Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zkušenosti s Microsoft Wireless Desktop 800

Co se wifin týká, tak z mé vlastní zkušenosti s M610 Lefthanded: nezáleží ani tak na počtu wifin, jako spíše na vzdálenosti APčka od bezdrátových pomahačů a chráničů proti karpálům ;-) S ohledem na fyzikální vlastnost elmag vlnění a jeho nechutnou vlastnost, že intenzita klesá se čtvercem vzdálenosti většinou stačí přemístit wifikrám ležící na stole kousek dál. U notebooků s integrovanou anténou v displeji je to pravda asi trochu horší "čelendž" (TM Černý Petr), ale USB prodlužka by mohla pomoči(t) :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel doma na starem Genius Wireless TwinTouch + Optical (PS2) problem ze signalem kdyz mi kabel od PS2 do prijimace vedl kolem napajeciho kabelu 220V takze stacilo posunut kabel na 20cm od napajeciho a najednou klavesnice i mys fungovali pres zed v jinem pokoji 8m dal od prijimace ale jako nahle byl napajeci kabel pri PS2 tak mi to blblo i na stole u PC...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem znal s jednou klávesnicí, klasická USB drátová. Jak se u ní párkrát cvaklo s trafopájkou, odpojila se a po nějakých deseti sekundách se znovu připojila.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

+1 k layoutu, tyhle cool klávesnice jsou prostě otřes. A za ty nejhorší, co se dnes dají sehnat, může Apple. Na měření hlučnosti jsem si pořídil Slimstar i222 (protože moc neklape), a mám problém na tom napsat jedno slovo bez překlepů – rovné plošky kláves (nulové vedení prstů), klávesy nahňácané k sobě, takže člověk klidně trefí tři najednou, šílenost.

Marně čekám, kdy z Microsoftu vypadne nová Natural 4000, která si jakž takž drží klasický layout. A asi se na to vykašlu a nakoupím do zásoby ty osm let staré čtyřtisícovky. Na zlámaných datluju všema deseti už bratru patnáct let a na normální klávesnici už psát nedokážu, chytá mě na ní klaustrofobie.

Uvažoval jsem o bezdrátovém Ergonomic desktopu 7000 (jediná možnost, jak dostat 4000 bez drátu), jenže jsem váhal, protože relativně drahou myš, co byla součástí, bych mohl tak akorát vyhodit. Tak dlouho jsem si to rozmýšlel, až jsem zjistil, že z obchodů v tichosti zmizel. A teď se bojím, že stejně zmizí i čtyřtisícovka. Obávám se, že jejím nástupcem má být Ergonomic Scuplt, což je skoro stejný zprasenec, jako výše uvedená klávesnice.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je náhodička. Zrovinka včera jsem tento set dával babičce k HTPC.

Nehodí se to k ničemu jinýmu než právě k televizi :-). Teda to jsem usoudil o všech bezdrátových klávesnicích/myších(obzvláště), ale u těchto to je na sto pro :-D.

Celkově ale nemůžu říct, že by to bylo nějak špatné, prostě Microsoft nejlevnější.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zkušenosti moje a mojich tří známých:
- i drahý set od MS -dosah do 2m s problémama :-( ...
- levný set od TRUST dosah 10 až 15m! dle kusu, výdrž i levné baterie AA po jedné!!! v myši i klávesnici, až půl roku :-)

MS jsme všichni někomu darovali... Když se pokazí/rozbije levný TRUST, s lehkým srdcem levnotu vyhodíte a jede se dál. Komunikace bez problému nově, je u těch setů navíc myš s vypínačem baterie ať na stolku v obýváku nebliká neustále a šetří ještě víc aku :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já snad budu muset zase ten Trust někdy s velkým sebezapřením zkusit. Je to již nějaký pátek, co jsem měl tu čest pracovat s produkty Trust Vždy to byl takový šit, že jsem to neměl odvahu nazvat ani demoverzí. Zejména myši, ty obsahovaly nejspíš nějaký šestý smysl spočívající v tom, že trpaslík uvnitř myši měl na směr pohybu kurzoru úplně jiný názor než já.

