Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Stane se ze smartphonů powerbanka s displejem?

Určitě to tímhle směrem jde a vzhledem k těm šmejdům co se už dnes vyrábějí je to úplně jedno. Nedávno jsem v ruce držel Nokii C3-01 a zpracováním/materiály v pohodě překoná i dnešní 2x dražší mobily. Třeba ty placky bez jediné dírky a tlačítka budou vysoce vodotěsné. O odolnosti si iluze nedělám.

Žabomyší války o smysluplnosti HW klávesnice u mobilu, mě už nechávají chladným. Notebooky s dotykovou klávesnicí nikdy nepřijdou i kdyby se frikulínský apple na hlavu stavěl a mobil je jen menší tablet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to chtělo někdy ten Apple vystrnadit z hlavy...
http://shop.lenovo.com/cz/cs/tablets/lenovo/yoga/yoga-book-win/?cid=cz:s...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zde v diskusích se nesmí postovat URL nebo zač jsem obdržel to mínus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uni: Tož vítej na diit.cz. Uvedu tě do obrazu, zde je obrovská fanoušácká základna AMD a Linuxu. Sprosté slova jsou tady: "intel, nVidia a Windows"
Hodnocení je zde zvrácené pro zmatení imperialistického nepřítele a Google robotů, neboli když dostaneš mínus, znamená to, že hovoříš pravdu. Když dostaneš zelené plus, tak to není vyloženě lež, ale spíš jen zbožné přání, fantasy, něco co si všichni přejí, ale není to pravda aby to vyhledávací robot Googlu zaregistroval, zanesl manažerům do tabulek a oni tak měli představu o tom co zákazníci chtějí aby se vyrábělo.
Přeji pěkný den :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dneska souhlas náčelníku. Nejvíc mínusů jsem tu schytal za koment, že "cokoli od AMD je super především v zimě" - rozuměj - AMD je super přímotop.
Do placu jsem hodil historku z doby, kdy jsem pracoval v RMA, kde jsem popsal "jak jsme si s chlapama v chladných dnech v práci pustli AMD procesor (boční fan) a o chladič si ohřívali ruce". Což je historka pravdivá, mám na to za svědky bývalé kolegy a tudíž bych za to neměl dostat mínus od nikoho, kdo má IQ byť dřevěného houpacího koně s useknutou hlavou.
Ale holt... zdejší AMD fans se projevili ;)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Upřímě jsem fanoušek AMD a tu situaci jsem zažil. Zahříval jsem si tak nohy. Ale ta situace je již dávno pryč a nebo po mě nikdo již nechtěl tak žhavý procesor:).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, tablet?

Sice už lidi přišli na to, že to jako náhrada notebooku moc nefunguje, ale to zařízení existuje a nějaké ty miliony se jich prodaly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak vždycky budou nějaká zařízení pro určitý, třeba minoritní segment trhu.

