Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zbytečnost roku 2014: chytré hodinky

Jsem hrdým majitelem hodinek Omega Constelation (automat, chronometr, datumovka) z roku 1969. Jdou přesně a pokud se nosí pravidelně, tak je není potřeba natahovat. Koupil jsem je před pár lety v Londýně za 190 liber (cca 6000 Kč). Kam se na ně jakekoliv chytré hodinky hrabou...

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

Vycházíte z nemoderního předpokladu, že hodinky jsou určeny k ukazování času....

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak jako z nemoderneho predpokladu, ze telefon sluzi na telefonovanie. Kam tento svet speje.

Cim dalej tym viac sa vyrabaju nenormalnejsie, nepraktickejsie a nezmyslene elektronicke hracky. Hodinky presli niekolko-storocnym vyvojom a za 8 litrov moze mat dnes clovek hyper-kvalitne hodinky, kde baterka vydrzi 20 rokov a ich presnost bude radovo niekolko sekund rocne.

Ale nie. My sme vymysleli smart-blb-genius-tupelo-demento-hodinky, kde baterka vydrzi jeden den a ktore ked si aspon raz mesacne neohmataju cas na internete, tak pojdu nepresne o 2 minuty za mesiac.

Gratujulem Homo Sapiens. Dementizacia a retardizacia napreduje. Aj ceske Primky za 600 Kcs z 80. rokov su ovela lepsie jak tieto neprakticke, nepochopitelne, nezmyselne vyrobky. Cele je to o tom: co tu este nebolo, co este mozme skusit vyrobit, ci sa to nahodou neuchyti aby sme dobre zarobili. Je jedno ze to je uplne nezmyselna neprakticka sprostost. Aaaaaa smart-blb-genius-tupelo-demento-hodinky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hodinky - včetně těch mechanických - jsou hlavně statusový symbol, proč by jinak bylo tolik ukrutně drahých kousků a tolik reklam na ně v určitých druzích časáků. Sporťáka si totiž při setkání manažerů nebo jiných týpků (napadá mě citace z Emila Hakla, že "svině v hadrech za sto tisíc", ale to pochopitelně všichni nejsou) nemůžete vyložit na stůl, aby ho všichni viděli a přečetli si, do jaké "třídy" to patříte :)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, hodinky uz davno funguji pouze jako modni doplnek, takze co je vevnitr je irelevantni, spis jde o znacku a design

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Presne tohle se tvrdilo o tabletu - naprosta zbytecnost.

A pak prisel Steve Jobs a presvedcil svet ze to co potrebuje je zrovna tablet.

+1
-63
-1
Je komentář přínosný?

Steve Jobs zemřel a svět začíná přicházet na to, že tablet zase až tak moc nepotřebuje...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

A co svet potrebuje, co clovek potrebuje? Strechu nad hlavou, jidlo, teplo... Nic jineho vlastne moc ani nepotrebuje...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A taky iVýrobek, jinak kdyby dodržoval tyto 3 základní potřeby, tak si připadá stejný, ale on chce být "originální" :D Think different

