Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 400GB disky od Hitachi oficiálně oznámeny

To na tej ceskej stranke o Hitachi diskoch je blud...
 
Oficialne stanovisko Hitachi... "The "sawmill sound" that you describe is due to the "idle time function" of all our latest drives. When a drive does not get any commands for a certain time it checks the functionality. It is perfectly normal for this drive to do that, and helps with keeping the drive running smoothly."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor na HITACHI ! Je tady zajimavy clanek
http://7k250.euweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3,1 belu??? Trochu malo, nemyslite??????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...trochu moc, nemyslíš??? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach ty veličiny....pro skutečný provoz disku je mnohem lepší udávat vnitřní přenosovou rychlost -tak ji například změří HDTACH - jde o pojem Sustained data rate (MB/sec) a ne nepřepočítaný údaj Media transfer rate (max. Mbits/sec), o kterém ani výrobce neuvádí, jde-li již o data upravaná nebo tak jen surově čtená i se všemi doplňujícími údaji
test naměří jen něco nad 60 MB/s - těch uváděných 95 MB/s to by byla bomba v říše snů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Medcin: Petr to uz napsal za mě. Ale pokud existuje nějaký relevantní odkaz na to, že "neexistuje zadna jednotka >bel<. Pouze deciBell" a "nepripousti se zadne dalsi predpony", tak sem s ním ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není potřeba vycucávat, je uvedeno přímo na stránce http://www.hgst.com/hdd/support/7k400/7k400.htm
a nepředpokládám, že jste přímo v kontaktu s výrobcem - spíše (jako obvykle) jste narazili někde na nějaký odkaz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tu ale máme odborníků na jednotky. Jen předpokládám, že nečetli předposlední diskuzi na stejné téma, jinak teda nevím, nevím. Neodpustím si reagovat na příspěvek Medcina. Jediné, v čem má pravdu, je to, že se nepřipouští kombinovat více předpon, i když taková jednotka "minideciBell" vypadá velice roztomile:=). Ke všemu, co jsem napsal minule, jen taková malá úvaha: kdyby byl základní jednotkou hladiny intenzity zvuku decibel se značkou dB, pak nevím, jak to někdo odvodil od pana Bella (logicky by jméno onoho fyzika bylo "Decibell" a značka by pak byla Db).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na této adrese se dozvíte jak je to konkrétně s diskem 7K250, proč "mňouká" a i proč byly tak neslavné serie 75GXP a 60GXP. http://www.svethardware.cz/art.jsp?doc=FD181F18264F6129C1256E4B0035DF15. Po zkušenostech s disky IBM (HITACHI) můžu říct, že jich mňouká víc než tenhle jeden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pět ploten a hlavičky mezi tím - to se do klasického 3,5" disku vmáčkne? Nebo bude ten disk trošičku vyšší? Mě připadá pět ploten docela hustá hustota :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

von paulus: To je sice hezký, že je lepší udávat jiné číslo, ale když nám ho Hitachi nesdělilo, tak si ho z prstu nevycucám :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu trochu hnidopich ale ...
Neexistuje zadna jednotka "bel". Pouze deciBell. Je to dost paradoxni. Predpona deci sice neni v SI dovolena - v tomto pripade tato zvlastni logaritmicka jednotka se bere jako zakladni a nepripousti se zadne dalsi predpony (minideciBell, kilodeciBell).
 
 
Takze nikoliv 3,1 belu, ale 31dB!!
 
 
Mimochodem Bell je jeden z 18 lidi po nichz se jmenuje fysikalni velicina - a vsechny se pisou velkymi pismeny i ve zkratce - Amper (A), Joule (J), Newton (N), Sievert (Sv)
Takze krome fakticke je uziti jednotky bel hruba pravopisna chyba - krome toho Bell se pise s 2 L!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Medcin: No, jsi tak trochu hnidopich, ale na špatném místě, viz tato diskuze, kde jsme to už probrali: http://www.cdr.cz/a/7657. Než budeš tvrdit něco o neexistenci nějaké jednotky, tak si to prosím pořádně nastuduj. To, že máš nějaké mínění je hezké, ale nenuť ho mermomocí i ostatním.

A pokud jde o to bel a bell, tak správně je bel!

Jestli mi nevěříš, tak se podívej třeba sem: http://physics.nist.gov/cuu/Units/outside.html a všimni si, co je napsáno u belu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Petr - ta stranka vypada zajimave a vypada to, ze mate pravdu a ja se mylil. Nicmene necham si jeste jeden den na to, abych doma prostudoval bichli "Jednotky SI" vydane SNTL r.????, kde je vse popsano i z hlediska spravneho uziti v ceske odborne literature.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

von paulus: Jako obvykle jsem se podíval na stránky Hitachi, tam jsem narazil na tiskovou zprávu a z té jsem to udělal. Hledal jsem i stránky se specifikacemi tohoto disku, ale ty na webu při psaní této zprávy prostě ještě nebyly, takže jsem mohl použít jen to, co bylo v tiskové zprávě. Dokonce jsem si tehdy i tipnul (a jak tak koukám i správně) název stránky, ale bohužel se mi objevilo pouze file not found, takže asi tak :(
Jinak bych bych byl býval samozřejmě uvedl "Sustained data rate", protože rychlost přenosu zmédia na do elektroniky je nám prakticky k ničemu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostudoval jsem doma publikaci "Nová soustava SI" vydanou SPN v r. 1981 a musim uznat, ze jste mel pravdu - a to ve vsech trech bodech.
bel se pise s malym b, s jednim l a i kdyz hladni jednotkou je decibel (dB), podobne jako u kilogramu SI nic nenamita proti (ne)uziti jinych predpon.
Omlouvam se Vam a dalsim ctenarum za pripadnou mystifikaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Medcin: Díky za upřímnost a doufám, že jsme tento problém jednou pro vždy vyřešili :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.