Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer Aspire (Turion X2 2,0 GHz, 2 GB, 250 GB, DVD RW/RAM, GeForce 8600M, 15,4 WXGA)

Bohužel zase není uvedeno maximální grafické rozlišení u externího výstupu. Příde mi, že z nějakého důvodu jsou tyto informace u notebooku tajné. Nikdo je nevádí. Potřebuji notebook k mému 30" displeji (2560x1600) a bohužel mi ještě nikdo nebyl schopen říct jestli to nějaký notebook umí. Jediný Mac Book Pro, ale já potřebuji Windows. Z toho, že uvedete DVI, není poznat jestli je to skutečně Dual-Link DVI nebo normální Single-Link. Příjde mi, že toto je základní specifikace grafického subsystému. Jinak perfektní recenze. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky díky za fajn recenzi, jako bych ho měl v rukou a díval se na to vlastníma kritickýma očima. Potěšilo mne, že se někdo tolik shoduje v tom, co je a co není u notebooku důležité (viz např. display).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mi chybi na vsech recenzich, je informace, jak vypada takove zarizeni po roce pouzivani. Samozrejme je toto velice subjektivni, nicmene sam, byvaly to vlastnik dvou notebooku Acer, ktere byly pouzivane vyhradne v kancelari, prenaseny minimalne (a kdyz uz tak : byt, kancelar, jina kancelar apod), jsem mel tu cest zjistit, jak to s firmou Acer je. Po 3/4 roce, kdyz prvni notebook odesel, byla reklamace resena na urovni sousedova ditete: 1) chyba je tamhle, 2) vlastne tamhle, 3)cekame na desku, 4) proc uz prisel, vymenili jsme ho, 5)zaplatte 10kkc za neopravnenou reklamaci, 6) dobre tak my to teda udelame zdarma, 7) overeni zda-li se zavada neobjevuje opet neni mozne, 8) dalsi 3 mesice a tyden, opet stejna zavada, co bys rad zakazniku, mas tyden po zarucni dobe (podnikatel ma zaruku 1rok), 9) 35kkc hozeno do kose. Notebook druhy 1) po roce obcas retarty, 2) prodan pod cenou se zvyraznenim, ze mozna je na odchodu 3) 18 kkc hozeno z okna.

Vzhledem k povaze zavad (zaneseni notebooku prachem) a k jednani pana Hamana, reditele brnenskeho servisu : Cituji 1) prach o velikosti 1*1*1mm projde chladici soustavou 2) spis bych se bal o sve zdravi tam kde pracujete nez o notebook 3) notebooky acer jsou staveny pro bezne pouziti, bohuzel se stav zivotniho prostredi neustale zhorsuje - naprosto nedoporucuju notebooky Acer kupovat. Jinak od dodavatele jsem zjistil, ze model o kterem zde pisu ma 24% reklamaci (na webu maji uvedeno, reklamujte v Brne, presto je toto procento tak vysoke). Dle meho nazoru firma Acer (celkove v okruhu mych znamych cca 5 notebooku odeslo podobnym zpusobem) (nejen firma Acer, vim i o notebooku Toshiba, ktery takto zkoncil, zel jednani teto firmy neznam) chrli na trh nedodelky, smejdy a doufa ze preziji zarucni dobu. Pokud ano, neco vydelaji, pokud ne, poslou zakaznika ....

Vsechna sva tvrzeni jsem schopen dolozit emailovou korespondenci a potrvzenim cca 3 svedku, kteri byli ucastni naseho jednani s firmou Acer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo nechce notebook přenášet ať si koupí desktop. Ten kdo chce notebook přenášet, ať si nekupuje Acer. Otřesný mezerník a ještě otřesnější klávesnice, která má u krajů rezervy, otřesný display a výsměch s provozem na baterie... Já osobně od notebooku očekávám přidanou hodnotu, že mi nebude vrzat, že se mi nerozpadne, že se za něj nebudu muset stydět, že mi vydrží na baterie... To Acer nenabízí. Je to zmetek a parodie na notebooky Apple. Radši si koupím horší notebook, než takový nepovedený zmetek jako je Acer. Jako tento nový Acer se nerozpadá ani Dell Latitude D600 po čtyřech letech používání a to dennodenní přenášení z místa namísto. Acer jasně dokazuje, že je to záruka zmetků a nedodělků a to ve všech odvětvích. Důrazně radím všem, zapomeňte na pozlátko výkonu, pokud chcete výkon za málo peněz, kupte si desktop. Pokud chcete notebook, kupujte jedině značky jako Dell, Lenovo, HP, potom nic, ASUS, Toshiba, hoooooodně dlouho nic, ruská kalkulačka, hoooodně dlouho nic a potom teprve notebooky Acer.
Raul: Njn, zlatej Dell a NBD záruka. Druhej den je u tebe chlapík se všema komponentama co co odpovídají popisu závady, do půl hodiny všechno vymění, naprosto bezproblémů.
jayes: Na Applu ale můžeš mít Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam dobre zkusenosti s notebooky HP a IBM thinkpad. U obou musim pochvalit servis. Naopak znami s Asusy si na jejich servis velmi stezovali o Aceru ani nemluve. Jedinou chybkou HP je absence DVD s windows. Kdyz o ne jakymkoliv zpusobem prijdete (hw problem disku, smaznete si to apod.) proste nemate medium a licence ze spodni strany notebooku nefunguje, protoze je urcena jen pro ty WinXP od HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za dobrou recenzi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenze super, necekal bych, ze muzou byt jeste lepsi nez ty predchozi (porovnavam-li hlavne notebookove recenze).

