Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 320GB Western Digital Essentials NetCenter

Da sa vymenit disk za iny? Ina znacka alebo iba ina kapacita

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vubec nechapu:
Jak to, ze v dnesni dobe, kdy je prkticky na kazde zakladni desce(i lowendove) 1000MB Ethernet, tak neexistuje levne obdobne(NAS) zarizeni s timto rozhrannim. Vsude je pouze 100MB ethernet.
cim vyrobci mysli?
BTW proc neni vetsi a nedaji se dovnitr pripojit trebas 4 HDD + by to mohlo umet Raid 0 a 1 a 0+1.
Kde je neco takoveho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně zajímavé zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych dotaz a jak je to se spotřebou takovího zařízení jistě nejsem jedinej kdo se mimo ceny kouká taká na následné náklady spojené se spotřebou rozhodně je nižší než PC ale zajímalo by mě kolik pak si tahle hračka veme "štávi"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDD NAS 120 GB Synology DS-101j 6in1 server, stalo by zato otestovat i toto zarizeni, vypada obdobne jen ma mozna vice funkci. Vie treba na http://www.kobe.cz/inshop/scripts/Detail.asp?kat=HDESDS120 nebo na http://www.synology.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders: Rychlejsie sietove disky urcite su, len je otazka, ci ich dostat aj u nas, napr. http://www.buffalotech.com/products/product-detail.php?productid=105&amp...
A harverovy RAID,  to uz je trochu ina cenova kategoria :( ...ja rozmyslam o kombinacii  ADAPTEC AAR-2410SA - S-ATA RAID + Enclosure Kit, ale to je RAID PCI karta...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ToM: To sa uz potom radsej pozriet na model Disk Station 101g+ , ktory ma Gigabitovy ethernet a pouziva SATA disky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomek61: Ten Gigabit Network Storage Center - 250 GB neni spatny, ale chybi mu moznost toho zrcadla.
Myslim si, ze HW RAID typu 0 ci 1 neni dnes zadny problem.
(samozrejme, ze je sw, protoze radic je procesor s programem)
Nemluvim o Raid 5.
Take by to chtelo, aby se do toho mohly strkat libovolny SATA2(NCQ) HDD a mohlo by to mit rovnou hotswap(SATA to ma ve specifikaci).
Proc to nikdo nedela? O mnoho drassi nez tyhle stavajici NAS by to jiste nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Terabyte Network Attached Storage - 0.6 TB
http://www.buffalotech.com/products/product-detail.php?productid=99&...
cena $576 (14248 kc, pri dnesnim kurzu dolaru stred)
http://buffalotech.links.channelintelligence.com/pages/prices.asp?sSKU=H...
no a tohle ma dokonce i RAID 5
bez nej by to mohlo byt jeste levnejsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekne zarizeni, ale trochu pridrahe a navic to neumi veci, ktery bych od toho cekal. Pokud to lze konfigurovat pres web, je v tom nejakej procak a aspon par MB pameti.
Dle myho by takove zarizeni melo ovladat aspon zakladni P2P protokoly (Bitorrent, DC++), HTTP, FTP server, DHCP,...
No zkratka to umet plnohodnotne nahradit sakumprdum jednodussi server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

harrik: z jakeho duvodu by sitove pripojitelny disk mel umet nejaky pseudoprotokol p2p DC++ atp?
To NEMA byt nahrada serveru, to ma byt sitovy disk.
Serveru si dnes muzes koupit haldu za docela male penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde si zohnal ten NETGEAR SC101 a za kolko ????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

laicka otazka :
hmm, pekne, ale je by som potreboval cosi viac skalovatelne. ak som to totiz spravne pochopil, tak ak chcem zvacsit kapacitu, tak si musim kupit dalsiu krabicku, ktora bude potrebovat dalsiu IP adresu.
ja by som ale potreboval iba jedno zariadenie, do ktoreho budem iba prikupovat a pripajat dalsie disky. zaujima ma riesenie pre domacnost, nie diskove pole, kde cena samotneho zariadenia zacina poriadne vysoko. ma niekto nejaky napad ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

laik: Nekde mezi: Budes potrebovat dalsi krabicku ale ne IP adresu. Vzdyt to tam pisou. Prikoupis externi USB disk a pripojis to k tomuto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vali se mi doma nevyuzity 160 GB disk (ATA 133). Chci si koupit firewire krabicku na HDD (mam jen notebooka s USB 1.1 a FW), ale po precteni recenze me napadlo, ze ramecek s pripojenim na ethernet by byl taky fajn.

