrobci snad i v nejlevnejsim segmentu zacnou konecne pouzivat modernejsi soucastky, nez zminenou fosilii KA7500 alias TL494 alias GL494 alias ... Mam pocit, ze s novymi pozadavky na zdroje 80+ Bronze v novych PC sestavach konecne odvane zatuchlina ve vyrobe PSU.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli se náhodou nebojí těch nových dementních směrnic na účinnost apod., ale to každopádně bude vždycky někdo obcházet, protože na tom prostě trhne, někdo ty šmejdy za tři stovky bude vždycky kupovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hodilo by se, kdyby Behemot nakonec uvedl cenu, ať si to člověk může porovnat s jinými modely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Supr. Tesim se. Treba to bude i lepsi jak delta :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když to nemá na SSP-350GT tak na Deltu ani náhodou :P

Cena kolem tisícovky, příště stačí hledat...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To ano. Ale oflexovane kabely, velky tichy vetrak, stndardizovane atx, to je vic nez dobre. Jestli to bude na cenove urovni ssp350gt, i kdyby to melo trochu horsi parametry, tak mas 350 vs 500W... tak je to hodne slusne. Jinak cti co pisu, na cenu jsem se nikde neptal :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak nakonec jste kus do recenze sehnal? Paráda :) Těším se na recenzi!

http://zdroje.heureka.cz/eurocase-atx-700wa-14-85-m/recenze/ Já sice mířím na 400w, ale tyhle dva komentáře teda nejsou moc pozitivní. Docela mě to vyděsilo,a ochota koupit tu značku zas dost klesla i přes chválení v Computeru. Snad se jedná o konkurenční boj :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, přímo od Partisu, zdá se, že se to tam celkově hnulo a dá se s nimi docela solidně jednat. Co se Computeru týče, co před drahnými lety odešel Jan Černý se o recenzích nedá ani mluvit, to je zas šoupnem to do sestavy a napíšem jak je to skvělý…

No tak modulární sedmistovka za 1300? To se na mě neráčej zlobit, ale to asi bude trochu horší jak to pětikilo, tady už bych zase celkem čekal přemalovanou maximálně šestistovku. To prostě za tyhle peníze nejde. Vždyť i nějaký ty shitózní Cooler Mastery, Corsairy apod. stojí v tomhle výkonu tak dvojku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ten Rubycon je pěkný, tedy vlastně až zbytečný, pokud na výstupu bude klasicky odpad. To raději nějaké Teapo co vydrží minimálně 5 let a na 5V SB Chemi-con případně na 12V taktéž.

A pokud je to šrot, ani ty nejlepší kondenzátory tomu nepomohou. Klasicky známe podceňovanou 5V SB větev, která pomalu, ale jistě umírá při vypnutém stavu.

Takže supr, pěkný že to není největší šrot na trhu, ale cenově to zapadá k Deltě, případně za příplatek v menších skříní SSP-350GT stojí za to.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ehh, radši si počkej na recenzi, vaříš z hodně kalné vody.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spis je otazkou, zda to Rubycon skutecne je. Papir, plastova folie a vse, co se da potisknout, jak znamo, snese vsechno. Pro cinana neni problem zkopirovat treba celou japonskou tovarnu NECu, takze nejaky Rubycon ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím ještě nikdy nikdo neviděl dokonalou kopii kvalitních kondenzátorů. Protože kdo je schopen ji udělat, ten může rovnou vyrábět dobré kondenzátory pod vlastní značkou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fejky zatím byly vždy poměrně snadno rozpoznatelné. Třeba Nichicon HN kondíky s zlatým potiskem, když Nichicon se zlatým potiskem dělal jen špičkovou řadu HZ...
(Apple PowerMacy: http://s9.postimage.org/ou5j2zslb/Apple_powermac_busted_caps.jpg )
( originální Nichicony HN(M) a HZ(M): http://postimg.org/image/xct6kd0yj/ )

Shodně vetšinou neseděl ani font, ani provedení ventu a často i obalení bužírkou bylo jiné. Jinak řečeno - nesouhlasím s Behemotem že by fejk nešel udělat dobře, téměř k nerozeznání od pravého kondíku (když jsem v práci dostal za úkol dělat falešný etikety na chlast (rok 2000, 2001, mimochodem), tak mé výtvory byly skoro k nerozeznání ... samo že já, jako autor, jsem věděl, kde se to maličko liší a na co se dívat, ale...) - ale nikdo se s tím nebude jebat. Protože proč?

Protože když ten kondík / to zařízení, ve kterém je, někdo změří, hned bude vědět, že je to fejk.

Takže pokud se fejky dělají 1) aby se to kazilo 2) aby se ušetřilo, tak bude situace taková, že je většinou bezpečně rozpoznáme, neb se s tím nepářou, protože se to stejně neutají.

...

Příklad z praxe - jakmile si GSC kondíky udělali "reputaci" nejshitóznějšího shitu pod Sluncem, tak firma, která je dělá, problém s špatným zvukem těchto shitů vyřešila jak? Tak, že je prostě přejmenovala. Takže máme kondíky GSC prodávané jako Evercon, Sacon a Apsun (a jistě dnes už i jako další "značky", ale kdo by to řešil...)
A proč o tom píšu? Protože podle typu série, uvedené na obalu kondíku, bylo hned jasné, odkud vítr vane. Ano, sice logo a velký nápis změnili, ale číslo série ne.

Pokud si tohodle někdo nevšimne, tak je s ním zbytečná jakákoliv další debata.

Tedy prozatím byly fejky tak dobře rozpoznatelné, až to hezké nebylo. A nic nenaznačuje, že se situace v brzké době změní, protože zákazník není zvyklý rozebírat zařízení a kontrolovat výrobní čísla kondíků a orientovat se podle kvality a ne jen podle ceny a toho, co říkal Pepa po 10 pivu.

...

A taky je třeba si uvědomit, že nestačí např. ani odpozorovat, kdo má jaký HW, protože se můžete šeredně zmýlit. Já např. nedám dopustit na Enermax 620W Liberty zdroje, které jsou ovšem bez výměny kondíků jasnou vstupenkou pro Váš mainboard/grafiku do křemíkového nebe. Takže pokud vidíte třeba dobrý overclock a solidní scóre na GTX 660:
http://hwbot.org/submission/2590127_trodas_catzilla___576p_geforce_gtx_6...
...a na fotce vidíte Enermax staré Liberty řady:
http://hwbot.org/image/1212842.jpg

...pak víte stejně prd, protože ten Enermax prošel výměnou veškerých kondíků mimo keramik a de facto to už Enermax Liberty dávno dávinko není :)

(tolik o očividnosti zase z druhé strany, aneb ne vždy jsou věci takové, jaké vypadají)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl jsem, že to nejde udělat. Jen že to nikdy nikdo neviděl. Devizou těch kopií je, že je udělají hodně levně a prodají draho pokud už originály ani nejsou, nebo levněji jak originály, pokud jsou. A i kdyby nakrásně chtěli dělat skvělé kopie, tak levná výroba bude prostě mít špatné tolerance, i kdyby jen na velikost a nasazení bužírky, což byl třeba případ těch kopií KYA co jsem nakoupil. Dál neseděla barva, fonty, zátky. Jak říkám, pokud to chtějí udělat dobře, tak to udělají za cenu stejnou nebo vyšší, jak originál, a to je jen zvenku, nemluvím o kvalitě fólií a elektrolytu.

Samxon to prostě dělá dobře, fólie si dělají sami, nějaké elektrolyty asi taky, na co nestačí, to koupí od Nichiconu nebo jinde a zapouzdří (to byl třeba případ elektrolytů GA/GC).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

k té modulární 700WA: je to záležitost kterou si v posledních měsících prošli prakticky všichni výrobci kvůli bitcoin mining a masivnímu využívání výkonných GK. Hodně záleží nejen na tom jaké používáte konektory či kabeláž, ale zejména na tom, kam ten zdroj zavřete. Nezlobte se, ale pokud použijete nevhodnou skříň a máte v ní přes 70 stupňů tak už je to jen otázka času co "ukápne" jako první. Chce to také občas používat hlavu a nevěšet na jednu větev více grafických karet, což je postatné zejména u modulární kabeláže! Troufám si tvrdit, že daný problém vznikl právě takto.....
Mimochodem výrobci šli cestou upozorňování zákazníků jak mají zapojovat GK ke zdroji, ale i úpravou kabeláže, aby bylo těžké až nemožné zapojit více karet na jeden modulární konektor (rozumněj: prostě nedodávají Y kabeláž se 6+2 pin, takže prostě na něj 2 karty už nepověsíte) Takže v klidu. Osobně pokud chci zdroj bez výrazných kompromisů šel bych do Seasonicu, pokud bych chtěl šetřit ale ne bezhlavě sáhl bych po ECO.
Takže ještě jednou, je mi líto, ale problémy s tavícími se konektory napájení GK většinou nezpůsobili nezodpovědní výrobci, ale lidi, kteří při sestavování konkrétního modelu PC nepoužili mozek.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se za OT, ale rad bych se Behemota na neco zeptal (kdyztak me smazte):
1. Je mozne, aby ve zdroji odesla pouze regulace otacek ventilatoru, tj. vetrak jede furt naplno? V cem by mohl byt problem?
2. Jak vidis kvalitu soucastek soucasnych zakladnich desek v cenove relaci cca okolo 2000 Kc, je to stejna bida jako zdroje?
Diky

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1 - proč by odejít nemohla? Všechno odchází. Třeba se už dík kondíkům roztopil zdroj tak, že se termistor pokazil, anebo vyschly kondíky na snímači a nefunguje to a PSU tak dává větřáku plné otáčky.

