Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD zabíjí Vision, už druhou marketingovou značku čipů APU - měla vůbec smysl?

Myslim ze VISON se nijak na APU nevazala, podle toho co vim tak VISION znamena (znamenala) ze CPU i GPU (mozna i chipset, ale ne ze by bylo tak navyber posledni dobou :-) jsou od AMD a je jedno zda grafika je v CPU, severnim mustku nebo je samostatne na desce ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Původně (v roadmapách z roku 2011) uváděli i Vision FX jakožto kombinaci Bulldozeru/Piledriveru a Radeonu HD 6000/7000, ale později od toho upustili a už nějakou dobu (nevím přesně odkdy) to používají jen ve spojitosti s APU. Když si na stránkách AMD vyfiltruješ sestavy Vision partnerských výrobců, bere to jako jediné kritérium APU s minimálně dvěma jádry. Nemám ale tušení, kdy nastal ten zlom, oficiálně to nehlásili (nebo hlásili, ale v důsledku absence zastoupení pro ČR se to k nám nedoneslo).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja se domnivam ze pro APU se pouziva jen "E1/E2/A4/A6/A8/A10 VISION" to ze se uz nepouziva "puvodni" VISION je myslim vice kvuli tomu ze treba nabidka Turion II je po roce 2011 prakticky nexistujici (alespon unas jde spise o doprodej-> alespon me to tak pripada). Chci tim rict ze imho officialne se VISON pro jine nez APU produkty nepouziva ne z duvodu nejakeho zruseni ale nedostupnosti produktu na trhu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím. Bulldozer/Piledriver stejně jako Radeony HD 6000/7000 dostupné jsou a sestavy na nich postavené taktéž. Tuto kombinaci roadmapa Vision desktop (tuším z roku 2011) popisovala jako validní pro použití loga Vision FX. Myslím ale, že máme příliš málo informací na to, abychom si poskládali kompletní obrázek. Je možné, že s logem Vision plánovali skončit už nějaký pátek, protože v prezentacích novějších produktů (cca druhá polovina roku 2012) o něm nenacházím ani čárku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To co sem psal se vstahovalo na mobilni segmen, na nesktopech jsme moc VISION nevidel ani v roce 2011.

Kazdopadne je to jedno marketingove se te nechytlo (IMHO VISION byla snaha o napodobeni centrina)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa označenie VISION čo by v preklade vízia a ďalšie synonýma sa jednoducho v situácii, v ktorej sa AMD nachádza jednoducho neosvedčila.
Vízia ich predsa mala dostať vyššie ako pred ňou. Jednoducho označenie VISION postrádalo aktuálnosť.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, kde jsou doby DAAMIT :).

Podle me v desktopu meli problem, co s "ATI"... v zasade jediny produkt v desktopu byl Radeon a tuhle znacku zachovali... co jinyho.. meli ji mit jako dcerinku a pokracovat v ATI brandingu? Mit dve marketingovy darmozroutsky oddeleni? Sebevrazda :). Jediny, co me napada jsou stitky "born from ATI"... ale why bother? AMD ATI Radeon? nope...

S tim fusionem to byl fakt fail..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<p>Není třeba mít dvě marketingové oddělení na to, aby na samolepky mohli dávat logo ATi namísto loga Vision :-)</p>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potrebujes, pokud chces kompletne zachovat oba brandy. Bylo to mineno jako vtipek, mit prava na brand a mit zajem ho tlacit ze svych zdroju, jsou dve ruzne veci.

Tlacit firemni brand do nazvu bundle produktu je podle me uplny nesmysl... Centrino se taky nejmenuje po nejake intelove akvizici.. Radsi at se nazev ATi neprzni a nepouziva, nez aby se pouzival nespravne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady se někdo nemůže smířit se zánikem Ati :)
To hlavní, značka Radeon přežila tak není co řešit. Kdyby třeba Intel spolkl NV tak po jménu "Nvidia" do roka neštěkne ani pes. AMD dlouho živila název Ati, opravdu nezvykle dlouho aby si lidé zvykli.
Je ovšem pravda že AMD to s marketingem neumí a ty jejich technické názvy jsou nic neříkající - kde jsou ty časy kdy byly Radeony Pro a XT. Nějaké názvy HD XXXX či A5, A10 vypadají jak názvy inženýrských prototypů a ne jako značky co mají oslovit spotřebitele a fandy.
Ale ani Intel zrovna v názvech neexceluje - fádní název "core" také není nijak zvlášť přitažlivý, to Pentium bylo zvučnější, stejně jako u AMD Athlon. A zrovna to označování nynějších APU spíše evokuje názvy německých říšských raket a název A10 zase amerického letounu Thunderbolt....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A stejně jako německé zázračné zbraně i tato údajně zázračná APU přišla pozdě na to aby zatopila Intelu... jaká hezká paralela :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o zánik ATI (ta fakticky nezanikla, jen funguje pod odlišným názvem). Pokud si za $5 miliard koupím firmu včetně práv na její zavedené logo, je idiocie ho přestat používat a nahradit něčím novým, neznámým a nicneříkajícím, co zkrátka prodejům nijak nepomůže. Že takový postup nemůže fungovat, už někomu v AMD došlo a proto s ní končí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)) jenže už od počátku se počítalo s tím že v organismu AMD bude ta koupená firma sloužit jako nový orgán, ne samostatný celek. To je pak hloupost nechávat jméno pouhé komponentě. Stejné jako by se transplantovaný orgán jmenoval po dárci - např. je to pan Pavel s kusem pana Petra :), to je stejný nesmysl. A zavedená značka rozhodně nepadla, tou je "Radeon" stejně jako název "GeForce".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No pěkné. Byly časy, kdy si zdánlivě mohli dovolit "odstřelit" zavedenou ATI značku. V dnešní době, už je to jiné kafe, za každou markentingovou chybu tvrdě zaplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další ukázka neschopnosti marketingu AMD. A nebo naopak schopnosti, kdy vytvářením všelikých nic neříkajících názvů, které se mění tak, aby obyčejný člověk měl pocit, že je pořád v nabídce něco nového, kryjí to, že žijí jen z podstaty a nemají co nabídnout životaschopného.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

neschopnost se ukazala uz pri hloupem uspechanem prodeji mobilni divize ATI hned po prevzeti AMD ... Qualcom diky tomu stale vydelava miliardy :)

likvidace zavedene znacky (neduh to naivnich firem po akvizici konkurence) byl dalsim hrebickem do rakve (preznaceni log neco stoji a cim vetsi firma tim vic nul)

neustale saukle se znacenim procesoru, cipsetu a cipu je dal vedl k plytvani prostredky

vyhazeni programatoru, inzenyru, snizeni vydaju na tymy zabyvajici se podporou partneru vedlo ke ztrate naskoku co se ATI podarilo pomalu ziskavat nad NVIDIA

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.