Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD chystá Radeon HD 2350

Keby radsej doladili to, co uz je vonku!!! a pribalili nejaky riadny hi-end s ddr4 a 1GB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja spis nechapu neco jako existenci low end DX10 karty s 64MB RAM. Prakticky na tom pojede akorat ta rotujici krychle znama z dxdiag, ale uplne sa sama krychle bezi stejene i prod DirectX8 a 9.

Vzdyt na tom nepobezi ani Areo ... duvod exitence neceho takoveho mi unika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: A proc by na tom podle tebe nemelo Aero bezet? Aero bezi i na VIA K8M890.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: na word, excel, photoshop a pod. to bude bohate stacit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2quer: ale na to je daleko efektivnejsi kopit MB s integrovanou grafarnou, vazne neznam duvody, proc si neco takoveho do PC dat. Bud chci PC na praci a pak si koupim MB s integrovanou grafarnou, nebo chci komp na hrani a pak si tohle stejne nekoupim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to qwer: no ano, ale na take nieco bohate staci integrovana grafika

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už to živě vidím - typická karta do hupermarketového PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska se dá koupit základní deska s integrovanou grafikou. Třeba pro soc. AM2 tady máme čipset nForce a integrovanou grafikou nV6100. Když má člověk dostatek pamětí RAM (DDR2 na 800MHz) může si ke grafice přidat až 256 ram z DDR2. Na kancelářské potřeby stačí bohatě i 8MB, ale třebas mám odzkoušeno, že si člověk zahraje i nějakou tu hru. Testoval jsem integrovanou grafiku na NFS Most Wanted a běželo to fajn. Sice neběžela na maximálních detailech a na maximálním rozlišení, ale hrát se to dalo. A tady pak nastává otázky. Nač bude ta grafika AMD Radeon HD 3250 se 64MB? možná tak na .... :D. Kdo chce počítač na hry, koupí si nějakou dobrou grafiku. Kdo chce grafiku na kancelářské práce, tomu bude stačit integrovaná grafická karta. Nenapadá mě segment trhu, kde by AMD Radeon HD 3250 našel uplatnění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za překlep. Místo HD 3250 má být HD 2350 :D. Stane se :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja v clanku vidim jeste zminku i HyperMemory technologii, tudiz to bude 64 MB + neco v RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba kvůli tomu, že bude mít nějaká rozhraní, která itegrovaná grafika nemá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a zrejme este plus podpora HD, x264 atd, co integrovana grafarna nestiha...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

: Jochen
NV6100 mám integrovanou na MB. Byl jsem (bohužel) nucen ji nějakou dobu používat (reklamace VGA) a ten rozdíl v kvalitě obrazu, zejména co se ostrosti týče, byl opravdu tristní. Už nikdy více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu jsem to zamotal. Nebyl tristní rozdíl, ale samozřejmě kvaliota obrazu. proto si myslím, že taková karta (radeon) přece jen opodstatnění má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2RR-S: Ehm, tyhle "technologie" se pouzivaj uz od dob AGP, jenze jaksi pristup do RAM je o rad pomalejsi tudiz jakmile presahnou textury velikost pameti na grafarne, jde vykon do ... a je uplne jedno jak se ta technologie jmenuje.

2fosgen: No tak normalni grafarna ma dsub/dvi/tvout vetsinou v provedeni 2 konektory + redukce, lepsi, coz toto asi moc nebude maj vystupy dva. Nevim kolik bude toto stat, ale pocitam ze za 1/2 ceny priplatis na MB kterej ma vystupy ktery chces. Ale to uz sme zase u toho, ze kdyz chci pracovat na vice monitorech, nekoupim se herni grafarnu, ale spis nejakou na praci. Nehlede na to, ze neni problem opet pichnout do slotu libovolnou grafarnu zadara a mam dalsi vystup pro monitor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neškodila by karta Radeon HD 29xx s nižší spotřebou, nemá každý doma Temelín. A jak by si také oddychly serverovny. Hlavně prosím nepište, že servery nepotřebují grafiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Georgeek: ano nektere typy servru potrebuji vykone videokarty ale do nich grafiku od ATI? Grafiku ktera nema drivery pro Solaris,FreeBSD atd a pro GNU/Linux naprosto tragicke? Navic co jsem se dival v praci tak kdyz vynecham 2D ATIny co se daji do servru pouzit tak v praci mame pouze grafiky od nVIDIe a to zadne mainstream grafiky ale grafiky rady Quadro.. ale kdz nekdo chce, blbosti se meze nekladou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro dizz: AMD chystá otevřít soft pro karty pod Linuxem a HD 2900 má zatím nejvyšší výpočetní výkon ze VŠECH karet. Čímž nemyslím grafický. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Georgeek: Asi jsi to tak nemyslel, ale z příspěvku vyznělo, že servery potřebují R2900 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

11.05.2007 13:57 - AMD otevře ovladače ke grafickým kartám

AMD chce otevřít ovladače grafických karet, ke kterým se dostalo koupením firmy ATi . Henri Richard z AMD tak dodal jasné rysy tomu, o čem se již dlouhou dobu šušká
http://www.pcnews.cz/aktuality.php?id=350&p=amd-otevre-ovladace-ke-g...

a pokial sa bundlovanie STEAM clienta bude tykat aj Linuc catalystov tak to bude super
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39952

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.