Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD představila architekturu procesorů Jaguar: Vyšší IPC, AVX, nová L2 cache…

Tak pod toto sa tiež podpíšem: "Jaguar vznikl vylepšením povedeného produktu."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám taký pocit, že história bude podobná u AMD ako to bolo u Intelu s P4/Core2. Počase vyšolichajú mobilnú vetvu bobcatov a keď to hodia na SOI, 3D... čo ja viem aký hi-clock proces (teraz asi len CMOS/Bulk), kúsok natiahnú pipelinu tak zistia že to bude oveľa lepšie ako neštastná (rozumej len zle realizovaná) generácia bull-ov s vysokou spotrebou a množstvom kremíka. Tiež už sa prikláňam k tomu, že 3-3.5GHz akéhokoľvek CPU mi plne postačuje. Ak mi k budúcej generácií výkonných GPU ako pridanú hodnotu "pribalia" zopár bobkatých jadier, prečo nie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to není tak špatný nápad, odladit bobíka/jaguára a nacpat jej do desktopu.... ostatně i nápad redakce udělat již z jaguaru socketovou verzi není špatný, určitě by se kupci našli.......

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono když má nějaký CPU tolik cache, tak musí mít hodně křemíka. FX-4100 na 3GHz i tak žere hodně málo, tak nač čekat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale stále zůstává pár otázek: Jak silná bude GPU část procesoru? Pořád to bude přiškrcené jednokanálovým řadičem pamětí na nízké frekvenci?

Doufám, že nepřijde nějaké zklámání. Před nějakým rokem, když se teprve mluvilo o Buldozerech, tak na papíře ta architektura vypadala perfektně, výborně vymyšlená a prostě skvělá. Když pak ale přišel reálný produkt, nastalo velké zklamání. Myslím, že před vydáním každý očekával lepšíí výsledky. Snad to tak nedopadne i tady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bulldozer byla nová architektura, kterou nebylo s čím srovnávat. Tady srovnáváme s Bobcatem, jehož výkon i reálné chování známe.

U Kabini se očekává použití 128 (maximálně 256) SPs architektury GCN - nevidím důvod, proč by GPU takového výkonu neměly stačit DDR3-1600. Navíc to grafické jádro nebude jistě taktované na GHz, takže nabídne odhadem 1/3 výkonu HD 7750, čemuž odpovídá i 1/3 paměťové propustnosti. Nebo jsem na něco zapomněl?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná počítám špatně, ale myslím, že ta propustnost proti 7750 je při použití jednokanálového DDR3 menší než 1/3 (a to ještě pokud vůbec Jaguar bude mít podporu pro DDR3 1600MHz, aby to neskončilo jen u 1333MHz). Ale nechám to být. Ať budou parametry jakékoli budu doufat, že výsledný produkt bude stát za to. Pokud by výsledek přinesl takový 15 - 20% výkonový nárůst proti Brazos 2.0 na stejném taktu, tak bych byl velice spokojen. A v kombinaci s celkově vyšími frekvencemi by to nemělo chybu. Budem doufat, že se AMD nebude držet s frekvencemi tak nízko jako u Bobcatů a že budeme mít běžně kousky s 2 - 2,2 GHz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AMD výslovně v tabulce uvádí frekvenci ">10%" oproti Bobcatu, takže mi 2 - 2,2 GHz přijde jako trochu optimistické číslo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GPU cast bude istotne vsetky multimedialne schopnosti mat, 3D vykon je irelevantny nakolko aj Cpu cast nieje nejako vykonna na hry, Trinity bude asi to, co hladas, Jaguar je multimedialny SoC a ked si svihnu, moze mat pekny uspech, len nech to neodkladaju a sup sup s nim, Bobcat je uspesny, Jaguar moze byt este uspesnejsi... S bullom mate poravdu....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.