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A lidé na něj dali a zfanatizováni jeho idejemi si ten tablet nakonec koupili. Teď s ním nemají, co dělat. Proto se jim možná říká iOvce, protože za ně přemýšlí Apple a nebylo to náhodou Jobsovo motto: Lidé nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážete? To už zní trochu tak, že ti lidé jsou bez závitů. I já tablet vlastním již 2 roky, ale takový, který je k užitku - Note (předtím transformer, který mi nahradil NB) a neustále ho používám ve škole k zápiskům - lze na něm dělat něco produktivního, dokonce i podepisuji dokumenty, aniž bych je musel vytisknout-podepsat-naskenovat-poslat. Nelze najít smysluplné využití pro iPady, než jen konzumace informací, na což však jeho majitelům sloužil už dříve vlastněný iPhone. Známý si před pár měsíci koupil iPad (již měl iPhone) a teď mu leží v šuplíku, ale Applu se těch 10 táců líbí a tipuji, že si onen člověk koupí další nový tablet hned z několika důvodů, týkajících se především pocitu býti COOL, a opětovně tak podlehne marketingu a jablíčko pěkně nakrmí.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz cloveka ten tablet vylozene nezivi, tak ho pouziva vetsinou na zabavu, komunikaci se svetem a podobne, na podepisovani dokumentu nepotrebujes stylus, to uz jsem delal pred cca 3mi lety prstem na levnem androidu Ainol Fire... Nicmene Note jsou dobra zarizeni, sam mam uz druhym rokem note 2 a mozna si ho jeste nejaky ten patek necham, mozna downgradnu na neco mensiho, protoze me ted berou windows tablety a tech s aktivnim stylusem je uz taky par na trhu... Hlavne rada Dell Venue Pro a Microsoft Surface... Dell Venue Pro osmicka je k sehnani nova uz kolem 5tis s 64GB eMMC a ma docela kvalitni IPS (i kdyz 'jen' HD) s kontrastem 1200:1. Bay Trail a Windows with Bing + Office 365 nastartovaly takovou malou revoluci v tabletech, uz neni duvod kupovat android, pokud vylozene nepotrebujes nejakou velmi specifickou aplikaci nebo vyuziti, protoze kvalitne vyrobeny full pc experience windows tablet (Linx 7) se da v Evrope poridt uz za 2000 kc (hd ips, 32GB eMMC 170MB/s read, 70MB/s write, 280g, 4-6 hodin baterka, hdmi, microSD a office 365 na rok pro dve PC), tomu zadny android nemuze konkurovat pokud je clovek hlavne PC fanda. Kdo nepouziva, neuveri... Ja bych tu mohl rozepsat spoustu veci jak ho pouzivam, ale ja jsem poradny geek... Kazdy ma individualni potreby a naroky, ale pro me je Linx 7 tabletem roku. Tak solidne vyrobeny tablet s tak velkou uzitnou hodnotou za takovou lidovou cenu tu jeste nikdy predtim nebyl. Bravo WINTEL.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

ještě tomu chybí GPS, to bych to bral hned
lama dotaz : bere Linx7 pro periferie (tiskárny, ...) standardní ovladače pro desktop nebo je to nějak pomršený?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Podepisování prstem je sice možné, ale výsledek se stěží vyrovná podepisování stylusem :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

V zivote som tablet nepotreboval a to ma malzelka zo skoly 3 (slovom TRI). Je dobry akurat na hranie hier, pripadne nepohodlne browsenie po nete, kym sedim na hajzli. Ale ja nepotrebujem browsit po nete kym sedim na hajzli. ABSOLIUTNE ZIADNA NORMALNA ROBOTA SA NA TABLETE ROBIT NEDA.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ale da, ja si na 7 palcovem windows 8.1 tabletu za £59 i s office 365 delam tabulky do prace a podobne.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Dá se, ale jen se stylusem anebo bluetooth myší a tabletem v nějakém stojánku.... :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Office 365 je optimalizovany pro touch, jakmile ho spustis na touchscreenu objevi se ti na nastrojove liste ikonka s prepinanim mezi dvema moznostma - optimize for touch / mouse. Muzes potom s dokumenty provadet pinch to zoom, scrolovat, oznacovat, roztahovat tabulky, zadavat parametry, popisky atd atd, takze opravdu nepotrebujes mys nebo stylus. Samozrejmne to neni na zadne slohovky, tam uz by byla potreba hardwarova klavesnice, ale na rozvrhnuti tabulky a jeji editaci, nebo na mensi editace dokumentu z pohodli gauce a s 280g v ruce to jde. Nejlepsi jsou lide, kteri to nikdy nevyzkouseli a mudrujou... takovi chytrolini mi muzou vlezt nekam :-)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Sem si ted vsiml ze Linx 7 je zase v akci za £59 (normalne stoji £79). Je k nemu i rocni licence s office 365 pro jeden tablet + jedno pc/mac tak jsem hned objednal dalsi 3 pro pratele a rodinu, za ty prachy (v prepoctu 2000 kc) je to super mobilni PCcko.

http://www.ebay.co.uk/itm/191398987339?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPa...

edit: A jelikoz ten prodejce nema volbu postovneho do Ceska, tak jsem se za vsechny Ceske tech nadsence, kteri by mohli mit o tento tablet zajem, primluvil aby tu moznost pridal.