"Avatary" Kladu a Zaporu hodnotim velmi kladne :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se musím připojit. Ntb Acer Aspire 5024WLMI. Staří 2.5roku. Na opravě byl všeho všudy asi 4. 2x kvůli mechanice. 2x pak kůli evergreenu NTB acer - prasklým pantům displeje (+jednou bílé fleky na displeji). Reklamace byla sice vždy vyřízena k mé spokojenosti do pár dnů výměnou dílu. Nicméně teď je notebook už skoro půl roku mimo záruku a v místě pantů je již opět pozorovatelné namáhání plastů. Takže milého Acera nejspíš potká to, co můj stařičký UMAX a to hliníkové výstuže na displej ;) Protože jinak bych mohl notebook za 40K taky vyhodit. Kdyby tu byla byť minimální vymahatelnost práva a ochrana spotřebitele, mají to tam dávno zpět s tím, že to je konstrukční vada a že chci zpátky peníze.

Myslel jsem, že se Acer trochu poučil a Gemstone bude o poznání bytelnější. Známý jednoho takového má a opravdu mi to na první ohmatání přišlo krapet lepší. Nicméně po shlédnutí toho videa vím, že bych si již Acer nekoupil ani kdyby stál o 10kkč míň protože jejich nouty jsou prostě spotřební zboží.

Ještě malá rada na závěr! Acer má někde v obchodních podmínkách, že koupí jejich výrobku se vzdáváte svého zákonného práva v případě výskutu závady (3tí stejné, 4té různé anebo více závad najednoo) na odstoupení od smlouvy formou vrácení peněz. Vše bude řešeno jen výměnou.

Citaci z chodnich podmínek:
"Uplatníte-li nárok podle této Omezené záruky,
předpokládá se, že jste souhlasili s tím, že oprava
a (je-li dostupná) výměna, použitelná podle záručních
služeb zde popsaných, je Vaším jediným
a výhradním opravným prostředkem vůči Aceru
nebo jakékoli z jeho sesterských či mateřských
společností, pokud jde o jakékoli porušení Omezené
záruky Acer zde uvedené. "

A další veselá pasáž:
"S výjimkou omezených záruk zde uvedených,
Acer odmítá všechny ostatní záruky, vyjádřené či
předpokládané či vyplývající ze zákona, včetně,
ale nikoli výhradně, předpokládaných záruk prodejnosti
či vhodnosti k určitému účelu. Jakékoli
předpokládané záruky, které lze uložit podle příslušného
zákona, jsou omezeny na podmínky této
Omezené záruky."

Tudíž pokud ve Vaší reklamaci dojde k jakémukoliv sporu, jste jim naprosto vydáni na milost a nemáte nejmenší šanci se domoci náhrady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych chtěl dodat, že nejsem sice právník, ale nejsem si úplně jistý legálností upírat spotřebiteli jeho zákonná práva a to i když k tomu dá souhlas.

Pokud je to někdo vzdělán v právních vědách rád se poučím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim odchlipovacim ramem displaye si snad delaji srandu. Takova fuserina nema obdoby! 19 min pri plnem vytizeni je take spatny vtip. Ze vsech stran slycham na Acery je same negativni reakce, ale takhle spatne jsem to necekal. Docela jsem rad, ze s nima nemam zadne osobni zkusenosti.