Znate nekdo nejake lacine reseni? Myslim samotny ramecek bez disku. nemusi umet tiskarny, ale potrebuji rozumne zabezpeceni. Jsem totiz doma napichlej na "verejnou" sit a disk bych pripojil ke svemu switchi do teto site, takze potrebuju, aby mi tam nelezli sousedi. A potom bych jeste potreboval vedet, jestli by se dalo nastavit, abych se na nej dostal i z venci z internetu (sit je pripojena pres NAT). Dokonce by mi stacilo, kdyby to umelo jen a pouze FTP, tim by se vyresila jak bezpecnost, tak i pristup z venci).

Dik za rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peca: O ramecku s Ethernetem nevim, ale pouzivam "neramecek" (redukci) IDE na USB 2.0, a ta jde pripojit primo k routeru s USB. Tusim jsem to zkousel s Asus WL500g. Mozna to zni trochu kostrbate, ale pro lidi, co stejne doma potrebuji router, to muze byt zajimave. Cena cca 700+3000+disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>peca: Celkem "levné" řešení je takzvaný toaster od NetGear (SC101) - pouhý NAS box pro 2 ATA disky ... http://www.netgear.co.uk/digital_home_sc101.php
 
Předem však upozorňuji, že aktulní verze Firmware a obslužného softu jsou stále ještě dost "nevychytané" a také ne každý ATA disk je vhodný pro použití v tomto boxu! Mě tu doma šlapou 2 pověšené na WiFi routeru bez jakýchkoliv problémů (2x 300 GB + 2x 200 GB - tedy celkem 1 TB ...) - ale stálo to pár hodin trápení, než se vše podařilo řádně uchodit ... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>jaydoo: V Čechách či na Slovensku jsem to nesehnal, takže jsem je nakonec pořídil v UK za promo cenu 66 GBP za kus ... teď je tam běžná cena okolo 70 GBP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomk: Wifi router Asus WL500g bych jako NAS pro usb disky nedoporucoval pokud nekomu jde o rychlost. Sice je to levne (cca 2800Kc verze gx, jinou nebrat) ale maximalni prakticka rychlost cteni je cca 900KB-1.3MB/s takze to nezvladne treba prehravat DVDcka. Mam ho doma a bylo to pro mne mirne zklamani. Cekal bych ze kdyz to ma usb 2.0 budou rychlosti nekde jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobra recenze, jen me napada, ze by stalo to otestovat s nejakou Hifi elektronikou v domaci siti co ma dnes uz integrovany RJ45 Lan port.  Jestli to dokaze v pohode sdilet MP3, fotky a videa.
Ale chapu, ze je problem nekde sehnat takovouhle vez / reciver / DVD prehravac k zapujceni. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Smriciky >> Mam dome tento disk prostrednictvom pocitaca k nemu pripojeny aj media adapter od D-Linku, a moja draha si to nemoze vynachvalit. Bohuzial to musi ist cez pocitac, pretoze ten media adapter pracuje so softwarom, ktory na nom musi byt nainstalovany. Ale co sa tyka rychlosti prenosu a podobne, tak je to bez problemov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 franta - 195.47.111.102
 
- bacha, Asus WL500g ma JEN USB 1.1 ! USB 2.0 ma az Asus WL500G Deluxe - a to rovnou 2x.  Zaroven nema  LPT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Smriciky: K domacim zarizenim pouzitelny pouze za predpokladu ze k tomu existuje open firmware a CDK. Pokud ne,videl bych to maximalne k PC. Pro prehravani dvd,divx,mp3 pomoci Kiss DP-500 pouzivam aplikaci na serveru a ze satelitu nahravam pres NFS (tady by se cesta najit dala). Se 100MB sitovkou, na tom krome spotreby a jednoduchosti nevidim zadnou vyhodu. Nikdy bych ani toto zarizeni nepokousel pripojit-zapomenout-pouzivat. Do roka je docela horkej disk plnej prachu v uzavreny krabicce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zakoupil jsem NetCenter (i na základě pozitivní reference z tohoto článku - chci mít doma sdílený diskový prostor a nechce se mi "živit" 1 zapnuté PC). Ale mám sním několik drobných problémů.
1. Nesprávně zobrazuje názvy souborů a adresářů kde jsou české znaky na externě připojeném USB disku. Některé názvy souborů dokonce úplně "přebásní" na "M3YV8A~A.PPT".
2. Občas se prostě nechce "uspat" a rozhodně je do delší doba než 180s
3. Webovské rozhraní občas chcípne např. místo "Drive management" je bílá stránka