Kupříkladu by se mohlo stát (i když si těžko dovedu představit, co by k tomu výrobce vedlo), že by se na trhu mohl objevit (fakt jen hypoteticky), přístroj určený jen k telefonování, který by konkuroval... telefonům, s nimiž lze dělat 1000+1 věc, ale k telefonování nejsou zcela nejvhodnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chapem ze je to nadnesne ale porovnavat vyhodenie jacku s odstranenim klavesnice je mimo a to z viacerych dovodv. Mozno by sa to dalo porovnavat keby povodnu klavesnicu na telefone nahradlili nejako wireless. V provom rade tvrdit ze jackom sme sa zbavili nejakeho D/A je blbost pretoze v telefone je stale reproduktor a mikofon na telefonovanie, a pokial bude mat clovek analogove usi a hlasivky tak to tak zostane. Takze minimalne jeden A/D a D/A prevodnik tam bude vzdy nehovoriac ze takto sa ho aj tak nezbavili len ho presunuli do sluchadiel. A dalsi problem je cely ten bezdratovy prenos.Ci uz simplexovy alebo full duplexovy prenost na obmedzenom pocte kanalov, co je jak Wifi tak aj BT bude asi vzdy rieseny paketovo, a to znamena ze ked sa zaprasi pasmo, co nieje problem, alebo budu zaplnene frekvencie co tiez nieje problem (wifi) tak je docela tazke garantovat latenciu co zasa pri audiu je celkom problem. A to nehovoriac o vypadkoch.
Co sa tyka vyhodenia hw tlacitok tak to je celkom logicke - mechanicke veci maju tendenciu sa pokazit.
Ano je docela mozne ze casom bude z telefonu uzavreta placka ale dost pochybujem, ze pri dnesnom trende, to orezavanie nezasiahne aj bateriu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Odstranění klávesnice fakticky odstartoval ten zpropadený:) Apple iPhonem. Dostali se do ruky přístroje, které byly relativně přívětivé k psaní přes SW klávesnici. Přístroj měl na tehdejší dobu velký displej, Apple tradičně zaměřený na UX užil displej s malou latencí (tohle konkurence dlouho doháněla), tedy se lidem poměrně příjemně displej užíval. Samozřejmě, ve spojení s thumb friendly klávesnicí.
Další a finální krok bylo navýšení úhlopříčky, s příchodem 5"+ se značně zpohodlnilo strefování do čudlů i méně motoricky zručným.
Dneska když vezmu nějaký přístroj s HW klávesnicí (myšleno mobil), první vjem je, že je to psaní namáhavé, druhý, že je to pomalé:) Tohle prostě evoluce nahradila.
No a samozřejmě, výrobci co můžou, to zahodí, v zájmu ceny výroby:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

navíc HW klávesnice neumí SWIPE :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, takze nastane opacna doba..ruzna zarizeni (mp3 prehravac, gps, atd..) se do mobilu poslednich 10 let integrovali jako "univerzalniho" nastroje. A ted zase zpatky k zarizenim :))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Beatles: 1100010011001110011011110100001101...

Dobre asi ne, takze se shodneme, ze digital-analog prevodnik je nutny a osobne ho za kazdou cenu chci v mobilu a ne ve sluchatkach, protoze proste na hlave nehodlam nosit tezka sluchatka i s elektronikou, takze je to jednoduche, nebude-li prevodnik v mobilu, s mobilem koncim, dokazu zit i bez nej. No a od prevodniku je to uz jen krucek k Jack konektoru, takze vlastne plati to same.
Bud se najde firma, ktera bude umet prevodnik a Jack konektor ve smartphonu, potom budu jejich zakaznik nebo nenajde a potom usetrim penize. V predchozi debate to nekdo shrnul do nekolika malo slov: "No jack, no deal.".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty dnešní D/A převodníky jsou tak prťavé věci, že jack je proti tomu obří monolit. :-) Co asi bude při návrhu otravné, je jak vést analogové cesty tak, aby to nenaindukovalo ten rádiový bordel co uvnitř i vně mobilu je. Evidetně se to dá, ale určitě to stojí prostor a kompromisy v umístění audio obvodů. Takže z hlediska výrobce to určitě dává smysl. Co na to uživatelé se ukáže, ale bojím se, že podíl lidí s kvalitními sluchátky je těžce minoritní. Ti s nekvalitními si nepohorší a ještě přijdou o drát. Pak je tu nemalá skupina lidí, která vůbec hudbu na mobilu nepřehrává.

Každopádně je smutné, že se univerzalita zahazuje ve prospěch trendu, navíc značně kompromisního. Kdyby to BT bylo alespoň audiofilsky nekompromisní, alespoň nějaký důvod pro zavržení analogu, ale to fakt není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vtipné, že v zásadě se jde naopak naproti univerzalitě. Vždycky když si vybavím rozcvičku se zapojováním 4 jacků do zvukovky v desktopu pod stolem (a Asus např. nemá ani žádné barevné rozlišení) a dáš to tak na 3 cviky, tak představa, že místo toho zapojím 4x USB-C v naprosto náhodném pořadí do bracketu a ono si to řekne, co je jaký kanál...Hle, univerzálnost:) Tedy pokud skrz ty USB-C půjde digitál a ne analog.
Jen takové malé IT zasnění:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no lenze do usb c treba prevodnik na pripojnie tych repro. a od toho maju dosky manual.