Recenze pekna. Jen bych mozna snesl mene konzervativni ton pri vyjmenovavani nedostatku. Mozna by vam pak dalsi notebook nezapujcili, ale to by zase takova skoda nebyla :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze si clovek nema kupovat Acer uz vim take, nicmene kdyz v okoli nikdo novy notebook nemel, tak jsem nevedel do ceho jit a penez taky nebylo nazbyt. Desktop je dobrej, ma vsak jednu vadu, prenest se neda, notebook porad jeste jo.. Zel padl vyber na Acer. Dneska mam stary compaq evo, sice je to nejakej 800mhz proc, ale na texty, ssh apod staci a k tomu mam vykonej desktop. Svym rpedchozim prispevkem jsem jen chtel dat najevo, jak vsichni v recenzich pisou ze je prima tohle, tamto, ale uz nikde neni napsano, ze kolikrat ten nout je stavenej na to prezit tu recenzi :-( :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: Ze vsech stran slycham na Acery je same negativni reakce

Tak aby nebyly jen špatné reakce, tak přidám pár kladných. NB Acer, řada TravelMate 23xx, koupen před cca 2(3?) lety jako levná záložní rezerva na dovolenou a pak předhozen dětem. Žije dodnes, žádné opravy. Dále, PDA Acer n50, starý asi rok a půl. Používané středně, nárazově děti (hry, filmy). V pohodě. Kolega má Acer NB, také v pohodě.

O Aceru čtu hodně negativní komentáře. A věřím jim. Nicméně jsou i opačné případy. Jak moc bude slyšet negativních reakcí to záleží nejen na procentu poruch, ale i na absolutních prodaných počtech (v CZ možná hodně, Acer jsou levné) a kdo je spokojen, většinou to do diskusí nepíše. Ale oficiálních statistik nevidět. Závěr nemám, prostě netuším.

Co považuji za větší problém, když už k poruše dojde, jsou zvěsti o příšerné reklamační zkušenosti. Naneštěstí ani zde neznám kvalitní statistiku - ale už to, že takové strašné případy jsou, o něčem svědčí.

----

Re: Jinak od dodavatele jsem zjistil, ze model o kterem zde pisu ma 24% reklamaci

Safra, to je obrovské číslo. Moji dodavatelé ho nepotvrzují. Ale věřte jedněm (chtějí prodat i za cenu tajení vysokých reklamací) nebo druhým (chtějí prodat dražší značky, když vidí že na ně konkrétního člověka/firmu mohou lapit). Máte nějaký odkaz na statistiku, pod kterou by se, nejlépe větší firma, veřejně podepsala a za její správnost ručila svým jménem (čti "při případném soudním vyříkávání s fy Acer by mohla hodit na stůl reálné případy")? Dokud něco takového není, jsme stále jen v rovině jedna paní povídala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě upřesnění výroku "Moji dodavatelé ho nepotvrzují". Tvrdí, že žádný z typů NB Acer co prodávají, neměl až čtvrtinovou reklamaci. (velkoobchod, (možná chybně) předpokládám, že prodávali i váš nejmenovaný typ). Ale věřte jim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel taky jsem mel NB Acer a uz bych takouvou chybu nikdy neudelal! Po mesici pouzivani mi odesla sitova karta a na reklamaci mi rekli, ze tam nemam jejich OS, po dalsim telefonatu to bylo zase neco jineho atd. Nastesti se firma kde jsem to koupil ke mne zachovala vic nez slusne a vratila mi celou castku, pac jim to taky nefungovalo. Po case jsen se ptal jak to dopadlo a slavny Acer jim NB nechtel vratit pokud nezaplati 1600kc za technika a puvodni nahrani OS a sitovka stejne prej nefungovala jak ma. Acer shit byl a vzdy bude :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jedno upřesnění výroku "Moji dodavatelé ho nepotvrzují" - že to vím i v noci, takto brzy po vydání článku.

