Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Amazon: Koupili jste u nás knihu? Necháme vám elektronickou verzi levněji nebo zdarma.

Amazon Kindle Matchbook
Za necelý měsíc spustí Amazon program Kindle MatchBook, který umožní minulým, stávajícím i budoucím zákazníkům stažení elektronických verzí knih, které si již pořídili v papírové podobě…

Společnosti se již podařilo připravit přes 10 000 titulů v digitální podobě. Ty si zákazníci budou moci stáhnout buďto zdarma, nebo za poplatek $0,99, $1,99 či $2,99 maximálně. V případě placených verzí tak mluvíme o dvacce až šedesáti korunách v přepočtu.

Amazon nachystal především bestsellery a publikace od žádaných autorů, jakými jsou například Ray Bradbury, Michael Crichton, Blake Crouch, James Rollins, Jodi Picoult, Neil Gaiman, Marcus Sakey, Wally Lamb, Jo Nesbo, Neal Stephenson nebo J. A. Jance.

Amazon Kindle Matchbook books

Akce se vztahuje na všechny nákupy realizované od roku 1995 - podmínkou pro staré nákupy však je přihlášení k účtu CompuServe. Uživatelé si budou moci zpětně procházet historii svých nákupů a v případě zájmů doobjednat elektronické verze tištěných knih. Amazon slibuje kompatibilitu (samozřejmě krom čtečky Kindle) s tablety a smartphony od Applu, Androidími tablety, klasickými počítači i MACy.

Akce zaměřená na knihy je v podstatě druhou svého druhu - s podobným nápadem, ale orientovaným na hudbu, již Amazon přišel v první polovině letošního roku, kdy zákazníkům, kteří si koupili vinyly nebo CD, nabídl cloudovou zálohu jejich obsahu ve formátu MP3.

Diskuse ke článku Amazon: Koupili jste u nás knihu? Necháme vám elektronickou verzi levněji nebo zdarma.

Pátek, 6 Září 2013 - 14:52 | HKMaly | Taky to vidim na "hura, amazon konecne...
Čtvrtek, 5 Září 2013 - 15:22 | corwin78 | Na takovou službu už dlouho čekám, tedy pokud...

Zobrazit diskusi