a je blbost v telefone odstranit jack, ako bude fungovat fmradio, ked sluchatka fungovali aj ako antena.
ano riesit to samozrejme ide datovym tokom ale to by museli byt programy flat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A safra, to je zase napsaných blbostí co:) Fakt to připomíná nedávnou dobu s příchodem čteček otisků do mobilní sféry, hromada vystrašených neinformovaných lidí které stále dokola bekají....
A) Nevím tedy na co mají desky manuál, nicméně pokud mluvíme o digitálním připojení (což vyplývá z podstaty toho co jsem napsal) tak ano, potřebují vlastní DAC. No a? Tedy já si koupím nějakou sadu repro v chtěné kvalitě s vlastním DAC a bude jedno, k čemu je připojím, zda k laptopu s jedním USB-C a hubem nebo k desktop mašině, prostě nebudu řešit, zapojím 3-4 páry repro a mám prostorový zvuk, ze strany zařízení prakticky nezávisle na formě stačí jen podpora na straně zvukového čipu, o kanály se postará USB-C, o kvalitu výstupu repro.
B) Jako anténa fungují jen pro FM přijímač, což je dnes okrajová technologie (min. z pohledu mobilů), takže brečet na tímhle je opravdu offtopic. Dále jsem absolutně nepochopil, proč by jako anténa nemohly sloužit sluchátka v USB-C...§

Ach jo, už zase začínám suplovat informační kanál. Co se takhle o ty věci víc zajímat, když už se vyráží do diskuse diskutovat?:/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To bude zlomených káblů a zničených telefonů akorát ready na předražený servis nebo koupi nových sluchátek. 3.5 je nesmrtelná. Nedokážu si představit horší konektor na přenos audia zvlášť v přenosném zařízení než USB-C ... Fakt nevěřím že se tenhle trend chytne, ale nechme se překvapit

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ono to ve skutečnosti směřuje opravdu k těm BT (z pohledu aktuální technologie) sluchátkům. Na USA trhu už letos byl někdy v polovině utracený objem peněz drát/bezdrát vyrovnaný (vyšší průměrná cena bezdrátu), resp. na konci roku bude předpokládám bilance už ve prospěch bezdrátu (a to nestačí promluvit potenciálně těžká váha AirPods, ani nebyla spuštěna "krize" s iPhone 7). A jak známo, USA trh dost ukazuje obecný následný trend.
Také jsou odhady, že majorita investic do vývoje je ve spojení s bezdrát sluchátky, resp. sluchátky s aktivními technologiemi, ať už napájené z vlastního zdroje (bezdrát) nebo vnějšího (USB-C, Lightning). U klasických analog sluchátek jsme pravděpodobně na vrcholu nabídky a technologie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakou rozcvičku?
Vždyť i jacky se už celé roky dají zapojit tak jak je popsáno, jen se moc nepočítalo, že by si repráčky zpětně povídaly s počítačem, takže tuhle část musí zastoupit uživatel.

Uživatel vezme řekněme mikrofon, zapojí ho do nějakého náhodného jacku, počítač se zeptá „Co jste právě připojili do modrého konektoru?“ (barva podle toho, do kterého jacku to strčil), uživatel zvolí mikrofon a je to.

Nevím, jestli to tak je všude, ale viděl jsem minimálně několik různých modelů základních desek, kde to takhle fungovalo/funguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takovou, že tam lezeš několikrát, než trefíš správné díry/kanál:) A při tom vidíš, jak by to chtělo za tím kompem uklidit. A jak jsou kabely v bordelu. A vůbec, radši tam nelézt, natož opakovaně:)

