Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Adobe Lightroom Mobile přidává podporu HDR RAW

Nejnovější aktualizace Adobe Lightroom Mobile pro iOS i Android přidává na některých smartphonech podporu 16bit HDR RAWů. Další smartphony budou následovat.

Nový režim, který aplikace dostala, funguje tak, že si nejdříve expozičně změří scénu, aby určil vhodnou expozici. NMásledně pořídí tři DNG soubory, které jsou automaticky zarovnány, zkombinováno do jediného snímku, zbaveny duchů a tónově sladěny.

Výstupem pak je jedn 16bit DNG RAW, nebo chcete-li HDR snímek (16bit/barva věrnost lze za HDR považovat) v RAW formátu. S tím pak lze dále pracovat, jak sami uznáte za vhodné v nástroji, který vám vyhovuje.

Z porovnání prý plyne, že oproti běžně dostupným HDR metodám ve smartphonech (třeba ta v mém Huawei Y560 stojí zcela za prd) dává nový režim mobilního Lightroomu daleko kvalitnější výsledky.

Navíc pokud využíváte cloudové služby Adobe, aplikace může tyhle nové snímky automaticky synchronizovat s vaším účtem.

Jelikož je to ale celé prý výpočetně náročné (tomu lze bez potíží věřit), je aktuálně tento nový režim dostupný pouze na omezeném okruhu novějších smartphonů: iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, iPhone SE či iPad Pro 9.7. Na Androidu pak jde o Samsung Galaxy S7, S7 Edge a Google Pixel. Dlaší přístroje však budou již brzy následovat.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Adobe Lightroom Mobile přidává podporu HDR RAW

Čtvrtek, 9 Březen 2017 - 18:20 | s3icc0 | Tak jasně tohle je určitě benefit téhle aplikace...
Čtvrtek, 9 Březen 2017 - 10:48 | Anonym | Benefit může být třeba ten, že se ti to může...
Čtvrtek, 9 Březen 2017 - 09:48 | s3icc0 | Ligtroom pro PC používám, ale opravdu jsem nikdy...

Zobrazit diskusi