Hi, I would like to suggest something in favour of people in Czech Republic back home. We are generally reliable people and it would be nice if you include postage options to Czech Republic. I am sort of 'advertising' this tablet on Czech tech sites and it would be great, and people in Czech would be surely grateful, if they can land their hands on this great value device and/or some other items in your great shop. Thank you very much.

Uvidime, mohl by to udelat :-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Smartwatch sú síce zaújmavý gadget a ukážka toho čo sa dnes dá vyrobiť, ale nevidím zatiaľ jediný racionálny dôvod prečo by som ich mal vymeniť za svoje "obyčajné" Seiko ktoré sa nabíjajú len tým že ich nosím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Seiko kinetic mám od roku 1996. Titanové pouzdro i řemínek, safírové sklo po těch letech bez jediného škrábance. Rozhodně je nevyměním za nějakou elektronickou hračku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj, ale to nosis zaroven "sperk", ktery ukazuje cas

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Tak to u chlapa má být, ne? :)

PS: a mínusující nosí na svém pidižvíkovi zlatý kroužek

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je právě jádro pudla, asi byla chyba, že se to začalo pojmenovávat chytré hodinky. O hodinky a měření času jde až v posledním gardu. Prostě se někteří snaží vyrobit elektronické něco, co bude některým jedinců zlepšovat život nebo otevře nové obzory. Počítám, že toto jsou jen úplné začátky a osahávání hranice možného. Něco podobného jako začínaly mobilní telefony, takovou cihlu by si dnes nevzal nikdo. A na co mobilní telefon? Je to drahé, neustále se to musí nabíjet, furt hledat signál. Když sedím v kanceláři, mám přece tlačítkový, bezdrátový, dokonce se záznamníkem, takové krásné kazetky, skladovat se to dá. Hmm, a dnes? Zvedne někdo zadek a jde do druhého kanclu, aby si vzal ručku, když mu to zvoní v kapse?

Tyto ptákoviny nemají nahradit klasické hodinky, proč také když to co zde ostatní popisují jsou také měřič času až v další řadě. Hlavně je to kus krásné práce, vyfakčené, různé pičičandy co si stím výrobce dal práce aby to zákazník rád a hrdě nosil. Spíš by měla znít otázka, kteří lidé a při jakých činnostech jim ty smartcosi přinesou výhodu a zlepší jim jejich život a činnost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

IMHO s tím většina zákazníků švihne do šuplíku, až to bude v týdnu už podesáté nabíjet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Duvod? Co treba ridici a komunikacni centrum pro cidla personalni mediciny?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Personální medicína v zařízení, co nepřežije 24 hodin provozu a je provozována ve volném pásmu 2,4GHz (Bluetooth). Opravdu? :-D Opravdu bys svěřil svůj život něčemu takovému?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nize mas jednu ukazku, na dalsich se pracuje u Polaru i jinde ...

http://www.dcrainmaker.com/2014/09/bloodless-lactate-threshold.html

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu pochopit, jak jsem doted (a dalsich 7 miliard lidi) mohl bez neceho tak duleziteho prezit :-D Nebo se ze vsech najednou stali hypochondri? a nebo je to z toho, ze sedi na internetu, ziji ve virualnim svete a venku na cerstvem vzduchu byli naposledy na dovolene...? :-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Celý článek je o špatném základním předpokladu. Jen proto, že jsme pro "chytré hodinky" nevymysleli nové slovo neznamená, že se nejedná o úplně jiné zařízení s úplně jiným účelem. Pokud bychom to nazvýali třeba "chytrý náručník", třeba by lidi nesvádělo srovnávat.
A když si toto člověk uvědomí, je to jako srovnání rakety s kolem - raketa vydrží pár minut, kolo celý život, ale obojí slouží něčemu jinému. Oba můžou dopravovat lidi - u kola základní předpoklad, u rakety spíše málo používaná možnost.
O užitečnosti bude muset rozhodnout každý zvlášť - spousta lidí neviděla užitečnost ipadu. Dnes se spolu s milionem následovníků prodává v tescu.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Jeste je tu kategorie Pebble - notifikacni bar androidu presmerovan na zapesti. Tady je resit prilis maly display uplne zbytecne.
Predpokladam, ze i zbytek smartvočů je mozne redukovat na toto pouziti...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak Pebble je presne ten tzp hodiniek co vzdryi do 5 - 7 dno podla pouzitia, osobne ich mam a pouzivam a robia presne to co som od nich cakal. Kazdopadne trend je nezastavitelny a kazdy kto nechce aby mu usiel vlak sa do toho puska napr FitBit s jeho Charge HR ma vydz podobnu ako Pebble sice este nieje vonku ale buduci rok bude Booom co sa tyka elektronic werabels .... to je fakt. otazka alebo pre mna osobne prianie mali by sa zamerat na 80% na to aby predlzili vydrz nez na nejake dalsie fukncie tych tam je uz teraz viac nez clovek je schopny vyuzit.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

A jste si jisty, ze ten vlak jede po spravne koleji? :-D K cemu to je, v cem to zlepsi zivot, jestli teda vubec jeste vime o cem skutecny zivot je....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

tedy, dát Citizeny jako referenční bod, to chce hodně velkou míru omezenosti.
A čem celý článek je? O tom že nepotřebujeme smartphony, když z N3210 se také dá volat a psát sms? Tedy nepotřebujeme smartwatch, když "skvělé" Casia taky umí ukazovat čas.
Ježku, začínáš dědkovatět

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim, ze by to bylo mysleno presne takto. Ja osobne mam podobny nazor, protoze chytra elektronika je tu od toho, aby dane zarizeni slouzilo lidem a ne od toho, aby lide slouzili danemu zarizeni. Tedy produkt s vydrzi jeden den bez dobijeni je k nicemu. Opravdu netouzim po tom, abych denne po prichodu z prace daval nabijet kdejaky kram. :D

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

A domyslete to dál - přichází internet věcí a nejmíň polovina z nich bude na akumulátor. K tomu pár kravin, nošených na tělech celé rodiny, a celé dny neděláte nic jiného, než nabíječe baterek. Koukněte na takový dálkový ovladač k televizi - baterky v něm vydrží dva až čtyři roky. Ovládat televizor smartfounem je možná hezká finta - ale abych měl obyčejný ovladač taky po ruce pro případ, že ve founu dojde baterka a já budu nutně potřebovat přepnout na pornokanál.

Dokud nebudou mít tyhle legrácky iontový mikrogenerátor s výdrží pět a více let provozu, jsou na enóno, s výjimkou speciálních krátkodobých potřeb.

A ještě něco - udělejte si doma místo na tu nabijárnu. Třeba vyhoďte PC s monitorem a tiskárnou, to bude tak akorát a už tam určitě máte prodlužku s aspoň šesti zásuvkami a vypínačem......

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A víte, že přesně popisujete běžný smartphone, který denně používá stále více lidí? Takže de facto tvrdíte, že i smartphone je k ničemu a krám. Tak proč ho proboha používají, když vydrží ani ne jeden den?