Dialog, který by se mě ptal, co jsem zapojil jsem na PC neviděl od dob DOSu:) To zní jako nějaká proprietární apka od výrobce zvukovky, v podstatě nepoužívám a i tak mám pocit, že třeba to od Asusu mělo při zapojení perfektní poker face...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kolikrát ročně zapojuješ pod stolem multikanálový audio?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, to bylo v odlehčeném duchu:) Nicméně to na principu nic nemění.
BTW: můj desktop se umí ježit (pokud bych nechal vloženou PCIE zvukovku) až 12ti jacky a to možná nějaký zapomínám) přesto nepoužívám ani jeden.
Ne, nepoužívám to v nějakém silent režimu, ale zkrátka ten "starý" konektor nemám jak využít, zvuk jde ven přes DP, Toslink a WiFi. Jen pro zajímavost, jak "nezbytný" ten jack taky může být:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono jacky na desktopech jsou prostorová úlitba a jsou v audiosvětě nestandardní. Pro "link" signál jsou standardem cinche v profi pak 6,3 mm jacky.

Jack jako sluchátový výstup je dlouho ustanovený standard.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, no to byli koně ale taky a jak jsme rádi za jejich náhradu:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a pak tu máte druhý názor. Lidí jako jsem já :) K čemu 3.5 jack? Vždyť ho vůbec nepoužívám. Takže ho můžou klidně vyhodit.

Proč nikdo nenadával, když odstranili FM radio z telefonu? Protože ho nikdo nepoužíval :)
A co třeba tlačítko "search", pamatujete si na něj na Android telefonech? Asi ne, protože ho nikdo nepoužíval, tak nikomu nevadilo, že ho odstranili. Jakmile daný prvek používá méně než X% uživatelů, tak postrádá smysl. Když se podívám na lidi v mém okolí (řekněme vzorek 20 lidí), nikdo nepoužívá drátová sluchátka na mobilu. Prostě poslouchají hudbu z jiných zařízení než telefon nebo mají BT sluchátka.
A kdybych sluchátka nutně potřeboval, tak koupím BT převodník s 3,5mm jackem, který je velký asi jako kostka cukru, přicvaknu si ho za límec/kapsu... a sluchátka si do něj připojím.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tento přístup - vyrábět jen pro velké skupiny zákazníků a na ty menší kašlat, ať se koukají přizpůsobit - vede k zajímavým důsledkům. Například k tomu, že když chcete koupit kalhoty, tak si můžete vybrat mezi americkými montérkami a tepláky. Normální kalhoty už skoro nikdo nevyrábí a neprodává.

Mně vždycky tvrdili, že trh zajistí, že v obchodech bude absolutní výběr všeho. No hele, a on je tam absolutní výběr tepláků a džín. Když nechci ani jedny, můžu si nechat poslat ze Skotska kilt...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A) Výrobce s úzkým profilem nabídky může dvě věci, cílit na specifický trh nebo cílit na masový. Nevím na kolik znáš zrovna Apple... B) Takže ti trh nabídl alternativu, vo co de?:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je naprostá blbost.

Nabídka je obrovská, akorát pokud zrovna sháníte kalhoty z broušené kůže přesně v barvě bílá navajo, nelze čekat, že je budou mít v prvním hypermarketu.

Prostě speciální věci, kterých se prodá pět za rok, nikdy nebudou dostupné tak snadno jako věci, které se prodávají po milionech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mrkni na nadpis clanku:

Stane se ze smartphonů powerbanka s displejem?

A ty odpovidas: Ano, vubec mi to nevadi, me to staci.

Je to v poradku, ale jsou lidi, co nad smartphonem uvazuji jako nad kompletnim pocitacem a tem to samozrejme stacit nemuze.

