Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Amazon chce mít sklady v Brně

Po třech týdnech tahanic mezi vedením Brna a developerskou společností CTP Invest se ozval i Amazon se svým stanoviskem: Přestože v polovině února projevil rozhořčení nad průtahy, zájem společnosti na výstavbě centra u Brna stále trvá.

Protože se Amazon dlouhou dobu k situaci nevyjadřoval, vyrazil brněnský primátor Roman Onderka za zástupci společnosti do Lucemburku. Jednání dala odpověď na klíčovou otázku, zda ještě Amazon o výstavbu pobočky u Brna stojí. Odpověď byla nejen kladná, ale následovalo ji konstatování, že o přesunu stavby na jinou lokalitu zatím firma neuvažovala.

Tato informace je pro vedení Brna velmi důležitá, po dlouhodobých tahanicích se objevilo několik dalších developerských firem, které nabízely vlastní pozemky - návrh Amazonu podala i vláda Slovenska. Zatím však nic nenasvědčuje přesunu. To potvrdil i Vladimír Bystrov, zástupce agentury Bison & Rose, která za Amazon jedná. Dodal, že se společnost záměrně k průtahům nevyjadřuje, aby zbytečně nepřilévala olej do ohně.

Osud celé stavby je nyní v rukou zastupitelů města. Ti mají nejbližší jednání na téma prodeje pozemků společnosti CTP Invest naplánováno na 18. březen. Během posledního zasedání byly nastaveny nové podmínky, za kterých bude město s výstavbou haly souhlasit: Developer by podle těchto požadavků měl do tří měsíců vykoupit pozemky na výstavbu dálničního sjezdu od 21 vlastníků a tyto pozemky následně předat městu. Teprve v tomto okamžiku město developerovi prodá pozemky na výstavbu haly - ty bude mít do té doby pouze pronajaté.

Nyní se však zdá, že někteří zastupitelé chtějí prosadit další podmínky - například že Amazon při náboru nových pracovníků upřednostní kandidáty z Brna a okolí.

Zdroje: 

IDNES, foto Wikimedia (CC-SA-3.0, autor: Podzemnik)

Diskuse ke článku Amazon chce mít sklady v Brně

Žádné komentáře.