Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD připravila i Catalyst preview driver pro Windows 8

Jen okrajově k tématu - nevíte někdo jak je to s aktivací 10-bit režimu na grafických kartách ? Mám AMD FirePro 5950, kde to jde v driveru zapnout, ale u jiných karet AMD jsem podobnou volbu nenašel. Mám 22 "EIZO S2243WFS-GY EcoView a s notebookem mi pracuje korektně (FirePro), ale na PC s AMD 6570 mi bohužel tento režim nefunguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oficiálně je 10bit výstup podporovaný jen na profesionálních modelech, pokud se nic nezměnilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD se chvastalo, ze pres DP 1.2 jim chodi 10bit od HD6800 a novejsich. Ono by to po DP1.2 melo chodit na vsech kartach co drzej specifikaci, ale u nV jsem o tom nenasel a webu ani carku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem konecne nasel to proklady URL: http://www.amd.com/us/Documents/AMD_Radeon_Display_Technologies_WP.pdf

Jeste jsem podobny obrazky videl v nejakejch prezentacich k HD7900, ale nejsem si uplne jistej. Specifikace DP 1.2 presne popisuje jak pomoci EDID rozsireni monitor nahlasi, ze je treba AdobeRGB a umit 10bit, ale jak moc to MUSI podporovat karta bohuzel nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík, podobnou odpověď jsem tušil, ale nesleduju všechny změny a ani na to nemám čas, tak jsem tajně doufal, že se situace trochu mění, hlavně v době kdy IPS monitory jsou už běžné a levné a už jenom zůstává doufat, že zájem trhu díky digit.fotografii o tento typ monitorů zesílí a ceny se snad pohnou trochu níž (aspoň na polovinu) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě nepřestává fascinovat to užívání názvu "ATI Tech" - je to roky mrtvá firma a AMD jako by pořád upozorňovala na to že potenciálně může být opět samostatná či prodána. Marketing je pro AMD zřejmě exotické slovo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je kvuli kompatibilite a 95% uzivatelu toho SW ani poradne nevi co je v program files, natoz aby registrovali nejakou cestu na disku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tie ovládače sú pre Mobility Radeon k ničomu, ale hlavná vec, že na stránke sa ich podpora uvádza. -_-

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednak to musí být mobility radeony z řady 5000 a novější a za druhé záleží na výrobci notebooku, zda dal souhlas k podpoře (pokud výrobce s podporou nesouhlasí, drivery se nenainstalují).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mobility Radeon HD 5650. Navyše, predošlé Win8 ovládače fungujú, Win7 tiež, len tieto konkrétne nie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.