Výslovně na Acery se dodavatelů opakovaně a pravidelně ptám, právě kvůli nechvalné pověsti Acerů, abych věděl co odpovídat zákazníkům (mmch častý dotaz, nízká cena Acerů je na zájmu vidět). Dodavatelé tvrdí "řády jednotek procent" - nicméně nemám toto tvrzení oficiálně, takže stále JPP (jedna paní povídala), pro změnu z mé strany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Dalibor_ : Lenovo taky DVD s Vista nedodává, jediné řešení je využít instalovanou aplikaci na HDD backup a tuto zálohu opatrovat jako oko v hlavě :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Máček333: Lenovo to nedodava , ale mas moznost si zazadat o R&R CD / DVD - pokud je potrebujes a budou ti zdarma doposlany. Zada se u lokalniho servisniho partnera proti "Machine type" a "SN". Doba dodani je cca 14 dni - a podotykam je to gratis.  
Na druhou stranu nevim v cem je problem - ten oddil na HDD je skryty - po dobu zaruky beztak ten tovarni preinstall nepotrebujes mit zalohovany na CD/DVD prze jsou jen 2 zpusoby jak o nej jde prijit: vlastni blbost - vypnes v biosu HIDE a smaznes si to - dobre ti tak nebo kleknuti HDD - servis vymeni a doda opet s preinstalem. Tudiz mas dost dlouhy cas na to aby jsi ty CD/DVD ziskal do vyprseni zaruky. Toto co jsem popsal plati pro IBM/Lenovo ThinkPady - nevim jak u Lenovo 3000 - plastik nekupuju.
2 jayes: Ja o jednom vyrobci vim - staci se proklikat - u kazdeho modelu to ma uvedeno http://www.pc.ibm.com/cz/thinkpad/ dokonce i v plastiku http://www.pc.ibm.com/cz/notebook/3000.html satci kliknou na "modely rady.." a pak na "part number" a je to :)
2 Prochy13: Ono zalezi zda Obchodni (na dokladu je ICO) nebo Obcansky zakonnik stal pri nakupu tvem tobe po boku :). TOTO si bohuzel porad fura lidi neuvedomuje - hlavne studentici co si kupuji levne "srace" na "tatinkovu firmu". Pak se po roce a pul kdyz se jim ta pixle rozpada pod rukama a servis nedodrzel 30 denni lhutu dle Obc.Z. (coz on ze zakona nemusi - timto syndromem u nas trpi jen MO prodej) domaha vraceni penez. Pri dolozeni dokladu a vysvetleni se nestaci divit.
Tudiz - pokud dojde pri reklamci ke sporu, pak zalezi zda Obc.Z. nebo Obch.Z. V privnim pripade vse co je v rozporu s Obc.Z. je neplatne, v druhem jste vydani na milost a nemilost. Asi takto
2 all: Potvrzuji ze i u nas nemame s reklamacema ACERu taktez zadne problemy - neprodavame je :). Mne staci "mnozstvi" servisích partnerů a "rychlost" reklamaci ASUSe, kterej vedem jako levny kram. Kdo chce kam ......"U*AX..A*ER..tak to si na*er"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Prochy13:
Mno, pokud vím, žádná smlouva nemůže omezovat zákonem výslovně daná práva, takže pasáže, které jsou "tvrdší než zákon" jsou automaticky neplatné a v případě soudního sporu lze šanci na úspěch ze strany zákazníka výrazně podpořit najmutím soudního znalce (to u sporných případů, kde nelze na první pohled jasně určit, zda jde o vadu produktu, nebo to způsobil zákazník sám).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ACERy mám taky své bohaté kanální zkušenosti. Nicméně by mě zajímalo, kdo kdromě IBM/Lenovo dělá dobré notebooky. Spousta lidí je spokojena s ASUSem, ale vlastní zkušenosti nemám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si kupujete notebook od neznačkového výrobce, vyberte si radši model s postavený na kvalitním HW, tj. s centrino od intelu. Pár takových notebooků jsem měl a všechny fungovaly celkem bez problémů. Když si koupíte notebook od levného výrobce postavený na nekvalitním HW, tak se nemůžete divit, že se každou chvíli něco posere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> El-Condor:
Asus bude příště, jestli mě plány nešálí ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

R nebo T řada od Lenovo. Nic jinýho bych nekoupil. Máme ve firmě starýho ThinkPada, nejmíň 4 roky a nevim co je to závada, nevim co jsou to prasklý panty u displ. nevim, co je to vrzání. Používá se jako cestovní pro obchoďáky, každou chvíli někdo jinej a najezdil tisíce kilometrů.
 
IBM RULEZZzzzzzz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Prochy13:
Aby nedošlo k nedorozumění - mám obecně na mysli vztah mezi maloobchodním prodejcem a koncovým zákazníkem. Takže platí, co napsal Gorgussien, je třeba brát ohled na to, zda jde o situaci, kterou řeší občanský, nebo obchodní zákoník.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

otec ma acera, kupeneho pred dobrymi piatimi rokmi a stale slape bez problemov. Je ale pravda, ze vtedy to bol top model v cene > 80k. Mozno tie boli kvalitnejsie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim o test HP 6715s s timto procesorem. Dokonce k nemu je v akci pridavna baterka. Dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prochy13: clovek jako spotrebitel se NEMUZE svych prav vzdat! Ani souhlasem, ani podpisem. Tudiz vsechna protipravni ustanoveni nejsou platna. To rika Jahelka :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

El-Condor: "kdo kromě IBM/Lenovo dělá dobré notebooky"

Potom dle mých zkušeností zbývají jen Dell a Business Class HP. Pokud možno s NBD a ADP balíky, samozřejmě.

