Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Abit vGuru představen

Abit vGuru logo

Před půl měsícem jsme vás informovali, že Abit má µGuru i u grafických karet. To nyní musím opravit, protože u grafických karet se rozhodl ji pojmenovat jako vGuru, µGuru tak zůstává výhradně u základních desek. vGuru se skládá z OC Guru, který pomáhá přetaktovat, z Fan EQ umožňující ovládat otáčky ventilátoru na základě teploty a diagnostické technologie BlackBox, díky které je technická podpora ze strany Abitu jednodušší, protože při požadavku na technickou podporu umí automaticky odeslat konfiguraci počítače emailem.

Pokud jde o OC Guru, tak to nabízí možnost přetaktovat jak grafické jádro, tak paměti a u obou nastavovat odděleně napětí. Mimo to v něm jsou všechny nastavené hodnoty vidět a navíc ještě i teploty a rychlost otáček větráku. U některých karet Abit nabídne ještě i XTurbo, což je pojmenování uložení dvou BIOSů na jedné grafické kartě. Jumperem na kartě se pak přepíná mezi normálním BIOSem a XTurbo BIOSem, který automaticky sám zvyšuje výkon grafické karty až o 25 %.

vGuru s XTurbo je nyní dostupné u karet Abit RX300 SE-Guru a RX600 Pro-Guru, samotné vGuru pak na RX600 Pro-HDTV, která ale má navíc HDTV kompatibilní výstup.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Abit vGuru představen

Žádné komentáře.