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, treba jim jde o to o co slo v pripade tamagotchiho :-D

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat, on Apple něco osobně udělal redaktorům nebo redakci? Není mi totiž jasné, proč je opakovaně "vláčen a brán do huby". Když tu byl článek o spotřebitelském chování, bylo opíráno do Apple, že nutí uživatele k pravidelné jednoroční obměněn. Až v diskusi vyplynulo, že např. Sony, které obměňuje portfolio co půl roku je na tom vlastně ještě hůře, ale není to Apple, co bychom se zmiňovali.
Nyní člověk opět kroutí hlavou. Pomineme, že v RSS koukám na Android Wear obrázek a píše se o Apple (který Android Wear nepodporuje), ale opět nechápu. Zrovna Apple nic tak "zbytečného" vlastně neudělal, neprodal jediný kousek. Zatímco se ale snaží udělat produkt s vyšší morální hodnotou (design, materiály), takový Android Wear je zastaralý už ve chvíli, kdy je uveden do prodeje. Ale apriory se musíme opřít do Apple.
Je to protivné, zbytečné a nehodno (nebo naopak hodno?) tohoto serveru.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To neřešte, je to naopak velmi zábavné, jak spousta lidí řeší hlouposti, jen proto, že jim nerozumí, neznají je, nebo jen jim nevyhovují. Myšlení lidí nezměníte, tak se tím jen bavte. Kdysi se takto lidé rozkopávali bábovičky kvůli značkám aut, dnes to dělají kvůli fotbalovým klubům, Apple, Google, MS, Linux, Xbox, Playstation, ............

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli Metru ve Windows 8... :-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?
+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

To je asi jediná věc, kterou ty hodinky dělaly, zbytek muselo oddřít auto :-).

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si ještě jeden pohled a tou je hodnota věcí. Mám po svém dědovy zlaté cibule, které mají dnes hodnotu vyšší než roční plat průměrného obyvatele ČR. Sám jsem si koupil celou řadu hodinek, vrcholem je asi kousek od Patek Philippe, které již dnes mají hodnotu cca desetiletého průměrného platu v ČR. Hodnota takových věcí v čase minimálně neklesá, vyjádřeno v penězích právě naopak, vyjádřeno v $ stojí mé hodinky dnes trojnásobek ceny kterou jsem zaplatil já.
Z energetického hlediska hodinky půjdou dokud je nezničím nebo nezemřu.
Taková věc má a bude mít svou reálnou hodnotu, je a bude celkem snadno směnitelná , má svou užitnou hodnotu a je to výjimečné dílo, proto nemám a nebudu mít problém do ní investovat.
Naproti tomu mám a bud mít problém investovat do předraženého čínského plastového šuntů ať již od Apple nebo Motoroly,
Až se socialistický EU ráj zhroutí bude lepší mít na ruce švýcarské mechanické hodinky a v ruce Sig 716 než jakýkoliv iKrám s cituji "vyšší morální hodnotou"

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Ad zlaté hodinky, to si vždy vzpomenu na Simonidesa a bečku s asfaltem :0) Takové hodinky jsou krásná záležitost, ale jako funkční věc pro většinu lidí nepoužitelné. Už jen z principu, čím víc lidí takové hodinky má, tím menší hodnotu budou mít i po nějaké době...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

V článku byla cena do 8k, tož nevím proč se tu oháníte Patekem, leda byste chtěl k sobě domů pozvat zloděje s AK, to byste se s tím SIGem mohl leda poškrábat.... XD

