Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon vyprodává sklady, přijde nový Kindle

Přiznám se nerozumím tomuto zařízení. Co jsem se díval je cena e-knižek hodně vysoko. A nejsem si jist zda se vyplatí koupit si vyrtualní změť 1 a 0 nebo si koupit poctivou papírovou kolegini ,kterou už mám na vždy a nepotřebuji se spoléhat na nějakou stupidní čtečku a ochrané technologie a další kurvítka ,která my za pár let neumožní si koupený obsah přečíst.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu zařízení docela dobře rozumím - papírová kolegyně je sice lepší, ale když jich máte pár tisíc...

Čemu nerozumím, je stále nesmyslná cena těchto zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má člověk čtečku, není důvod si kupovat tlusté knihy 599-899 stran. Typicky MS MCTS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ony jsou totiž čtečky a "čtečky" :-) To co dělá Amazon, se svým Kindlem je ukázka "čtečky".
Na jednu stranu je to zařízení užitečné a funkční. Na druhé straně je sekera DRM a třeba i takové manýry, jako třeba automatické odstranění již zakoupeného díla a vrácení peněz. To se stalo. Někdo vydal a prodával knihu, aniž by měl patřičná práva. Amazon potom svým zákazníkům již prodané knihy "zabavil" (vymazal z Kindlu) a vrátil jim prachy na účty. To je něco, co mě děsí a nehodlám podstupovat. To se jako mám těšit na "přepisování" dějin on-line? :-)
Z vlastní zkušenosti mi prozatím nejvíce na čtení vyhovoval starý černobílý Palm. S eInkem nemam zkušenost, ale věřím, že na čtení to bude prima. Ještě by to chtělo nějaké integrované přisvícení. Obrovská výhoda je právě v tom, že není třeba tahat hromadu papírových a těžkých knih, že text lze prohledávat, citovat, odkazovat (hyperlinky)... Prostě elektronické knihy a dokumenty mají dnes obrovské možnosti, které žádná papírová kniha nemůže nabídnout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jako by to nestacilo, ty knihy ktere byly smazany byly 1984 a Animal Farm ...

http://law.rightpundits.com/?p=632

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevím, já už pár let čtu téměř výhradně knížky v elektronické podobě a ještě mně nestály ani korunu, o nějaké ochraně nemůže být řeč. Jedná se většinou o prostý text. Papír je sice papír, tyto knihy, pravda nevoní, ale zato se mi "čtečka" v podobě Palmu vejde do kapsy saka, takže na cesty, do práce, když mám pauzu je to ideální. Čtečka z článku je dost velká a takový krám bych zas já osobně netahal. I když kolega něco podobného má už rok, dal zato kolem 8 tisíc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O ochraně nemůže být řeč? A smím se zeptat, jak "sháníte" takovou nezabezpečenou literaturu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Negativní hlasy nejlepší odpověď, díky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebavím se o používání bez placení ale o legálním používání a placení za užití díla. Jasně můžu tahat s Internetu nebo si jinak pokoutně hledat e-knihy ale přece jen bych rád autorovy něco zaplatil ale asi se schodneme že za psaný text je 200 - 500 kč trochu palba.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze elektronicke vydani knihy neni az o tolik levnejsi, nez papirove. Tedy ano, melo by se usetrit za tisk, material, obecne veskerou praci tiskarny a distribuce je take o necem jinem. Prace autora, korektora a redaktora zustava. Jenze nakladatelstvi, po vzoru jinych komedialnich spolecnosti, se snazi dilo dale zatizit nejakou ochranou proti pouzitelnosti (cti DRM), coz vysledne dilo znacne prodrazi a znehodnoti co do pouzitelnosti. Vyjma volne siritelnych del v TXT prakticky nic nesezenes. Takze ctenar musi pouzivat specialni SW, ktery by jinak nepotreboval, ktery je hnusny a obtizne ovladatelny,... Respektive SW, jehoz pouzitelnost kazdy ocenujeme jinak. Na proste cteni treba staci, jenze uz nelze text prohledavat, ci nedejboze dokonce oznacovat a kopirovat. :-(

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ja spise ted cekam az konecne vyjde neco vetsiho (11 palcu), zatim vaham mezi QUE a SKIFF ktery vypada momentalne asi nejlepe.

http://www.skiff.com/skiff-reader.html
http://www.que.com/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ten Skiff nevypadá špatně ale nemumím si dost dobře představit, že bych takovou platbu měl sebou někde vláčet, na to je to dost nepraktické. Jó - kdyby to bylo rolovací jako noviny, to už by pak byla jiná ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Budou .. teda uz jsou ale jeste je nepradavaj .. problem je ze se to lehce poskodi a preci jenom roztrhat "noviny" za 10tis .. hmm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plachtu (a ne platbu).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.