Jack007: Že je v ntb Centrino, ještě neznamená, že bude kvalitní. Centrino je jenom několik švábů - zbytek si dělá většina výrobců sama a co je potom platné Centrino, když je ntb třeba po mechanické stránce shit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aspire.. No musim rict ze ta vydrz je ukrutna, nedavno jsem kupoval podobny ale byl v nem C2D a vysel na 45000,- kdyz jede naplno tak vydrz je velmi solidni. Sam mam uz 3 roky Aspire 1363WLMi a byl v servisu 4x se stejnou veci (MB) jelikoz jsem to kupoval na ICO tak to byla nejvetsi chyba. proste se se mnou odmitali bavit i kdyz ho meli v oprave vic jak 2 mesice (tenkrat se rozjizdel servis v Brne tak toho meli nad hlavu) ale 30 dni na vyrizeni na ne v tomto pripade neplati. Holt hruza. Ale dnesni modely se mi svym designem velmi libi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S acery mám již 6 let zkušeností, pod rukama mi prošlo temer vsechno, co acer v cechach prodava a i neco z toho, co neprodava. Me proste i po tech letech fascinuje to, ze si nekdo koupi stroj z levneho cenoveho segmentu a pak se divi. Je to jako s auty, kdyz si koupite fabii, taky necekate, ze bude jezdit jako porshe, ne? Je treba si uvedomit, ze notebooky se presunuly do regalu se spotrebnim zbozim a podle toho je treba k tomu pristupovat. Nejdrive kdekdo kricel, jak je to drahe. Proc ma dnes kdekdo potrebu se vyjadrit k necemu, ceho neni ani majitel a jen nekde neco slysel? Ja osobne bych si levny notebook take nekoupil, nekoupil bych si ho od nikoho, at by to byl acer, HP, asus, atd... ono totiz nejde udelat notebook z nejlepsich materialu a komponent a zachovat cenu do 20k. Pokud bych se rozhodl koupit si notas, tak bych vybiral v kategorii 30k+, tam je jiz slusna sance na kvalitni sasi, odolne ramy a vykonnejsi baterii. A abych dokoncil, uz tri roky mam Acer TM290 a zatim sem menil jen DVD RW, protoze jsem potreboval, aby umela DVD RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozno by bolo dobre pri pisani o poruchach a pristupe servisu vzdy uviest ci sa jedna o radu Aspire (prip. este Extensa) alebo TravelMate. Predsa len TravelMate acer prezentuje ako profi notebooky.
Co sa tyka mojich skusenosti. Brat ma stary TM432 uz asi 5 rokov - a nemal ziadny problem s nim doteraz. Ja som kupil pred rokom TM6464WLMi. Bola to uplna novinka od nich takze som tak nejak ocakaval, ze asi bude problem. Zial bol. Notebook nahodne mrzol. Nevedel som zistit cim to bolo, a zial ani mi neslo zmenit bios stiahnuty z webu, kedze mi vzdy hlasilo CRC error suboru. Bola tam uplne prva verzia BIOSu ktora sla do predaja. Nakoniec som zistil, ze mrznutie sposobuje LAN pripojenie, a vtedy som to dal reklamovat. Reklamacia prebiehala asi takto: Zavolal som do servisu (BRNO) zadal SN a popis zavad. Poslali mi PDF so stitkami pre UPS a instrukcie mailom. Zavolal som do UPS v pondelok, kde som si objednal sluzbu RETURN SERVICE. Bol by prisiel este v ten den po NB, ale nemal som ho so sebou, tak som ho objednal na utorok. V utorok okolo 13:00 po to prisiel, vo stvrtok o 15:06 mi to doniesli opravene. Okrem zmeny BIOSu vymenili celu klavesnicu (odpadavala mi jedna klavesa, dost do to ho mlatim :) ). Urobil osm testy - prenos 20GB po sieti tam aj spat, a nezamrzlo to... Takze to bolo BIOSom.
Inac nepozorujem ziadne mechanicke pretazenia alebo vrzgania no tom NB. Mozno je naozaj rozdiel v Aspire a TravelMate verzii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na acery si nemohu stezovat, tretim rokem travelmate slape jak hodinky, tento recenzovany aspire bych si ale nekoupil, kvuli katastrofalnimu displeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sice hlavně u nás prodáváme HP, ale samozřejmě i ostatní značky.
1) instalační CDčko Windows dnes snad asi kromě FSC nedává nikdo, ale u všech výrobců je předinstalována nějaká aplikace, s pomocí které lze recovery CD (no např u HP jsou to 2 DVD) vytvořit. Takže není se třeba extrémně bát o skrytou partici
2) se servisem Aceru Brno jdme nikdy neměli problém takový, že by něco neuznali, nebo nechtěli opravit. Ale je fakt že se nám několikrát stalo, že nám poslali notebook třeba i 3x, který chodil jeden den, než je napadlo vyměnit celý board
3) je dost velký rozdíl mezi staršími Acry a novými TravelMate i Aspire, i když teda na Lenovo to nemá
4) určitě je lepší koupit Acer, než např Prestigio nebo jiné OEM, ani ne kvůli poruchovosti, ale např z toho, že na Acer seženete novou baterku, zdroj a pod, ale na OEM po 3 letech většinou už nikoliv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jamoko> ano tento model byl ten co jsem uplne vyhodil, ten druhy byl tusim 2032WLMi ale jistej si uz nejsem, nebot jsem rad, ze jsem na tohle dost pozapomel. Tady nejde ani tak o vykon Aceru, ale o to, ze kdyz vyrobce dodava notebook se silnym procem grafikou apod, mel by to ten notebook vydrzet pouzivat. Samozrejme necekam ze bude jezdit jako ferari, ale na kancl veci a obcasne zahrani (tak 1-2 do mesice par hodin). Tzn, reci stylu co byste chteli od nouta za 30koliku mi prijdou zbytecne. Kdyz si koupim Fabii, ocekavam ze bude jezdit dele nez je jeji zaruka, kdyz si koupi Ferari, ocekavam ze bude jezdit pradne a dele nez zaruka. Hlavni problem neni vsak v noutu, ale v servisu v Brne a jejich vyrizovani reklamaci. Mimochodem, neposilali nekomu z Vas fotky Vaseho zaprasenyho nouta ? Jestli treba nahodou nejsou ty same jako me. (Vzhledem k tomu ze to technik na miste rozebral (bez nas) a zjistil ze je to deska, a posleze volal, ze je to zaspineny prachem, je mi toto dost divne. Zaroven odmitli moji zadost o test za par mesicu, jestli se opet nout nezanasi. (Chtel jsem byt pritom, az ho otevrou, abych to videl, coz odmitali, navic tento test si uctuji cenou 4000,-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze cetl jsem celou diskuzi, docela jsem se pobavil u tech co na Acery nadavaji a vychvaluji sve predrazene znackove notebooky.
Sam vlastnim tento notebook, nebot mam zkusenost jiz z drivejsi doby taky se dvema Acery, ktere slapou jiz nekolik let naprosto bez problemu, presto se jednalo o levne modely 20-30tis.kc.
S timto notasem jsem maximalne spokojen, snad opravdu jen ten display by nemusel byt leskly, a dalsi vec co me silene stve, ale co je problem Microsoftu/nVidie a ne Aceru ze neexsituji drivery pro 8600M pro Windows XP, myslim ze je to nova politika M$ jak donutit prejit na Visty ktera notebook zbytecne brzdi... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