2 - je to lepší než u zdrojů, ale žádné zázraky také nečekej... První eVGA GTX 660 Superclocked grafika mi odešla po 4 dnech, tolik ke "kvalitě" :) A nevím, jak chceš aby někdo vlastně obecně řekl nějaký konkrétní závěr. Jsou shity za 2000 drahé a jsou věci, které vydrží něco málo... :) Tak to musíš brát.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No prave u tech grafik to ctu furt, jak to nejde a nekdo to kazdou chvili zapeka. Pritom opravuju stary krapy, ktery jsou kolikrat zahnojely kily a kily prachu ale fungujou!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To bude internetový selection bias.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Může být i proražený tranzistor na regulaci.

Desky osobně kupuju ty nejlevnější ASRock, které mají, co od nich potřebuju (a tady počítám i nějaké dimenzování na výkony, které skrz to potáhnu atp.). Stejně to většinou zajde na můstky nebo nějaké jiné vadné šváby a to napříč od těch za 1000 až po ty za 7000, takže připlácet si nemá moc význam.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nejdulezitejsi jsou vykonovy soucastky kaskady a jejich dobry chlazeni

pokud planujes OC tak chces aby deska co kupujes mela co nejvetsi maximalni vykon napajeci kaskady a dobrej pasivni chladic

jinak sou na vsech deskach stejny svaby a stejne tak to funguje i s grafickejma kartama

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Abych ocitoval klasika: Americky součástky, rusky součástky, všechno je to Taiwan :-))

Me odesla deska za cca 9 litru, nejlepší ve sve tride (co se bezne prodava), Military Class 3, (jinak je vyborna, když funguje, coz o to:-)). Shorel - ale DOSLOVA, videl jsem to na vlastní oci, jak to hori jasnym plamenem - nejakej obvod v oblasti napajeni (a to o nemam zadne OC a podobne). Zdroj tam mam vybornej (obecne jsem stavel Pc stylem "wow, zrovna jsem vyhral slusne peníze, tak si splnim sen a vrazim 100 litru do kompu a koupim tam to nejlepší, co jde sehnat), proste odesla deska.
Když jsem to sel reklamovat, tak mi to neverili :-) Nechteli uznat záruku, ze to není mozny :-)), pak ze to teda poslou vyrobci, který to nejspíše OPRAVI :-))) Takze to posilali vyrobci a za mesic prisla samozrejme nova deska.

Takze obecne - odejit muze fakt cokoliv :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak horici VRM u MSI to uz je komedialni klasika :D :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel kdysi MSI K7T Turbo za tusim 7000 Kc a ty velke kondenzatory vybuchovaly a obsah vzdy vystrikl na zdroj. Clovek hraje na PC a najednou PRASK rana jako vystrel z vnitrku PC. A furt jsem nemohl prijit na to proc.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No, Turbo2 už měla veliké Chemi-Cony. Proč asi :-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Diky, cili jako vzdy mame levnej smejd a drahej smejd.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jo naprosty souhlas, ja posledni dobou beru jen Asrock, levne spolehlive desky, nemam s nima zadne problemy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Rozkreslil jsem si par takovych starsich regulaci. Kdyz se podivas na schematka, tak pripada v uvahu nekolik vadnych soucastek. Je tam tranzistor, ktery reguluje otacky vetraku (pruraz). Paralelne k nemu byva nekdy zenerova dioda, ktera ma za ukol rozjezd vetraku po zapnuti zdroje (pruraz). V uvahu pripada take vadny termistor, ktery ma rovnez zkrat. Regulace byvaji nekdy na samostatne desticce malych rozmeru, prichycene jednim sroubkem na chladic usmernovacich diod. Jine zdroje ji maji na hlavnim plosnem spoji. Oprava je pomerne jednoducha. Staci promerit zminene soucastky a vymenit.
http://www.schematka.hostuju.cz/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Diky Behemote za tento zdroj... Nevim jestli sis muj email vzal k srdci, nebo se ti jen dostal pod ruku, ale ja sam jsem byl velmi prekvapen pri testu tohoto zdroje, protoze prekonaval v zatezi lehce drazsi corsairy, chieftecy apod...

Jsem zvedavy jak dopadnou jednotliva mereni...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mám před sebou podobné zdroje, model 700W eco+85, a 500W eco+80.
Pohledem z venčí vidím malé kondíky AsiaX a ten velký je CapXon, v obou zdrojích vidím stejné značky. Netvrdím, že tam žádný Rubycon není, všechny nelze zvenčí přečíst.
Jinak zkušenosti s tím 700W modelem mám výborné, i přetížení snáší dobře.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.