Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

4K domácí kina Panasonic: zvuková a obrazová kvalita opět blíže ke kinosálům

Egebgn Btt 885 All Front Net L 130117
Společnost Panasonic uvede na trh novou řadu prémiových 4K domácích kin SC-BTT885 a SC-BTT505, která přinášejí výjimečnou kombinaci nejvyšší obrazové i zvukové kvality, chytrých funkcí a stylového designu.

Obě dvě novinky nabízejí intenzivní sluchový zážitek díky 3D Cinema prostorovému zvuku s 36 kanály. Spojením 5.1 fyzických a 31 virtuálních reproduktorů tak vzniká ohromující 3D prostorový zvukový efekt vystupující z různých směrů - zpoza, nad i ze stran televizoru. O impozantní hloubku basů se stará 20 cm subwoofer s bass reflexem zatímco 6,5 cm středový reproduktor a 8 cm přední / zadní reproduktory umocňují dojem z prostorového zvuku.

Oba modely jsou vybaveny zesilovačem LincsD-Amp druhé generace, který minimalizuje šum a ztrátu zvukové kvality. Použitím speciální technologie tvarování zvuku, kterou Panasonic vyvíjel několik let, jsou vibrace a další zkreslení redukovány na frekvenci, která je lidským uchem neslyšitelná. Díky tomu se k posluchači dostává jen brilantně čistý zvuk.

4K obrazová kvalita

Díky 4K Ultra HD upscalingu si s novými domácími kiny můžete vychutnávat obrazovou kvalitu, která je téměř k nerozeznání od obsahu zaznamenaného kamerou s nativním 4K rozlišením. Pokročilá technologie zpracování obrazu Panasonic okamžitě analyzuje barvu a jas každého pixelu a kvalitu vstupního video signálu přepočítává na ultra vysoké 4K rozlišení, čímž dodává obrazu ohromující ostrost, barvy i texturu.

Chytré funkce

Nová domácí kina jsou také vybavena množstvím chytrých funkcí, které zjednoduší jejich propojení s dalšími zařízeními vaší domácnosti. S tabletem, smartphonem, síťovým pevným diskem své domácí kino propojíte bezdrátově pomocí Bluetooth technologie a aplikace Panasonic Music Streaming. Díky vysoce výkonnému audio kodeku aptX s nízkou latencí bude přenášený zvuk dekódován s minimální kompresí.

Pokud jste majitelem mobilního zařízení s operačním systémem Android 4.2 a vyšším, s technologií Miracast můžete také na televizní obrazovce sdílet obsah z tohoto tabletu či smartphonu. Každá ze tří novinek má zabudované Wi-Fi rozhraní v hlavní jednotce, modely SC-BTT885 a SC-BTT505 mají také bezdrátové zadní reproduktory, díky čemuž vám v obýváku nebudou překážet zbytečné svazky kabelů. U SC-BTT505 je třeba dokoupit kit.

Domácí kina Panasonic SC-BTT885 a SC-BTT505 se vyrábí ve stylovém metalickém provedení, které decentně doplní jakýkoliv interiér. Na českém trhu se SC-BTT505 prodává za MOC 19 999 Kč a SC-BTT885 se prodávat začne začátkem července za cenu okolo 27 990 Kč.

Tagy: