Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analytici: Akvizice Micronu Čínou povede k další paměťové krizi

Celé to zatím vypadá na HOAX roku...

Pominu-li že Micron je celosvětově číslo 2 na poli NAND a NOR, že dodává největším b-brand výrobcům pamětí jako je např. Kingston, navíc drží technologie a rozhoduje o trhu, jako např. v případě DDR4, kdy kromě Micronu před 1/2 rokem neměl nikdo ani ťuk a Micron vesele prodával.

Celé by to nedávalo smysl, léty prověřená TOP US firma by prodala své know-how a vše číňanovi, včetně Micron/Intel střediska... :-D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mi to cele pride ako totalna hovadina.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ale dyt je to cele o tom, ze nejaka firma dala jinaci firme nabidku na odkup, tot vse :)
jeste se micron k nabidce nevyjadril, takze zbytek jsou jen spekulace ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

vsak by si diit mel zalozit pravidelnou rubriku: kdo koho kupuje dnes a za kolik (ano, opakuju se, ale tyhle clanky jako obdoba IT blesku jsou tu cim dal castejsi)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tyhle diskuse me bavi.. po prvnich zpravach o koupi altery intelem to bylo totez.. vsichni desne chytry jak se pri svejch marzich nikdy nenecha koupit a jaka je to blbost.. uz je intelu (:

altera je intelu, cipy ibm jsou glofo, motorola je lenova, servery ibm jsou lenova, lsi je avaga, site a servery hp jsou cinanu

jo, ono se furt pise o tom jak nekdo nekoho koupi a on furt nekdo nekoho kupuje ((:

v posledni dobe vlastne jeste castejc nez driv.. si radsi prectu o prodeji micronu kde se dozvim ze s nakupem pameti neni duvod chvatat nez cist weby kde na leto najmou cvicenou opici kera jen preklada tiskovky o vydani biosu pro desky

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano jsou to většinou jen nářky a spekulace a nikdo nevíme kde je skutečná pravda, nicméně v případě Micronu je to podstatně jiné než u jiných firem. Micron to neudělá (mu nebude dovoleno i kdyby chtěl) z bezpečnostních důvodů, protože mají embargo vývozu do cca 35 zemí, vzhledem k součástkám které dělají. Navíc není důvod jak jsem psal výše, jsou top výrobcem a společně s Intelem v IMFT určují z velké části kam se bude trh ubírat, už vidím jak tam prodají svých 51%... to že je nějaký výkyv akciového trhu a z toho se dělá hysterie je poplatné době. Obdobné jsou zprávy jak končí výrobci VGA protože to nikdo nekupuje, jak končí trh s desktopy apod.

Číňan dal nabídku (možná) a tak je potřeba psát a psát když je (asi) o čem. Na ukrajině se střílí, tak se píše o ukrajině, jak nejsou víc než 2 mrtví denně tak se rychle přeskakuje na uprchlickou krizi, když uprchlící den odpočívají píše se o krizi v Řecku atp. běžná novinařina. Velké věci přitahují velkou pozornost rozuměj čtenost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.