Netušíte někdo co s tím?
Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lime: Mě to problémy nedělá. Ale zkus tam dát nový firmware (zde asi správně řečeno OS). U WD maj myslím něco z prosince 2005.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Diky, ale FW tam mem ten poslední (1.1.0.0003). S uspáváním je to záhada. Občas jede treba hodinu, minimalne to trva 15min. Co me hlavne stve je to prebasnovani nazvu souboru na pripojenem externim disku. Claim jsem nezkousel. Docela by mi zajimalo, jestli je i ten externi disk pripojeny pres USB schopny se uspat...
Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele lid isehnal někdo ten Netgear DS 101 ??? potřeboval bych vědět na čem to šlape a jakou to má správu uživatelů. předem dik ICQ 237 067 888

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lime: Jestli to usínání nesouvisí s USB - že při zapojeném ZSB je to deaktivované... Tipuju. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NetCenter mám asi 4 měsíce. Vibrace běžícího holicího strojku WNC jsou prostě příšerné. Často se stává, že se nevypne a běží a běží. Také občas stávkuje a nelze v něm otevírat složky, většinou se vše srovná po delším vypnutí. Uvedené chyby vykazuje originální i poslední FW. Problémy dělá i přiložený SW EasyLink. Asi je v tom něco shnilého. Rozhodně jej nedoporučuji, kupte si něco pořádného. Škoda peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ExMinistře: Já bych spíš řekl, že vadnej je ten tvůj kus. Já tedy nemohu potvrdit, cos tu napsal a to se mi tu vrtí už půl roku.
P.S. Ten EasyLInk není přece vůbec potřeba ;-) Ale ani ten mi problémy nedělá. Jen kdyby se potvora po výpadku dycky taky znovu nastartoval, abych se nemusel ohejbat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý Martine, rád bych sdílel tvůj optimizmus, ale zkus naplnit nějou složku větším množstvím podadresářů s velkým množstvím souborů. Pokud je ve složkách málo souborů je NetCenter svižný, v opačném případě není hlášení "neodpovídá" nic neobvyklého. Čekám na nějaký novější FW, který uvedený problém vyřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ExminiStr: No to tedy nevim. Já tam mám sklad MP3 a ten má těch souborů fakt mraky, stejně jako adresářů. Platí, co jsem napsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poridil jsem si tento disk (250 giga) a mam takovej problem. Kdyz kopiruju 2 veci zaroven, jednu na disk, druhou z disku, tak se prenos zastavi a xpcka napisou bublinu data byla ztracena a jeste se objevi par hlasek od totalcomanderu, jako napriklad disk je plny... Stve me to a nemuzu prijit na to, cim by to mohlo byt. Nevite nekdo co s tim, kdyz t disky taky mate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem na to prisel sam... mohl za to hub, do kteryho to bylo zapojeny, ted jsem to dal do switche/routeru a slape to jako hodinky. Takze za to asi mohla prilis slozita domaci sit :o) Ale zapojeny je to nouzove, tak ted vaham jestli misto toho hubu koupit switch, jestli by to nedelalo stejny chyby. Ale to si uz budu muset zkusit sam metodou pokus/omyl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam tento NetCenter a mám takýto problém.
Mám na nom uložené dokumenty, ktoré su zdielane ako verejny priečinok na sieti.
Ked v dokumente urobím zmenu, a dam uložit, tak sa mi objaví hláška, že dokument bol zmenený iným uživatelom, a či chcem uložiť zmeny, alebo ako kopiu, ked da uložit zmeny, znova sa pýta, či uložit, ANO/NIE/ZRUSIT
Tá prvá hláška je uplne zbytočna a otravna, ale neviem sa jej zbavit. Pravdepodobne tu bude právamy na tých súboroch, ale neviem ich zmenit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lze k disku pristupovat pouze pres USB z pocitace? Dekuji za odpoved

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už to má můj NetCenter za sebou, před více než měsícem ho položil výpadek proudu. Následovala reklamace a NetCenter nejspíše skládka. A protože se už nevyrábí, asi věděli proč, mám Synology DS107+ a WD5000AAKS. Takže až to příště lehne, vyndám si alespoň disk s daty. Ty moje skončily také někde na skládce. Bohužel bezvětráková řešení už asi nejsou, a tak mimo hučení, mám i barevné disko světelné šou. Designéra bych zabil ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Lime @ 85.70.5.183 - středa, 15. března 2006, 14:40
mam Western Digital My Book Essential WDG1U5000E - 500GB a s tim uspavanim mam stejny problem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.