Nevím proč, ale nějak nemám ochotu si kupovat věci, kde je skutečnost, že se to pokazí, div ne ve specifikaci.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

To ano - vyšší nespolehlivost i rozptyl (ne)kvality ti zaručuji ;-) Ale když natrefíš náhodou... na povedenej kus, je to lepčí jak MS a pod. značkové výrobky. Navíc levnej produkt vždy s lehkým srdcem vyhodím i častěji a koupím snadno nový zase za pusu a nezdržuji se ani reklamacema :-)

Tu minimalistickou, co mám já dlouho vpoho: http://images.hinnavaatlus.ee/w900h900/1_861_182c.jpg ale ani další moderní s vypíčem na myši, už se zase dávno nevyrábí... , ale toto: http://www.czc.cz/trust-nola-bezdratovy-set-cz/138562/produkt je tomu nejpodobnější a zase inovované a zase za pusu a slibují dosah až 8m (s tím většina modelů, co jsem měl já i moji známí a naše sekretářky, problém neměla), ale u té nové to ověřené nemám :-(

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Na problémy s komunikací jsem narazil před pár lety u Logitech LX710, ale jen a pouze u HP notebooků - zákazník jede na notebookách, systém je docking station s 22" LCDčkem, klávesnicí a myší, notesy jsou 6ková řada Business notebooků a Probooků. chtěli rozumnej bezdrát, po otestování jsme společně vybrali právě sady LX710. Po pár měsících začaly problémy s překlepy a věčným připojováním klávesnic do secure režimu. reklamoval jsem sady, výsledek "závada se neprojevila", je ale fakt, že podpora Logitechu se snažila pomoci, zkoušeli jsme všechno možné i nemožné (vč. update firmware v příjmači i klávesnici); na mém starém Thinkpadu se všechny sady chovaly naprosto skvěle a bez problémů. Nakonec nám dodavatel vyšel vstříc, LXka vzali zpět a místo nich jsme pořídili Microsoftí desktopy, které fungují dobře (střední třída), dodnes je mi záhadou, proč ty Logitechy blbly a Microsofty fungujou (a wifi/napájecí kabeláž v tom roli nehraje, to bylo to první, co jsem kontroloval :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám zásadně Log.
Jednou jsem takový set daroval svému otci (cca 140 km). Po instalaci vše parátně fungovalo. Tenkrát tam měl táta ještě tlačítko na navázání komunikace. Za měsíc mi volá, že nejde myš. Tak mu říkám, vyzkoušej to tlačítko, kdyžtak dej nový baterky. Kdovíjak staré byly v tom balení. Týden to šlo a pak zase volá. Ještě jsme absolvovali pár nazlobených hovorů. co to má za krám. Mezitím byl na návštěvě spíš on u nás, než my u něj. Po cca 3 letech něco nastavuji na jeho počítači. Klávesnice bezdrát a myš Genius drát. Že jen takto mu to funguje. Procházím to, říkám si, co to je za kravinu a najednou koukám: Táta, coby šikovný zámečník si udělal takovou krásnou kovovou skříňku, kterou umístil do poličky nad case, který má na zemi.
Tak jsem si ho za ty telefonáty vychutnal :-)
Od té doby vše funguje už asi 8 let...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ten klavír je opravdu hnusný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud člověk opravdu nemá hodně specifické nároky (case od monitoru a plochy pro myš několik metrů daleko), tak je vždy nakonec lepší kabeláž. Odpadne tím spousta problémů se signálem a baterkami.

Navíc zákon schválenosti říká, že baterka (vždy) odejde v tom nejhorším možném okamžiku :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tiez preferujem dratovu klavesnicu/mys. Obcas mi je luto, ked vidim dobre periferie, len su bezdratove (mysi, klavesnice, ale aj multimedialne centra radsej na kabel ako wifi).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda trochu jiná cenová, ale mám Logitech MK710 už asi 5 let, vždycky fungoval a baterie jsem ještě neměnil. Nejdřív jsem ho používal normálně u herního PC, teď je kuli nic moc myši na hraní přesunut do obyváku.
Zatím jediný další "set" který fungoval bylo něso od Geniusu s v klávesnici integrovaným kloboučkem místo myši napravo, tlačítka on něj nalevo, kolečko pod kloboučkem. Geniální a dodnes jsem nenašel náhradu. Navíc měl ten set i tlačítka na Media Center. Na ovládání byl ten Génius geniální a zatím jsem neměl v ruce nic lepšího a kompaktnějšího. Dosah byl horší než u MK710, ale zmenšoval se spíš se slábnoucími bateriemi než vlivem okolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.