Osobne to vidim spis tak, ze se trh opet rozdeli a budou se vyrabet v podstate hloupe dotykace pro lidi, kteri nic vic nepotrebuji a kompletni minipocitace s jinym OS nez Android, pro lidi, co to dokazou vyuzit. Logicky iPhone nebo Samsung Gakaxy budou spis v prvni skupine.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja se dost bojim, ze se trh nerozdeli a budou jenom stale hloupejsi a hloupejsi dotykace. Coz je dnesni stav.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, finální stádium (pro majoritu) je monolitická placka bez mechanických částí a slotů (eSIM, atd.), kdy prostě za danou dobu vyměníš placku, zadáš ID, obnoví se data. Kompletní komunikace s okolím včetně napájení bezdrátově. Tohle tvrdím roky a roky a vývoj mi dává za pravdu, kdyby to třeba operáci nezdržovali (obhajoba SIM karty) např.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A k to jako bonus placeni nejen za volani a data, ale i mesicni pausal za pouzivani fotoaparatu, prehravani hudby, GPS, atd. Zaplat si zarizeni, ktere budeme ovladat my a jeste te skasnem tak, zes to nevidel. A vetsina lidi bude jeste hykat blahem. Smutne :( .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skoro tak, ostatně, formy leasingu tu z jsou, ať už přímo od výrobce nebo prodejce. Operáci také majiteli na splátky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me FM radio dost chybi.. ale nic s tim nenadelam. Pouzival jsem ho casto - nebavi me predvybirat si hudbu.. natoz pouzivat datove prenosy. I u map jedu 99% offline (v aute) a az last mile podle online map, jestli jsou potreba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jedna z prvních věci která půjde pryč je ten poslední konektor. A že by se telefony změnili ve vysílač energie si nemyslím.
Takže vlastně článek vo... :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Abych vnesl čerstvý vzduch do vod bezdrátového připojení sluchátek a vysokých latencí. To je jen technologický problém. Firmy vyrábějící sluchadla pro nedoslýchavé užívají často proprietární bezdrátový přenos, protože bluetooth nevyhovuje. Tudíž je to jen o vylepšení bluetooth na úroveň těchto systému. DA převodník velikost sluchátek zvětšuje minimálně, nabíjecí baterie power one, vydrží cca 10h a jsou vyměnitelné. Co je limitující a bude limitující je reproduktor. U muzikantský in-ear monitorů jsou vestavovány 2-3 reproduktory, což jednak zvětšuje systém a žere více elektřiny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže sluchátka pro nedoslýchavé budou pracovat s omezenými frekvencemi zvuku, ne? Takže tam půjde pravděpodobně i docela dobře komprimovat. Obávám se, že pro hi-fi bude potřeba mnohem větší datový tok a může se stát, že ty proprietální bezdrátové přenosy na to nebudou vhodné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nač přemýšlet nad kvalitou bezdrátu když se budu muset každý den ty sluchátka znovu a znovu nabíjet?? sluchátka na baterky jsou prostě zpátečnický nesmysl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Denně nabíjíš laptop, telefon, tablet, prakticky i hodinky, takže je to opravdu v zásadě jedno. Navíc jak ukazují Apple AirPods a Samsung IconX, vlastně ani to není pravda.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hi-Fi!? No dnes se pouziva na vse zkratka: HD ;-) Napise se HD skuchatka a ovecky to koupi a vychvali :-)) ...

Apropo mnozi mladi co komponuji "dudbu" (spise jen synteticke pazvuky z PC...) maj zkazeny vkus Mp3-kama casto prevadenyma na CDaudio a zpet casto opakovane..., tak, ze hajtku bicich vytvori jiz primo sislajici a namisto koviveho ostreho zvuku: cik cik, ma ve svem dile a to jiz i svetovycb..., zvuk hajtky proto tak šišlajici: šuch šuch :-( ...