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé, kedysi sa pri hodinkách uvádzali parametre ako presnosť, počet ručičiek, dátumovka, plus ďalšia výbava ako stopky, počet budíkov, odpočítavanie (výdrž snáď nikto neriešil, okrem naťahovacích) ... a dnes je to počet jadier v mikroprocesore, veľkosť RAM, rozlíšenie a podporovaná verzia Bluetooth (a výdrž rieši každý). Holt, pokrok nezastavíš.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé kolik lidí tu argumentuje, že to vlastně nejsou hodinky jen se to tak jmenuje.
Když to není náhrada za hodinky, tak kolik lidí to nosí a zároveň má normální hodinky? Vždyť to snad ani nejde.....
A různá srovnání s prvními mobilními telefony jsou taky mimo. První mobilní telefony si lidi kupovali nikoli jako náhradu za normální telefon. Byla to záležitost podnikatelů, kšeftařů a vůbec lidí, pro které bylo důležité být vždy v dosahu. Už předtím nosili něco čemu se říkalo pager a co po zapípání člověku řeklo, že má chvátat k telefonu. I přes to že to byla těžká cihla, tak to mělo svůj účel od začátku, nikdo ho nemusel uměle vytvářet jako u "chytrých hodinek"....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Preco pre boha nejakeho idiota napadlo dat barometer,kompas do hodiniek pre turistov. Preco v hodinkach pre potapacov je tlakomer, pocitac na zmes a casovac. Naco a komu budu dobre nejake jachtarske hodinky. Nikto predsa nepotrebuje stopky a nejake treningove plany, sak sport je taka chujovina len sa clovek pri tom dodorbe. A soplavy japonci naco talcili nejaky kremik a vobec displeje do hodiniek ked sa to da vsetko spravit tak krasne mechanicky. A vobec naco sa tam seru nejake pruziny a ozubenne kolesa ked staci obycajny piesok presypat. Ved to je zmysel a nikto nemusi umele vytvarat dalsie funkcie hodiniek. Tak asi taku logiku ma Vas komentar.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně jste nepochopil vůbec nic....Nikde jsem nepsal ani slovo o tom co tu plácáte. Zvláště ty nesmysly o tom jak to jde vše dělat mechanicky.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To by me taky zajimalo, zvlast pokud to za den provozu zdechne, bez nabijeni. To takovymu jachtari bude urcite potreba, neco co se vybije v ten nejmene vhodny okamzik :-D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní nedorozumění je v tom, že očekáváte, že chytré hodinky mají stejně, jako normální hodinky, primární funkci ukazování času. Jenže stejně jako smartphone má volání jen jako jednu z mnoha funkcí, stejně tak smartwatch mají ukazování času.
Před pár lety byste říkal, že kdo si koupí smartphone za 20 000 s výdrží 1 den, když může mít obyčejný tlačítkový telefon s hadem za 2000 a výdrží 2 týdny? A vida, kudy se trend vydal :)
Jasně, u hodinek je markantnější ta výdrž, ale proč bych neměl dát hodinky obden na chvíli na nabíječku, když nikomu nevadilo každodenní natahování Primek?
A hlavně, psát o něčem, co znáte jen z papíru, je smutné. Zkuste si to, možná si opravte představy o ceně (LG G Watch se dají sehnat kolem $100) a pak něco pište.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

No a proto si raději pořídím číňana s větší baterkou za 5kkč co mi při mém používání vydrží tři dni až tejden. A je dost rozdíl 1/3výdrž a 1/3650 výdrž...
A navíc většinu těch věcí co umí ty hodinky zvládne mobil, který s sebou tahám tak jako tak, a to daleko lépe...

