Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Aktuálně: Seagate prý koupí firmu OCZ

OCZ Z-Drive R4 R
Podle všeho se nám rýsuje další hodně zajímavý nákup, který firmě Seagate vyhladí veškeré její vrásky z neschopnosti pořádně zaútočit na trhu SSD. Onen úžasný nový krém se jmenuje OCZ…

OCZ Technology Group, která před pár lety zařízla vývoj a výrobu paměťových modulů, aby své síly plně soustředila na slibné pole SSD technologie, prý provádí se Seagate námluvy. Za touto informací stojí pověstné „nejmenované průmyslové zdroje“, což je na Tchajwanu ekvivalentní největší drbně ve vesnici a jak dobře víme, na návsi se vždy doslechnete vše podstatné s předstihem.

Seagate má prý být ochoten za OCZ nabídnout 308,5 miliónu dolarů (hodnota OCZ na burze Nasdaq). To ale není podstatné.

OCZ Kilimanjaro
Škálovatelná SSD platforma OCZ Kilimanjaro - o ní se možná hraje především.

Otázkou je, je-li tomu skutečně tak. Jistě se shodneme, že OCZ, ať již díky platformě Kilimanjaro, běžným SSD či vlastním řadičům získaným koupí firmy Indilinx, představuje hodně žhavé želízko v SSD ohni. Seagate by se tak stala špičkou nejen na poli HDD, ale i SSD, což pro nás jako zákazníky jistě není moc dobré.

Ostatně si uvědomme jedno: Seagate se v posledním roce velmi dobře vedlo, protože si hodně namastila kapsy díky záplavám v Thajsku, které postihly více Western Digital než ji. Ale i Seagate výrazně navýšila ceny, takže jako správní konspirační teoretici konstatujeme: pokud Seagate opravdu utratí ty velké milióny za OCZ, pak jsme jí na to přispěli my všichni, kdož jsme od zmiňovaných povodní kupovali její HDD :-).

Dá se předpokládat, že v případě koupě podrží Seagate nadále značky Indilinx i OCZ, protože obě mají své jméno v IT světě zajištěno. Spíše budeme zvědavi, přes jakou úřední antitrustovou mašinérii bude muset takový obchod probublat a jak dlouho to potrvá. Vyloučit ale nemůžeme v tuto chvíli ani to, že je vše jen jakási kachna, nebo z jednání sejde ještě dříve, než bude cokoli oficiálně potvrzeno či vyvráceno a dozvíme se až za řadu let, že se o něčem jednalo.

O OCZ má mít zájem také americký Micron. Důvody tohoto výrobce flash pamětí, který se drží spolu s Intelem na čele vývoje této technologie, jistě netřeba zmiňovat. Tak či onak díky těmto drbům stoupá OCZ hodnota akcií.

Dále k tématu:

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Aktuálně: Seagate prý koupí firmu OCZ

Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 09:14 | ASD_SK | Myslim, ze hybridne disky svoj prinos maju. Ale...
Středa, 25 Červenec 2012 - 18:08 | mixal 11 | ten XT 2.5" sa s uspechom pouziva aj na...
Středa, 25 Červenec 2012 - 16:28 | TyNyT | nevidím pro to jediný relevantní důvod. Tyhle...
Středa, 25 Červenec 2012 - 15:40 | Richelieu Home | Jsem zvedav jestli bude nekdy v budoucnu prodavan...
Středa, 25 Červenec 2012 - 12:15 | TyNyT | Seagate koupí OCZ a za rok přijdou memristory...

Zobrazit diskusi