my sme kupili vo firme asi pred dvoma rokmi 8 acerov 4602 (tak nejak) a pokial fungovali bolo vsetko ok. U niektorych vsak neslo zapnut DMA na cd/dvd(potom sme to nejak riesili nejakymi nest drivers), mne sa lamali panty na displayi, tv out bol strasne zasumeny pri pripojeni na siet (aspon u mna), na jednom sa odpalili usbcka, na dvoch odisli displaye (jedna farebna zlozka). V jednom odisli pamate a jeden mal zle sektory na disku. A to boli notebooky za 59990 Sk BEZ DPH. Potom si sef kupil nejaky novsi a ten bol celokom ok. Ja neviem, niektore acery su pekne a lakave, ale niektore su vyslovene zle serie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No poruchy maju asi vsetci. U nas vo firme sa kupuju FSC (FujitsuSiemens), a co sa kupilo v nejakom case asi 10 NB model Lifebook E4010, tak takmer vsetkym odislo napajanie. Inym ludom na novsich modeloch odisli disky (Fujitsu). Pravidelny problem je ze touchpad generuje fantomove kliky mysou, a tiez ludom odchadzaju dockiny alebo dock konektor na NB. A to sme velka firma ktora len v nasom meste dala NB mozno 60 a viac zamestnancom.
Tazko sa niekomu hovori o skusenostiach, ked mal za zivot docinenia s jednym kusom konkretneho modelu. To je uz potom len o stasti a statistike. Niekde som cital, ze ACER je v CR najpredavanejsia znacka NB. No tak potom je dost pravdepodobne, ze bude mat asi aj naviac reklamacii...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice pěkná recenze ! Doufám, že takových v budoucnu bude více... líbí se mi kompletní analýza od vybalení přes výkon až po video s durabilností konstrukce. Jen tak dál ! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za recenzi !!! Vice takových !!! Diky !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, leskle displaye jsou naprostym krokem xx let zpatky, kdyz neumeli vyrobit antireflexni vrstvy. Jinak by me zajimalo, jestli se da sestava nejak lepe taktovat. Na mem travelmate 4101, mam P-M a X700 a pri nastaveni nejnizsiho taktu procesoru na 600MHz a rovnez snizeni napeti na 0.7V! a pri podtaktovani grafiky se bezne dostanu na dvojnasobek vydrze, pri dostacujicim vykonu na prehravani videa na cestach vlakem:) A to nemluvim o tom, ze ventilatorek se nezapina, takze v noci je to pohodicka a da se film v klidu sledovat:). Pouzivam na tohle tweakovani NHC. Jde zmenit napeti i u toho turionu a "uspat"(povypinat nepotrebne funkce a podtaktovat) GPU nvidia, stejne jako to umi ATI a jejich powerplay? Do priste bych to v recenzi uvital:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to VanJ> tady ale nejde o pocet, ale o reseni reklamace samotne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jayes:
DualDVI ma napr. 8510w, ale len cez docking station (tam je to vyslovene spominane v specifikacii dockiny).
 