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

"když nikomu nevadilo každodenní natahování Primek"
Ale vadilo, proto se vyvoj posunul k samonatahovacim mechanismum. ;-)
Jinak toto prirovnani pokulhava v jednom podstatnem smeru. Ty Primky bylo mozne natahovat kdykoliv a kdykoliv, tedy i ve fronte na maso, trvalo to par vterin a nebylo nutne je kvuli tomu odkladat z ruky... tedy funkcni uplatneni nebylo nijak naruseno. A to se bavime o dobe davno minule... :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Primky se dají natáhnou i v džungli na Filipínách nebo v Brazílii nebo na Čumulangmě, abyste nabil ten chytrý elektroodpad na ruce, tak byste s sebou potřeboval tahat solární nabíječku a to si při nějaké expedici sakra rozmyslíte, co si dáte do báglu...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Smartphony přinesly něco navíc, u chytrých hodinek je jenom málo věcí, které by zvládly hodinky a nezvládl smartphone, který stejně musí člověk tahat s sebou.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pletete si trend s modou, trend je dlouhodoba zalezitost, moda je prechodna a za nejaky cas bude IN zas neco jineho. A vydrz 1 den neni ani moda, ale blbost lidska :-) Je videt, ze se civilizace nenavratne hrouti ....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo to je zasa jeden z "podnetnych clankov" a aj poniektore prispevky. Porovnavat starozitnosti alebo investicne umelecke predmety s technologickym zariadenim ktore je v plienkach a ukazuje moznosti, no to chce fakt hodne obmedzeny pohlad (alebo mozog?). Samozrejme ze luxusne alebo starozitne hodinky od znamych znaciek budu drahe a ich cena bude asi len rast, preto sa kupuju aj ako investicia a pritom podla logiky p. Jezka tiez ukazuju len debilny cas a nic viac. To je to iste ako pytat sa horolezca/turistu naco mu je preboha v hodinkach barometer,kompas alebo GPS. Naco je sportovcovy sportsetter s roznymi treningovymi planmy, ked to mimochodom ukazuje aj cas a nosi sa to na ruke a da sa to nazvat hodinkami. Dnesne smartwatch su fakt v plienkach a na denne pouzitie je to skor tragedia, na druhu stranu, ako tu par ludi aj spomenulo, vyvoj ide dopredu a prve mobily,tv, pocitace boli tiez otrasne a nikto si poriadne nevedel predstavit na co by to bolo dobre. Prave smart hodinky tu v tejto podobe este neboli preto aj hladanie ich vyuzitia chce cas. Minimalne z hladiska senzorov a roznych fitnes aplikacii ale aj zdravotno-diagnostickych to moze byt zaujimave. O potrebe si kopnut do Applu, pritom este svoje hodinky ani realne nepredava, sa uz asi nema ani zmysel vyjadrovat. Pre redakciu a niektorych autorov je Apple asi ako Ebola alebo AIDS.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

To se jen trocha buranství přesunulo z jiných oblastí do IT, protože tam může být expert každý, kdo si něco přečte na netu a všichni to znají nejlépe. Je to stejné jako by místní experti řešili třeba motorky. Asi by se unadávali, že něco, na čem je mnohem méně materiálu a vybavení, než na autě, není to kryté, v zimě je na tom zima, lehce se na tom rozbijí ústa, je to méně bezpečné něž auto. Přesto takové motorky stojí stejně nebo více, než běžné auto. Kdo si to proboha může koupit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle věci mají uzavřený kolotoč - designéři něco vymyslí, konstrukce to navrhne, pokud je to vyrobitelné a obchodáci se snaží najít cílovou skupinu, která to koupí. A tak pořád dokola.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

"Chytrým" hodinkám se vůbec nebráním. Pokud by dokázali plně nahradit specializovaný sporttester (např. Forerunner 920XT) a přinesli ještě nějakou přidanou hodnotu tak proč ne. Za svůj Forerunner 620 jsem dal přes 9000,-. Takže dát za chytré hodinky 8000,- není nic hrozného.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že diskuse k tématu je hodně zajímavá a rád bych přispěl svým názorem. V první řadě musím říct, že současné výrobky jsou k ničemu, a je jedno jak je budou jejich zastánci obhajovat. Jejich nezralost, nepraktičnost, velikost a praktická nepoužitelnost jsou očividné. Taktéž obviňovat jejich ne-zastánce ze zpátečnictví, technologického ignorantství apod. je IMHO zcela liché a zpozdilé.

