Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Adaptec uvádí až 24portové SATA/SAS řadiče pro PCI Express 3.0

Existují vůbec nějaké cenově dostupné a spolehlivé RAID karty pro domácí použití? Adaptec začíná u RAID 5 kolem 10 00kč. Pak je tam obrovské množství SW raid kartiček, ale už už se asi více vyplatí důvěřovat SW raidu například chipsetu od Intelu ne? Pokud vím je kompatibilní mezi deskami. Pro Win servřík nemohu použít například spolehlivý linuxový raid. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

win server tiez vie sw raid (RAID 0,1,5), rovnako ako linux, nastavuje sa cez disk management

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, bohužel podporuje jen dynamické disky a experimentování s ním mi ukázalo že není moc robustní. Nikdy jsme neslyšel o žádném spokojeném uživateli :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ja som nahodou dlhorocny spokojny uzivatel windowsoveho sw raid1, tie dva disky som pouzival v troch roznych pc v priebehu asi 6 rokov uplne bez problemov

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo? Díky za informaci, na jakém OS?

Také jsme se snažil nějakou dobu používat Windows RAID 1, bohužel to každou chvilkou synchronizovalo i když nebyl důvod.

Pro použití intel rapid storage zase hovoří že umí vytvořit RAID5 pole se zachováním dat z jednoho z disků.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Několik let používám pro fileserver OpenIndiana (dříve OpenSolaris) se souborovým systémem ZFS. Je možné nastavit jak ekvivalent varianty RAID1, tak RAID5 (pro více jak 3 disky, je možné nastavit i pokročilé věci, jako třeba počet "parity disků" - mohou být až 3 parity disky...).

Naprostá spokojenost...

Slušnou podporu ZFS mají i poslední verze FreeNAS, které je možné ovládat z webového rozhraní (doporučuji ale verzi minimálně 8, lépe 8.2 nebo release candidate 8.3)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pre podporu ZFS nie je potrebne studovat Solaris, vyborne funguje aj na Linuxe: http://zfsonlinux.org/

prevadzkujem na Ubuntu 12.04 server, 4x2TB, raid-z, disky Samsung kupene mesiac pred potopou, teda prevadzkujem "predpotopne" zariadenie :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intelí Raid 1 i Raid 5 používám už dlouho a bez problémů. U obou jsem i měnil vadné disky a vždycky OK. Žádné falešné synchronizace, ta mně naběhla jen po nekorektním vypnutí OS. Používáno pod XP, XP64 a Win7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za zkušenost. U RAID 1 jsem se Intel raidu vůbec nebál, když se zapojí disky samostatně jsou data čitelná. U pětky jsem rád že to je bez problémů. Výkonnostně si nemohu stěžovat, čtení vzrostlo 2x a Crystal disk info stále dokáže i přes RAID přečíst SMART jednotlivých disků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.. to je snad lepsi koupit bazarovy SAS/SAS 600 radic ne ? .. ja si splasil od Dellu PERC H200( LSI SAS2008 ) a nemohu si ho vynachvalit (sice zatim neraiduju ale casem se k tomu snad taky dostanu) http://core-pretaktovani.cz/download/file.php?id=203&mode=view

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..ale musim se omluvit, koukam ze paritu - Raid5 neumi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja sem sehnal na ebay LSI 8888ELP a taky sem spokojenej. Sice jenom sata300, jenze 2+2 porty (int/ext) tudiz 8 disku primo (az 122 disku pres expandery), raid 0/1/5/6/10/50/60, 512MB cache, a podporovano prakticky vsude (windows, linux, esxi). To vse za sedesat euro-babek. Novej stoji deset krat vic. No nekup to! :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, opravdu zajímavá možnost. Tu kartu máte ve svém hlavním PC?

Jinak spotřeba bude určitě více než 5W že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano ... ...spis do 7W odhadem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.