Redakcia:
Kto vyrobil konkretny panel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Gorgussien: 147.229.212.xxx - dnes, 30. listopadu 2007, 08:17
U HP je to stejne, 3 e-maily a 2 telefonaty abych se dozvedel, ze musim nafotit (citelne) spodni stranu notebooka se vsemi cisly a sehnat doklady o nabyti notebooka. DVD pak zdarma poslou. Fotak nemam a doklady bych vybehaval ve stare praci odkud jsem ho odkoupil. Suma sumarum si za tu dobu vydelam vice, nezli stoji nove windows. Nastesti jsem vse zjistil vcas a cas skutecne usetril.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to BTJ 147.229.220.xxx - dnes, 30. listopadu 2007, 12:34:
Mam tentyz cpu X2 TL-60, 2.0GHz a umoznuje mi
2000000 1800000 1600000 800000
Asi to bude stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite nekdo,jak se na tech Acerech spousti nova instalace z toho obrazu na disku.....,znamy ho ma a ti prodejci mu to vubec nevysvetlili.Kdyz mu to cele spadlo,tak jsem mu tam dal xpcka,ale priste bych to obnovil z toho obrazu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna recenze. Jen bych jeste prosil odzkouseni Ubuntu, staci spusteni z live cd, dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiež by som sa prihovoril za to ubuntu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majkl> Tusim to je funkcia D2D a aktivuje sa to v BIOSe. Ale nie som si isty... Mozno niekto poradi lepsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Julda, Wift
Už jsem tomu přišel na kloub! Minule jsem ty jejich servisní podmínky jen přelétl.

Odstavec 1.1
... "Nezávisle na této Omezené záruce můžete uplatňovat
odlišná a rozsáhlejší práva a právní prostředky vůči prodejci,
který Vám prodal výrobek Acer. Tato Omezená
záruka taková práva nijak neomezuje."

Jelikož má (asi nejen) u nás povinost držet záruku prodejce, tak si Acer může dát svoje interní podmínky jaké chce. A co jde nad rámec jejich podmínek (a je v rámci zákona) zaplatí prostě prodejce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

How, Bomba Wallpaper, takový senzační, to nemají, ani standartně, Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, veliká nádhera, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerikam ze Acer je bozi,  ale az ty vase DELLy,IBM, HPcka  a podobny  se budou prodavat v tak velkym mnozstvi jak Acery,  tak na nejaky next busines day a opravy u zakaznika zapomente... 
Proste kazda znacka ma rekneme 10% poruchovost...  takze kdyz se neceho proda milion  tak bude 100.000 nasranych zakazniku...a servis moc nestiha....
Kdyz se neceho proda jen 10000 tak bude jen 1000 nasranych zakazniku.... coz pak vypada ze to je strasne bozi znacka, protoze tech 1000 je prdlajs...
 
A ta poruchovast je vsude stejna, protoze vnitrek je stejne osazen ze znacek co pouzivaji vsichni vyrobci tj: intel, amd, ati, nvidia, seagate, hitachy, WD, LG, AUO, Samsung, Panasonic,liteon, sunnon, ...atd 
 
Navic se to vsechno vyrabi ve sejne fabrice na taiwane... (je jich myslim 5 na svete nebo tak nejak)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 mnt
...ale acer nieje najvatsi vyrobca ani predajca PC, mozno v CR ale celosvetovo je tusim treti po HP a DELL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pekne spracovana recenzia.... aj s videami . Paacilo sa mi ze ste skusili instalovat aj Linux a zhodnotili (aj ked pre mna trochu striedmo) nedostatky pri jeho instalovani na tento NTB. Dakujem a tesim sa na dalsie recenzie :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě malá rada na závěr! Acer má někde v obchodních podmínkách, že koupí jejich výrobku se vzdáváte svého zákonného práva v případě výskutu závady (3tí stejné, 4té různé anebo více závad najednoo) na odstoupení od smlouvy formou vrácení peněz. Vše bude řešeno jen výměnou.