Ale hned druhým dechem je třeba dodat, že tento segment elektroniky čeká nejspíše velká budoucnost. Jen je třeba dalšího vývoje technologií a zejména zdrojů napájení (akumulátory). Ostatně třeba takové první automobily byly ve srovnání s koňmi také hodně směšné vehikly, které se přehřívaly, měly poruchy a vyjet prudší kopec neuměly. O rychlosti ani nemluvě. :-)

Mimochodem, všem přeju hezké a klidné Vánoce v kruhu rodinném. :-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si hromadu různé elektroniky, o které jsem si myslel, že ji potřebuji. Nakonec nabíjím jen smartphone a notebook. Zbytek nepotřebuji tak nezbytně, takže se o něj nestarám.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Zuřivý fanda chytrých hodinek je jistý Otík Šén ze technické lubriky ihned.cz, tož všichni fandové "chytrých" hodinek si můžete jít dobře poplkat s ním....:P Chytré hodinky jsou imho mimo město naprosto nepoužitelná píííííííííííovina.... jako navigace? Na co, proboha? Když si dám přísavku s husím krkem na sklo auta, tak kromě mobilu ještě potřebujete vibrující hodinky na ruce? To už někomu nestačí vibrující oznámení SMSky v mobilu? Musí se mu ještě třepat nějaká kravina na zápěstí?
Pokud se hodinek týká do 8000 jsem schopen sestavit automatické hodinky z komponentů dovezených ze Švýcar se strojkem eta-2824 s v pouzdru s WR do 100m..."Chytré" hodinky mají pro mě nulovou image, nabíjením téměř každý den či obden zcela limitní použitelnost, pro cestovatel taktéž na prt....ale když se to někomu líbí, je to jen a jen jeho problém... :P

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Jsem milovníkem hodinek a mám rád, když jsou kvalitní, dobře vypadají a jsou navíc za příznivé ceny. Oblíbil jsem si eshop www.hodinarstvi.cz, kde najdu hodinky jaké v momentální chvíli zrovna potřebuji. Jsou zde světové značky za příjemné ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Považuje se za slušné za reklamu na cizích stránkách platit...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo souhlas s autorem. Tyto smart watch jsou jen ukázkou technologického vývoje, co lze elektroniky a věcí do velikosti hodinek dnes narvat, ovšem bez výdrže a tedy s omezeným užitkem. Stejné je to dnes i se smartfony a proto jsem hrdým nenositelem smartphonů..nemám náladu ani čas nabíjet podobné krámy každý den, nelze je narvat do kapsy a po pádu takového pádla na zem se většinou člověk může rozloučit s displejem anebo má v mobilu najednou "pavouka"... a v neposlední řadě si dělají co chtějí (resp. občas jsou chytřejší než uživatel :o)) Děkuji ale nechci! Když vždycky jedu metrem a koukám, jak všichni čumí do těch pádel, tak si říkám, že si dost národa brzy koleduje o pěkně zablokovanou krční páteř.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nechci tady dělat chytrým hodinkám reklamu, ale sám jsem majitelem této vymoženosti. A musím říct, že opravdu jsou užitečné. Po pravdě, kdybych nenašel chytré hodinky do 2000 Kč na www.smartyhodinky.cz/chytre-hodinky, tak bych si rozhodně nekoupil nějaké za 8000 Kč. Přiznám se, měl jsem trošku obavy, že budou k ničemu, že je budu každý den nabíjet, ale nepotvrdily se. Konkrětněji jsem si vybral chytré hodinky M6 a jsou fakt úžasné. Všechno co se děje na mobilu jako SMS, zprávy na facebooku jsem měl po ruce, plus si k tomu přidejte handsfree, prostě telefonování přes ně, a další super funkce. Vydrží mi často 4 dny a na to že stojí 2000 Kč, tak proč ne, že? Nikomu nechci brát názory, ale za ty prachy si myslím, že se to vyplatí více než "hloupé hodinky".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotíte to s odstupem času jinak? Pojetí chytrých hodinek šlo obrovsky dopředu a na designu to občas ani nepoznáte, jako u těchto https://www.purista.cz/kronaby-carat-38-mm-a1000-2446.html V kanceláři a na jednáních velká pomoc a i do divadla udělají parádu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.