Tak na co Hi-Fi ??? :-() , šuch šuch se vic pokazit nemoze :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já bych řekl, že aktuálně je cool spíše HiRes, kterým se rádi ohánějí korejci nebo číňani, hires DAC (s nějakým tím násobkem dokonce), hires sluchátka:)
Ale jinak já nerozumět jazyku tvého kmene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No skor je to o tom ako plno bude na danych frekvenciach. Tie sluchadla pre nedoslychavych musia tiez pouzivat povolene frekvencie a maju volnych niekolko kanalov alebo nejake pasmo (netusim ako siroke alebo kolko kanalov). Lenze je docela malo pravdepodobne ze sa na jednom mieste nejak casto stretne vysoky pocet neslychavych tak aby dosiel pocet kanalov na ich sluchadlach a tym im skolaboval prenos. To je to co sa deje dnes bezne na wifi - radiospektrum je zahltene a ten kto viac krici (ma vyssi vykon) ten skor pretlaci data. Co sa tyka BT tam je to obmedzene vykonom a tym aj dosahom, lenze vzhladom na masovost BT a ak sa stanu defacto jedinym standadom BT bezdrat sluchadla tak v takom autobuse alebo obchodaku moze nastat problem. Ostatne asi aj preto Apple nepouzil cisto iba BT ale doplnil to vlastnymi technologiami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci byt prorokem, ale muj osobni postreh je takovy, ze ne vzdy se evoluce vyvyji podle prani vyrobcu.
Staci pripomenout vlnu s domacimi kiny 7+1 - podle vize vyrobcu by touto dobou mela kazda rodina mit doma v obyvaku domaci kino s repraky po cele mistnosti (nejlepe bezdratovymi) a v brylich koukat na 3D filmy..
Z moji osobni zkusenosti je opak pravdou - znam plno rodin, ktere se od domaciho kina vratili zpatky ke klasice Zesilovac+Stereo repro ..(o 3D ani nemluve..)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Protože prostorový zvuk (resp. jako zdroj zvuku, prostředí ještě jakž takž) u filmu nedává smysl. Ty jsi divák a sleduješ děj před sebou. U her, kdy ty jsi ten protagonista uprostřed je to něco jiného.
Tedy ani ti co mají konzole nemají domácí kino? To už mi přijde docela škoda a významné ochuzení se o atmosféru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uznavam, ze spadam jeste mezi dinosaury, kde obyvaci pokoj slouzi primarne jako spolecenska mistnost k popijeni vinecka, s televizi jako kulisou.. Deti hraji hry na pocitacich ve svem pokoji...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Původně se tedy hovořilo o "plno rodin", ale neva:)
Tak nevím jestli spadám do prehistorie, ale kdybych si pořizoval TV jako centrální zobrazovadlo (spíše ale projektor), tak by k němu nějakým způsobem PC či konzole byla připojena, neb a) TV vysílání je pro mě minoritní, b) zavdává to důvod k ozvučení prostoru za účelem nenáročných herních seancí s prioritou na obraz a zvuk.
Ono takové svezení v rally speciálu, kde doslova všude kolem tebe bubnuje štěrk do podběhů je ZNAČNĚ jiný vjem než nějaké stereo chrastítko z monitoru:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, a najhorsie na tom je ze trh odstavil plazmy, lebo...
ako neviem si predstavit pouzivat 7.1 kino na gramofon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ, vlastnim obyc HDready plasmu, a dokud bude fungovat tak zadne 4K mi domu nepachne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je velice zábavná představa, jak se v nadupaném klubu v centru velkého města 40 frikulínů s iPhony pere a snaží si navzájem vytrhnout bluetooth sluchátka, protože se jim ztrácí audio pakety zahlcením 2,7 GHz pásma :-)

Pokud by tam další lidi surfovali na free wifi, tak by to bylo ještě zábavnější. Tipuju na vítězství surfařů s notebooky, protože rána dvoukilovým noťasem bude asi dost bolet.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No dalších 80 běžných lidí s iPhony budou v klidu tohle poslouchat za nerušeného poslechu ze svých Lightning nebo Lightning->jack sluchátek:)
BTW: v té tvé představě, ostatní uživatelé Android přístrojů s BT sluchátky, ti potíže mít nebudou. Proč?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta představa je docela vtipná :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo, zda uz nekdo netesoval neco typu plna tramvaj lidi, pulka ma bezdratova sluchatka...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Volejte řediteli:
Q: Stane se ze smartphonů powerbanka s displejem?
A: Ne.

PS: Nemohl jsem si pomoci :).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Však to len blbý Ježek vymyslel blog, aby sa tu rozbehla diskusia. Kašlite na to a choďte na pivo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za chvíli by mohl zmizet i lightining/usb konektor stačilo by trošku doladit bezdrátové nabíjení a pro data používat 802.11ad... první telefon bez žádného konektoru - to by teprve začali uživatelé vyvádět :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.