Tak to by u me Acer tvrde dolej. Oni nesmi porusovat zakony dane zeme. Proste po 3 reklamaci prachy zpet a je to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>LiveBomb
Píšu pár příspěvků níže. Záruku má ze zákonna povinnost držet prodejce. Tudíž ty na tom vrácení můžeš trvat, ale vymáhat to musíš na prodejci a ne na Aceru.

Acer sám mmj dává záruku jen 1 rok! Pro koncového zákazníka se nic nemění, má normálně 2roky a může to i v tom druhém donést Aceru ale ten to prostě vyfakturuje prodejci. Nemůžu to tvrdit na 100% ale myslím, že to tak je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona je otázka, k čemu kdo používá noebook. Pokud to člověk bere jako spotřební materiál, tak Acer je skutečně dobrá volba. Většina lidí, kteří nečtou tenhle ani jemu podobné servery, nemají doma v temperované místnosti svazky Stereo&Video a nad postelí jim nevisí diplom z FELu, tak jde do Aceru. Je levný, na první pohled vypadá dobře a papírově je to bomba. Proto ta jejich prodejnost. Co ovšem nechápu je, jak si někdo dokáže koupit Acera za > 3*10^4 (třeba tohohle: http://www.alza.cz/notebook-acer-aspire-5920g-302g25mn-d79812.htm), protože to už zavání šílenstvím. Za tuhle cenu se dá sehnat i solidní Rkový ThinkPad...
BTW, znám pár lidí, kterým jmenovitě Acer kvůli vadnému trafu komplet vyhořel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LiveBomb
to je pěknej nesmysl, Acer normálně respektuje české zákony. chování servisu aceru je přibližně na podobné úrovni jako servisy jiných výrobců pc/ntb.
 
Prochy13
jeden rok prezentuje z důvodu preference prodeje podnikatelům a jiným subjektům které mají záruku jen jeden rok. je to naprosto normální chování podobně jako u HP které také všude prezentuje ceny bez DPH... a prodejci žádnou opravu nad jeden rok nefakturuje, pokud dojdete s normální účtenkou nebo normálním dokladem který není napsaný na nějakou firmu enbo jiný právnický subjekt...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem si přečetl tuto recenzi a podíval se na videa ohledně mechanické konstrukce. Tak mi to nedalo a dnes jsem se byl podívat v Datartu a zkoušel jsem to odchlipování rámu displeje od "skla" na vystavených noteboocích a toto není problém jen Aceru, stejně se chová i Fujitsu Siemens, Sony Vaio a některá HP.
Co se týče kroucení displeje, když jej zavírám/otvírám za jeden roh se vyskytuje i u ostatních značek.
Tím nechci obhajovat Acer nebo něco podobného, jen chci upozornit některé diskutéry, že nelze říci Acer=shit. A navíc Acer už není zas tak extra levný jako býval dříve.
Takže tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělám cokoliv za pořádnej notebook, jako je tohle, zadarmo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle otestovat opravdu ten lejlevnější segment Lenovo 3000 N200, Acer Extensa 5220 (pozor u t-mobile vás vyjde "pouze" na 20.k,- Kč) a HP 530. Myslím, že by to byl zajímavý srovnávací test.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat mam tento model a jak tam mate v technickych parametrech Bluetooth 2.0, tak to ja nejak nevidim, je tu tlačítko na bluetooth ale po znacknuti mi to napise: žádné zařízeni. V ovládacím panelu windowsu mi to v nasteveni Bluetooth neukazuje žádný HW. Tak by me zajimalo jestli tam fakt je a ja dělam někde chybu nebo neni???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně přesně tenhle model mám, ale!!!
Neobsahuje žádný bluetooth modul v základní konfiguraci,pokud si ho nedokopíte.
Mechniku CD/DVD mám Optiarc.
S tím rozhraním pevného disku si nejsem jistý,všude se uvádí IDE,ale když to tady bylo rozebrané budiž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento test je velice rozšířený a pěkně zpracovaný, ale jsou tam chyby, např kamera není 1,3Mpx a není tam bluetooth. A jak ste psali že LCD panel je velice podprůměrný, co se týče zorných uhlů a zpracování. Při porovnání s otatnímy NB si myslím že acer je nadpruměrný. Při hohýbání LCD byl nejhorší Simens, a nejlépe bych hodnotil Asus a Acer ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.