Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CEO AMD vyhází oblastní manažery, není spokojený s jejich výsledky

AMD logo velké
Personální kolotoč v AMD se hned tak nezastaví. Rory Read, CEO společnosti, není spokojený s výsledky prodejů v několika oblastech. Jejich manažery v blízké době nahradí „čerstvým masem“.

První na řadě bude Andy Tseng, viceprezident pro Taiwan. Ten je sice relativně „čerstvý“, do současné pozice byl jmenován v dubnu loňského roku, ale stávající vedení není spokojené s jeho výsledky (údajně ztratil nezanedbatelnou část tržního podílu) a předpokládá, že pomůže personální změna.

Jako druhý by mohl přijít na řadu Frank Lee, senior viceprezident pro Čínu. Důvody jsou totožné - ztráta podílu na místním trhu. Podle serveru Fudzilla nemá jisto ani manažer pro Evropu, naopak v USA je situace opačná, tamní management si vedl dobře.

Toto personální zemětřesení by mohlo souviset i s nedávným jmenováním generálního viceprezidenta a finančního ředitele, jímž se stal John Byrne, který měl dříve na starost celosvětové prodeje grafických čipů.

I my jsme jisté změny pocítili v nedávné době, kdy se AMD rozhodla „bez náhrady“ ukončit spolupráci s místní mediální agenturou Dataconsult, s níž měla naše redakce velmi dobré zkušenosti - patrně nejlepší od doby přímé komunikace s AMD zastoupené Tomášem Bučinou.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku CEO AMD vyhází oblastní manažery, není spokojený s jejich výsledky

Úterý, 14 Srpen 2012 - 20:02 | xvasek | Tipuju, že v Číne a na Taiwanu mají nacpané...
Úterý, 14 Srpen 2012 - 11:19 | qee | Chodí Rory okolo, nedívej se na něho, kdo se na...

Zobrazit diskusi